Нова седмичка е тук,чакаме отчети вкуп! (6-12.02)

• 9 884
  • 226
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Стеф мисля,че едното хапче е  0.005 микрограма.Мойта е от 400 микрограма на  Healthy  за бъдещи майки по -удобно е по едно хапче на ден.Дано да съм ти била полезна Joy Joy Joy

# 136
Стеф, моята е 400мсg на неофолик. По дозировката, която ти посочваш излиза, че с 3 по 2, ти ще приемаш 300мсg - или със 100 по-малко от препоръчитерната доза. /аз често си пийвам дори по 2/
Даниелад, не разбрах днес успя ли д аси препишеш тел за резервации в Ретро?

# 137
# 138
Даре красива двойка сте   bouquet
Снимката с бебо най ми хареса  Blush

Момичета, питам за фолиевата, защото аз трябва да приемам по-големи дози. Интересно ми е обаче това:

вид I - 5 мг (0.005 г) - това е традиционната дозировка според българските учебници (3 по 1 или 3 по 2 - в зависимост от кг, възраст, състояние на жената). тази дозировка се препоръчва за жени с рискова бременност, за нормална бременност, а също за много други различни състояния...
вид II - 400 мкг (0.4 мг) - специално за бъдещи майки. тази дозировка е препоръчана от FDA (американската администрация за храни и лекарства) в по-ново време.

Не е грешка да вземете от който и да е от 2-та вида, ако имате нормална бременност - не можете да предозирате фолиевата киселина - ще я отделите чрез уриниране.

Ако имате проблемна бременност обаче, добре е да вземете вид I.

Аз ли не разбирам, или...  newsm78
Извинявайте че ви занимавам с тази изтъркана тема,ама като става въпрос за цифри и ми се омотва всичко. Днес се чудих в аптеката коя фолиева да си взема, ама реших първо тука да попитам...

# 139
  • София
Даре  пожелавам ви едно сладко бебенце на следващите снимки newsm53

# 140
Стеф, аз преди вземах от тази, която е 3 пъти по 2 хапчета на ден.
Тогава забременях, едва ли е от Фолиевата. после започнах от тази  3 пъти по 1 хапче, защото от другата ми ставаше лошо.
Ако трябва да вземаш повече, пий от първата. 

# 141
  • BABYLAND
Ох, тая фолиева ....много ми е гадна! Като я пия и ми става лошо! Май единствено не ми действа така разтворими витамини, в които има И фолиева, Прежалвам се от време на време и с тази, която се пие само по 1 на ден!

# 142
  • Някъде там...
На мен ми се гадеше, когато пиех Неофолик форте... аптекарката ми беше дала по погрешка него, вместо Неофолик. Аз избягвах неприятните усещания като пиех хапченцето преди лягане.

Стеф все пак първата е с по-висока дозировка, може би нея трябва да взимаш  newsm78

# 143
Стефчо, съветвам те да говориш първо с генетик, защото както ти казах- на мен ми обясниха, че това лечение се провежда до 3-4 месеца.Незнам дали може повече време да се приема и дали пък с тези високи дози може да се получи някакво предозиране все пак.Не би трябвало, но знам ли...Иначе на мен ми казаха- Неофолик Форте- 4 мг.Ти си решаваш, но аз не бих си назначила сама, преди среща с лекар.
Целувки!Знаеш, това е мое мнение! Hug
Даре, много сте сладки!Желая ви скоро още един член на семейството!
Hug

Последна редакция: чт, 09 фев 2006, 23:52 от danidan

# 144
Благодаря още веднъж на всички момичета за хубавите думи и пожелания!

# 145

Честит рожден ден Момиче с ден закъснение! Пожелавам ти да си много здрава, щастлива и обичана и.....неизменното пожелание..съвсем скоро да се сдобиете със сладко пухкаво човече newsm30  love001

Добро утро момичета!

# 146
Дани, доколкото си спомням лекар беше казал на Стеф, че трябва да приема по-високи дози фолиева. И аз мисля, че трябва да е от първия вид. А фолиевата не може да се предозира Wink каквото е излишно се изхвърля с урината.

Даре, много се хубавки! Аз незнайно защо си те представях с тъмна коса Laughing

Честит ви петък, момичета! Mr. Green

# 147
Даре,не ми се отварят на мене снимките.. SadЖалко Rolling Eyes

# 148
  • София-Лозен
Здравейте девойки красиви!!!!!!

Хай честит ви Петък!!!  smile3558 smile3558 smile3558 smile3558 smile3558 newsm18 newsm18

Желая ви лек, приятен и спокоен ден!!!

# 149
Здравейте момичета и честит петък и от мен! Бързам да ви се обадя докато не съм се отнесла във вихъра на работния ден ooooh!

Даре, и аз мисля като другите, че сте много хубава двойка и наистина много ще ви ходи да станете тримца! От сърце ви го пожелавам! Heart Eyes

Стеф, аз ли не съм в час - за какво ти е предписал лекарят такава висока дозировка на ФК? Thinking

Момичета, мисля, че студеното време взе да отминава! Crazy Идва пролетта newsm44

Общи условия

Активация на акаунт