Нова снежна февруарска седмица: 6 - 12.02.

• 6 832
  • 166
  •   1
Отговори
# 45
  • густо майна Филибето
Момичета, каде изчезна Светла... не знам кога й е термина, но си мисля, че мноооого отдавна е бременна и тия дни stork-girlили stork-boy
Хм, ако Светлето е kuneto, май през март ще чакаме, и не е изчезнала, ами я виждам как чете в момента, а пък не пише Wink
Аз пък забравих да се похваля, че в събота водихме Наталия в зоологическата градина и тя за пръв път обърна внимание освен на балоните на сергията и на няколко животни.С височайшото й внимание бяха удостоени петлите, които в този момент не спираха да кукуригат, козлетата и патиците, плуващи в басейна. Като се стопли ще пробвам пак, дано види и нещо друго. От книжките, които ви показах, купихме и със животни, но изобщо не проявява интерес към нея, гледа си само другата.

# 46
Тука съм Силве и всички останали - здравейте.
Честита годишнина на форума и от мен   bouquet
Аз тези дни само чета че Теди пак беше болен - от петък поддържаше температура в неделя извиках дежурната и тя му даде Макропен от който се повлия чак вчера следобед(имам предвид че спадна температурата). Днес вече е по-добре и даже капризничи.
Иначе има време до термина но днес влязох в деветия и се надявам с Божия помощ да си го изкарам докрая. Аз доста кашлям тези дни  и изядох почти кило лукчета но се чудя какво друго мога да пия освен чай.
Още не съм си приготвила багажа за родилното иначе дрехите за бебето ги поприготвих. Тези дни чакам свеки да дойде - ще и дам задачка да ги поизглади че това е май единствената домакинска дейност която не обичам - хваща ме съклет и се потя... #Crazy
Хем да си поиграе с бате Теди че мама Светла като седне на земята -е- трудно става. Embarassed
С нетърпение чакам събота за да се видим.
Тая вечер имах градска отпуска - ходих на гости на приятелка, която си купи жилище в съседния блок и тате се занимава с дечко и му даде да вечеря и го сложи да спи...  smile3501 Two Hearts
Вчера ходих на консултация - само слушахме тоновете и ми мериха кръвното - всичко е в нормите.
Имам право на ехограф в 38 седмица и тогава ще ми пуснат пак изследвания на кръв и урина. Още не знаем какво е но аз съм доволна - тъкмо ще има изненада. smile3533 newsm32
Пожелавам на всички безаварийно ходене в снежните преспи, здраве, топли и уютни домове.

пп. Наде много се радвам за бебочето. Моля те почивай си достатъчно Hug

Целувки и прегръдки за всички от сърце   love001 и лека ноооооощ smile3524

# 47
не само четях ами и писах - аз се чудих кой е пуснал съобщение докато аз пишех.
Много се радвам за Наталия. и аз чакам с нетърпение лятото за да заведем Теди пак на зоологическа да видим как ще се държи. newsm78
е окончателно лека нощ Hug Hug Hug

# 48
  • София / Пловдив
  Любознателна, Бояна също много се кефи на животните. Като се стопли мъничко, можем да ги заведем заедно в зоологическата градина. Хем ще се поразходим и на Гребната  Sunglasses

Наденце, честита ти лентичка и от мен! Много, много да се пазиш, ей! А за секцито - и аз съм с две ръце "ЗА", особенно след като си раждах нормално 7 часа, болките след операцията ми се видяха нищо  Wink

Светле, пожелавам ти леки и безметежни последни дни на бременността! Браво на вашия татко!   bouquet

Нанди, мила, правихте ли кръвни изследвания за рахита или не?

# 49
Ох, майчета колко много новини.
Много се радвам за всички ви, колко хубави неща са ви сполетели.
Наде, честито и на теб малко сладко ембрионче. Много ме радва новината  и решението, което си взела, защото като си спомня и твойта история в началото, през бая перипети премина.

Аз за себе си отдавна бях взела решение за спирала, но едва миналия вторник  ме осени слагането. Просто за себе си знам че не съм готова.
Но много ме радват вашите новини. Пък и доста приятелки и те забременяха сега. Въобще бая бебенца тази година ще донесе. Всичките дано да са живи и здрави.

Нещо напоследък не ми се пишеше много, но иначе редовно следя темата. И търся все добри новини.

За Марти на Силвето, много ми натежа като прочетох за проблемите, защото с тях сме с е виждали и като го знам Марти какъв е готин, общителен, но не мога да дам никакъв съвет. Дано всички останали успеят да разсеят облаците.

Ние, живот и здраве, от следващата седмица пак ще сме на гимнастика. Утре ще ходя да нося направлението. Незнам сега последно 10 или 5 дни се полагат, но колкото толкова - хем за разнообразие в тоя студ, хем има и какво още да си наваксваме.

С това мойто диване усещам вече сериозно навлизам във фаза "възпитание", ама нещо много ми се качва на главата. Как ще се справя. То трябва и твърдост, а на мен бързо ми кипва канчето, особено някой дни и го оставям да прави каквото си знае.

Баща му изобщо не се занимава с него. Нито си играе, нищо. Уж говорихме по въпроса, ама все едно на стената съм обяснявала. Ей, го вчера като се прибра от работа цяла вечер си правеше един лост вкъщи - да влиза във форма, хапна и заспа ей така както Теди се въртеше около него и искаше да си играе. А то е видно че на детето  му е далеч по-интересно да се навърта около тате, а не около мама, с коятопрекарва цял ден - от събуждането, до заспиването.
Незнам какво да го правя тоя мой мъж. Толкова сме сии изострили взаимоотношенията, че незнам какво ще ги стопли. Ама то и аз преди обяснявах, говорех, но вече съм оставила всичко на самотек. Ужким кчува, казва "Да, да", но после всичко си е по старому. Ама , айде, стига съм писала за баща му, че Теди ми е по-важен. Wink

А да питам и сега че съм се сетила какво става с предаването по радиото. Нали си го има още. Нямам възможност, или по-скоро нямам навик да слушам радио и все пропускам. Някой може ли да ми припомни страницата в интернет. Дали ги има качени последните издания.

Пожелавам ви лека вечер. Вече направо нощ.
Радвам се със всички, тъжно ми е и за лошите вести. Извинявайте, че не пиша по-често, но нещо напоследък ...

# 50
  • София, "Младост 3"
Ей, Любознателна, това е супер - твойта НАталка след като те умопомрачи по прлазниците, сега наваксва с хубави неща! Да ти е жива и здрава!

Светле, пази се мила! Тук сигурно ще ми се накарат ама... аз нищо не гладих.. Май гладих 2 пъти след като се върнах в къщи и пелените до 2 месец - тях като чаршавчета ги ползвах - стари тензухени от моето детство...

Иги, къде си? Как си и ти? Внимавай с щъкането нагоре-надолу, че и без това с тия мъже в къщи се преуморяваш!

Йосарианче, как са малките сладури? Нищо не пишеш за вас...

# 51
  • София, "Младост 3"
elinger съжалявам, че така тъжно звучиш! ТО има и за какво - надали нас майките ни боли повече от това да ни пренебрегват децата, камо ли техните бащи... Аз самата си имам някои съмнения за моя живот, та надали е правилно да давам съвет за твоя... но ако не искаш сега да се изяснявате - просто пак опитай да поговориш. Или действай директно - той се прибира - ти излизаш! Иди някъде... без детето. Ще ти е трудно, но опитай... Просто насила да го оставиш да осъзнае, че има отговорности... Ако и тогава не се усети... лоша работа макар и не безнадеждна.
Иначе вие до кога ще ходите в болницата? Въобще защо все още ходите? Аз уж останах с впечатление, че сте изчистили всичко и малкия ходи....

Ей някой да е чувал СЪни? ДАно маялкия Артурчо е добре! СЪнка, ако влизаш само драсни поне една дума - как сте!

# 52
Ох, ще го решаваме и този проблем. Но при него вече се чудя дали не е хронично станало с ампутирано бащиско чувство.
В болницата ходим, защото има още някой неща да поичисти -и походката малко да оправи, и за равновесието. Ради сега последно го учи да се изправя сам без да се подпира за нищо. А и стъпването върху трупчето там си го тренира. Искам сега да му запиша и час при д-р Чавдаров, но покрай всички неразбориий - едната седмица отлагах обаждането да не натоварвам и без това кошмарната седмица, сега пък цяла седмица не мога да открия на телефона.
Това може и да ни е запоследно ходене. Аз и без това го стягам за ясла или градина като се запролети, аз пък на работа някъде.  Confused
Ходим, използвам да не сме само вкъщи. Пък и деня ни така и така е празен поне да работи там детето над себе си. Вкъщи иначе за нищо не ме слуша.
То не че там е първи послушко. Ама, нещо от нещо вдява.
Абе, ако сте чували за едно много контактно, и общително, и лъчезарно, и голяма скица, и което иска да си прави каквато иска - е, мойто е, да му направя малко реклама. Laughing Laughing

Айде, лека нощ.  Grinning Heart Eyes

# 53
Ели, има татковци, които се занимават много с бебоците, но има и такива, които чакат да поотраснат малко. И нашия татко все казваше, кога ще порасне Марти, че да си играят да ходят по разните му спортове да си говорят. Така, че може и вашия татко да е от тях Wink, като порасне Теди още малко и ще се занимава.
Няма ли да дойдеш в събота на срещата?  bouquet

ljuboznatelna, Марти на 3-тото ходене в зоологическата градина забеляза, че има и други животни освен уличните кучета и гълъбите Laughing На козите казваше "Я, какво голямо куче!"

Светле, още малко остана  bouquet.

# 54
Добро утро,
ние тази сутрин пак подранихме - с първи петли към 4 часа. newsm35

Наде и аз само първия път ги гладих дрехите за Теди като се роди и сега мисля да е така, ако свеки ги изглади иначе аз сега съм доста по-огромна отколкото бях с Теди и свиването не ми понася а пък да стоя права и да гладя няма да стане. Миналата вечер имах една побългарена германка на гости и тя беше много изненадана че ще гладя бебешките дрехи. И аз се чудих как да се мотивирам за дейността. Накрая изтърсих нещо от сорта че в БГ е традиция...
И всъщност като се замисли човек защо толкова си натоварваме ежедневието и с  1ironing   newsm78.
 толкова за сега от нас ранобудните
 Hug

то май пак да полегнем, че бате  newsm46  и бебе и pregnant smile3524 smile3524 smile3524

хайде спорен ден    bouquet

# 55
Светле, хич и не се впрягай с гладенето. Гого го гладих много, но с Ния.... хе, хе хе - то милото ми момиченце потърпевшо, но не съм гладила хич. Всъщност гладенето го препоръчват, за да измрът всички мили и хубави микроби, ама това е било преди пералните да перат толкова здраво. Не мисля, че това е проблем.
Наде, радвам се за теб и бебчо. Не се притеснявай за секциото. И гого и Ния са така, трябва да ти кажа, че с Ния ме пуснаха на 9-тия ден и Гого си го вдигах на 10-тия. Абе не беше много хубаво това, но нищо не ми стана - така че не бой се, ще се справиш. Ние сме мъжки майки.

# 56
  • София
Сега да пиша и аз малко! Тука съм Наде и ще ти кажа нещо първо, абе ти всичко ли така жестоко ще го изживяваш, пази си малко нервите, че после ще ти трябват много с двете малки! Успокой се душо неспокойна и кротни и се радвай на всичко, което се случва в момента в живота ти, стига се измъчва и тревожи, знаеш ли колко жени искат да са на твоето място, а по една или друга причина не могат! Сега сте заедно с твоя мъж, той помага както може и знае, учи го лекичко без той да усеща да се грижи за големия мъж Дани и да може после да помага по-активно! И още веднъж ПО-СПОКОЙНО го карай, моля те!!! Аз също съм раждала секцио Мишо и незнам кое повече боли, защото знам какво са и контракции и раждане в третия месец, имам един спонтанен аборт! Но ще ти кажа че по този начин щадят и майчиния организъм, ти си и с високо кръвно и друг проблем! Всичко ще се нареди, не го мисли още!
Ели и на мен устата ме болят да обяснявам на седналия пред компютъра татко, не че цял ден не виси и на работа, нали е дизайнер и предпечат, ама ей така като влезе и сяда пак, ако нямам аз спешна работа при вас  Heart Eyes. А МИшето седи и му се моли отстрани, тате дай да ти покажа как се играе тази игра или как се пише писмо, и аз започвам, абе ти знаеш ли това дете колко те чака, като влезеш писука от радост, а сега се чува: Мишооооооооо махни се, Мишооооооо пречиш ми!!! Е да си призная чува и то доста често, но колко пъти ще се налага да го обяснявам това а и хиляди други неща!!! Така че мъжете са еднииииииии понякога...
И най-накрая да ви помоля за някакъв съвет, явно много ми дойде работата и ставането от топлото легло предната нощ и седенето на студа в нашия бокс докато направя спешни илачи за ларингитна кашлица, много съм СХВАНАТА, не мога място да си намеря от болка от вчера вечер 19 часа, нито права, нито седнала, никак, давайте идеи какво да правя, вече не мога да я търпя тази болка и сега ви пиша ама сълзи ми текат, ужасно боли и незнам как да стоя и дали това е някой нерв прищипан или си е схващане, незнам...Незнам как ще гледам Мишо като стане! Ужас!
На всички вас много целувки!

# 57
Иги, малко да те разтрият с мас - имаш ли? А може и с ракийка, лек масаж, да не натиска тати много. Можеш да пиеш нещо с Парацетамол - знам че не пречи, аз си се схващах педовно. И някакви чайчета.

# 58
  • в края на града
... Накрая изтърсих нещо от сорта че в БГ е традиция...

Хахаха, много смешно ми стана това  Laughing Гладенето наистина беше много досадно, уж децинфекцирало допълнително, според мен просто като минеш с ютия с повечко пара и се унищожава всичко, което евентуално може да е останало от перилния препарат и може да предизвика дразнение на нежната бебешка кожа. Но пък със сегашните бебешки перилни препарати, които се разтварят толкова добре, пък и аз например имах навик да пускам втори път плакнене на дрешките и пак гладех ... ами верно си е БГ традиция  Laughing

catnadeen, въобще не се колебай, щом лекарят е казал секцио  - значи секцио. Боли, опъва, ама и шефовете при нормалното раждане болят не по-малко, така че  Wink Както са ти казали вече момичетата след 24ч се изправяш (трудничко, но се изправяш), като те изпишат на 6-7 ден максимум и вече си се движиш нормално и можеш да си поемеш задълженията. Разбира се, ще е хубаво някой да ти помага, така че не отрязвай така директно свекървата  Wink, има време, ще го измислиш дотогава   bouquet

ljuboznatelna, радвам се за Принцеската. Честно казано, миналото лято като водихме Яни за пръв път на зоологическа градина се впечатли само от пилците - кокошки, петли, патици и токачки и от две понита  Crazy. По принцип обича животните и мислех, че много ще е въодушевен, ама тц. Май зяпаше повече разни, които се движат, а пилетата нали щъкат постоянно...

# 59
  • При рома, пурите, какаото и бабиериндосите
Здрасти Mr. Green
Тука съм и ви чета и чета. Сори за проблемите с татковците, но от опит и мой и чужд знам, че татковците са като децата - с говорене не става и от намеци не разбират.Мъже! Трябва много търпение и приобщаване стъпка по стъпка. Аз 4 години си тровя живота, че моя мъж се прибира от работа към 8-9-случвало се е и към 10. Намеквам, натвърдвам, говоря- от едното влязло от другото излязло. Едва преди месец разбрах, че на него дори не му е направило впечатление, че се прибира толкова късно и че това мен не просто ме дразни- а ме изкарва от нерви. Номерът е наистина да се ангажират леко тактично с децата повече, защото имам чувството, че за отговорността към децата само са знаели, но не е осъзната в пълната сила. Нещата се промениха когато започнах да ходя в радиото и когато Калоян тръгна на градина.  Изведнъж стана възможно да се прибира в 6 и не просто да си легнем, защото е станало време за спане, а да поговорим за денят ни. Интересното е, че преди не ми разказваше почти нищо- сега усещам, че има нужда да ми разказва. Имахме сблъсък, когато в началото трябваше да отида в радиото, а той закъсня и аз просто не можах да отида. Бях бясна. Обясних му, че това е важно за мен и да не е посмял да ми проваля повече ангажимент-това беше третия такъв случай, но другите ангажименти не бяха толкова важни. Обясних му, че като тъгна на работа ще има моменти в които ще се налага да оставам до късно- такава ни е работота и че е редно да се стегне и да престане да мисли, че трябва да съобразявам живота си с неговото работно време(което между другото приключва в 17, но като вижда шефа му, че може да го ангажира, защо да не постои до 19-20) т. След което бях толкова ядосана, че не му говорих три дни- не от инат- просто бях огорчена и нямаше какво да му кажа. Сега има ангажимент да прибира Калоян от градината, че като е студено и не мога да ида с Мими. Промени се много за няколко месеца. И сега се чудя дали просто му е дошло времето или пък трябваше по- рано да го натоваря освен с хвърлянето на боклука и с други отговорности. Точно като децата!
Стига за Бащите.
Ние сме добре. Или поне децата. Аз нещо съм се изнежила и все олепвам гнусните вируси. Но съм добре сега.

Кунето, аз точно обратно на Мая. Коко не го гладих много- свеки повече- тогава живеехме с тях. Обаче с Мими мерак ли ми беше, що ли- те все едни такива джиджани дрешки- дори бодитата и бяха фръцкави и как да не ги изгладиш. Та гладих почти една година. Не стриктно всеки път, но в повечето случаи гладех. Но гладех не за да трепя микроби, а за кеф. А тебе като не ти е приятно, наистина няма кой знае какво значение.
Силве, имам един племеник, на който майка му и татко му ветеринари. Тръгват на път с колата и майка му му показва кравите и пита "Какво е това?"- детето казва - "Далматинчета" hahaha Joy hahaha Joy Козите бяха катерички. Много сме се смели с него.

Общи условия

Активация на акаунт