Имахте ли проблем със записването за женска консултация?

• 5 219
  • 35
  •   1
Отговори
От няколко бременни приятелки разбрах, че не могат да намерят къде да се запишат на ЖК. Лимитите били изчерпани или нещо такова. Чудя се дали този проблем е само в София или е повсеместно? Лесно ли намерихте ЖК?

# 1
  • Варна
Зависи при кой си избрала да се запишеш. Има аг-та които са изключително натоварени, постоянно имат клиенти, графиците им са пълни и за да си запишеш час може да чакаш със седмици. Аз за установяване на бременност при една лекарка чаках 2 седмици за час. В крайна сметка си избрах АГ, което работи по здравната каса, но има и частен кабинет, който посещавам. Там е много по-спокойно, по-малко хора, винаги си спазва часовете, не съм чакала пред кабинета. За лимит не съм чувала, по-скоро физически не могат да се приемат толкова много хора

# 2
Съвсем лесно, и двата пъти бях при един и същи лекар в частна болница, която обаче работи и с НЗОК. Не е известен АГ, но правеше всичко, което се полага по програма "Майчино здравеопазване" + кратък преглед с ехограф при всяко посещение, за което не е искал допълнително заплащане. Чакали сме по 5-6 бременни най-много в дните за ЖК.

Аз също бях изненадана да разбера от познати, че било много трудно да се запишеш на ЖК в София.

# 3
  • на последния етаж
И аз нямах трудност да се запиша и двата пъти на ЖК. Явно са нещо нови тези "трудности" около записването.  newsm78

# 4
  • София
Аз пък имах затруднение да се запиша при избрания от мен лекар. Отидох при него и той деликатно ме отряза, защото нямал часове. Но една приятелка, която му е близка, ме уреди, та ме записа, въпреки натоварения график.

# 5
  • София
Трудно е да се запишеш на ЖК по здравна каса само при определени лекари. Peace

И с двете ми бременности съм избирала платена женска консултация, но от приятелки знам, че добрите лекари нямат никакви места за нови пациентки за ЖК.

# 6
  • София
Не,не съм имала проблем с тази бременност да се запиша на ЖК по касата-ползвам я за изследванията и болнични, следят ме на друго място в частна клиника. Peace

# 7
  • София
Трудно е да се запишеш на ЖК по здравна каса само при определени лекари. Peace

И с двете ми бременности съм избирала платена женска консултация, но от приятелки знам, че добрите лекари нямат никакви места за нови пациентки за ЖК.
Именно, аз избрах прехвален лекар и очаквах, че той ще ме чака с отворени обятия  Laughing
Добре че все пак се уредих да ходя при него, наистина много доволни мами има, както познати, така и тук, във форума, нищо че е по ЗК.

# 8
Не съм имала никакъв проблем

# 9
Никакви затруднения, а моята док е доста заета, но ме записа без проблем  Peace

# 10
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
И аз не съм имала такива проблеми, дори от приятелки не съм чувала да се оплачат.

# 11
Именно, аз избрах прехвален лекар и очаквах, че той ще ме чака с отворени обятия  Laughing
Добре че все пак се уредих да ходя при него, наистина много доволни мами има, както познати, така и тук, във форума, нищо че е по ЗК.
absolutpartystar, би ли споделила къде се записа?
Междувременно, някой ходил ли е на ЖК в Първо ДКЦ (на пл. Славейков)?

# 12
Аз срещнах доста трудности-тези, които са добри или не си вдигаха телефоните или нямаха места за ЖК  Close
Накрая се забих при една....която беше ужасна, върхът беше когато бях в 9-тия, като и се оплаках, че пак вдигам кръвно ми каза да влизам направо в болницата вместо да ми обърне внимание... ooooh!

# 13
  • Шоколандия
Аз не съм имала проблеми, въпреки че избрах лекар, който напоследък също е от заетите с много пациенти. Но.. аз бях при него не само, за да ми следи бременността, ами по принцип.  Peace

# 14
  • София
Аз избрах да се следя в частен кабинет. Имах и АГ по здравна каса което ползвах само за изследвания и болничен. Първоначално при записването нямах проблем, но после към 4 месец жената излезна в дълъг болничен, без да предупреди. Към 7 месец направих опит да я сменя и беше доста трудно, на няколко места все уж им били изчерпани лимитите и направленията .накрая се наложи да обяснявам, че така или иначе няма да им отнемам от времето, само болничния си искам и кръвните изследвания в последния месец

Общи условия

Активация на акаунт