Нова снежна февруарска седмица: 6 - 12.02.

• 6 832
  • 166
  •   1
Отговори
# 60
  • При рома, пурите, какаото и бабиериндосите
Иги, ето ти съвет- Иди на лекар и не предприемай нищо без да се консултираш с лекар!

# 61
  • в края на града
Мамо Иги, то хич не е хубаво загряването, ама само масаж помага при схващането, по-добре да е с мас, отколкото с алкохол, въпреки, че от алкохола облекчава по-добре. Къде си се схванала? Цялата ли - рамене, гръб, ръце или кръста и краката? Ако е краката или кръста, тогава може да е прищипан нерв, ако е нагоре или цялата тяло е настинка. Ако е настинка - витамин С в натурален вид по възможност, чай от лимони, грейфрути, портокали и т.н. Парацетамол или  панадол може, ама само това... Избягвай билковите чайове, че някои билки не се препоръчват за бременни или поне потърси кои са. Дано бързо ти мине.

И kuneto, за кашлицата сега се сетих - небетшекер, ако намериш, има го понякога направо на бонбонки, не само на кристали, много облекчава.

# 62
  • София
Само кръстта е и направо ме върти че ще ме усмърти, и на мен ми е ясно че трябва да отида на лекар, но нито мога да се облека, нито мога да облека Мишо, нито да се мъкна с него по градския транспорт, нито седнала, нито права получавам облекчение, ще взема накрая да легна с дупето нагоре и ако почна и да стена ще съм пълна картинка  Wink, горкия Мишо само ме гледа уплашено, добре че се зазяпа в детското, че кога е виждал той майка си безпомощна?

# 63
  • София
Леле, значи аз съм най-немарливата майка, която не е гладила дрешките на бебето си даже и един месец..
Майка ми даде първоначален старт с една купчинка изгладени дрешки и тодук бяхме..
Ако ви кажа, че съм изварявала шишетата само първите два месеца, ще ме линчувате ли?

Мързелива мама, спор няма..

# 64
Иги, искаш ли помощ?

# 65
  • в края на града
Мамо Иги, щом е кръста и тази болка, прищипан нерв е сигурно. Има много мазила, ама нищо не можеш ти да мажеш. Опитай се да легнеш или седнеш, някак си на една страна, върти се пробвай как най-малко ще те боли, вземи някаква тънка по-мека възглавница, можеш да я подлагаш отляво, отдясно да си намериш някакво положение. Пусни на Мишето някакво филмче да си зяпа и да не те търси много, много и не мърдай. По принцип от бременността може да се прищипе нерв за постоянно от нарастването на матката, аз бях така и с двете бременности, ама на теб ти е рано за това, явно нещо си се сецнала, има голяма вероятност да мине, но не се натоварвай и почивай. И пак за болката панадол, но не минава особено...
С разни масажи може да отпуснат нерва, ама си трябва специалист да е. На мен ми бяха дали космодиск и ми помагаше по малко, ако има наоколо кой да ти услужи с този за кръста, може да пробваш.

# 66
Иги, да нямаш дископатия? Не можеш ли да викнеш лекар в къщи да те прегледа?

# 67
  • София, "Младост 3"
Иги, за кръста - най-добре иди на невролог - специалист в рехабилитациата. Аз знам много добра на Стамболийски към Опълченска.
ПОмага мазане и евентуално може би загряване. Тя ми предписа МОбилат - защото е по-лек от др - тогава мазах ръката си, а Дани-бой беше бебок на 3-4 месеца. Така, че Мобилата предполагам няма да ти навреди.
Ако обаче е нещо прищипано - никой освен кинезитерапевт /какъвто е тя/ не може да ти помогне.
Успех и ако искаш - пиши да ти пратя телефон за контакт

# 68
Дадох идея за мазане с мас, но ако е дископатия, ишиас или нещо от сорта - идеята не е добра. На такова нещо не трябва загряване - поне нашият рехабилитатор го казва. На мен скоро ми се случи и не можех да ходя от болка - но при теб сега е сложно - наистина е по-добре консултация с лекар.

# 69
  • София, "Младост 3"
И мамчета, да не останете с впечатление, че се оплаквам или нещо друго! Иги, мила, аз въобще не се оплаквам! И ако споделям - то е просто да ви кажа, за да чуя вашето мнение по въпроса - защото проблеми има и ми се иска да ги реша по най-добрия начин за всички ни - и родени и неродени.
В никакъв случай не го приемайте като оплакване - ако и да ми беше малко криво, че някои неща станаха по този начи - моята вина и участие си ги зная Wink А и отдавна съм решила, че щом Господ е решил сега да ни прати малкото съкровище - ще се радвам.
Признавам ви само едно - много ми е нервно и честно казано удоволствието не го изпитвам - по-скоро го осъзнавам. Много съм уплашена... Е тоук вече ви се оплаках - но просто тези хормони ме влудяват, а мен ме е страх - защото бебето усеща моите настроения и може да ви звучи смешно... но не искам да се чувства нежелано! Дано въпреки гадните ми настроения усеща, че ако мама сега не се представя блестящо - то занапред нещата ще се променят!

Обичам ви! Затова, че винаги има кой да каже мила дума, кой да ти посочи грешката... И кой да попита "Иги, имаш ли нужда от помощ?"
ВИе сте едни прекрасни приятели!

# 70
...
Обичам ви! Затова, че винаги има кой да каже мила дума, кой да ти посочи грешката... И кой да попита "Иги, имаш ли нужда от помощ?"
ВИе сте едни прекрасни приятели!
newsm51
преди малко бях при психоложката и си говорихме за нашите проблеми...естествено стигнахме и до извода, че трябва да се отделя малко или много от Марти и, че трябва да направя нещо за себе си и т.н. Когато психоложката ме попита  какво обичам да правя имам ли много приятелки, къде излизам и т.н  й казах, че...форума май е единственото място, което посещавам и майките в него са ми приятелките, и ги чувствам много близки макар, че не всички съм ги виждала дори....е, май й прозвуча малко странно на жената smile3506, но е така  bouquet

# 71
  • София
Мамо Иги и аз имах няколко схващания през бремеността. Първия път през нощта ходихме в Пирогов и МД, моите бяха на бърба и не можех да дишам. В крайна сметка ми казаха да пия Невробекс и си спомням, че в криза окол 1 час не можеш да мръдна, после ме отпускаше. Дано да ти мине бързо!

Да ви питам - след обяд трябва да ходим на ваксина Имовакс полио, но сутринта аз имах  лека температура, почти не съм болна, но ме е страх за Дара, да не се зарази, ако има нещо и се чудя дали да я правим ваксината?

# 72
Габи и аз не съм изварявала шишета само ги наливах с гореща вода от каната и ги оставях известно време. Сега се надявам бебоче да иска натурална мамина храна а не натурален Фризолак та дори да не се налага да мия шишета поне в началото.

Иги- биги и нашия тати тези дни се нагласи с кръста. Той си има стара "травма" от усукване и сега му е слабо място, но ми се струва че и студеното време допринесе за сегашните болки.
Проблема е че лекарствата и мазилото (диклак и фастум гел) никак не са за тебе.
Имаме тел. на невролог, която и "отщипва" (мануална терапия) ако искаш ще ти го пратя но е чак посока Младост срещу Окръжна болница. И може би варианта на Надето е по-добър и по-близо до тебе. Ако я помолиш да дойде до вас може и да се съгласи - пробвай.
А децата наистина са много чувствителни и само ни следят - макар че според докторите Теди не разбира много седмицата когато беше големия сняг и тази сега си е у нас а не е на градина. Буди се рано а на мен ми се спииииии.
И си полягам на дивана а той си гледа Телетъбис и Абакрумпи и мирува и даже мълчи. Понякога не мога да повярвам че е моето дете. А аз си дремвам - ами бебето иска да спи. Embarassed

Петя - благодаря ти за идеята за небетшекера. имам и ще пробвам.  bouquet

до скоро - до събота ранен следобед - с късметче и май без гости от Павликени   Joy

# 73

Да ви питам - след обяд трябва да ходим на ваксина Имовакс полио, но сутринта аз имах  лека температура, почти не съм болна, но ме е страх за Дара, да не се зарази, ако има нещо и се чудя дали да я правим ваксината?

Това е мъртвата ваксина, нали, но мисля, че нищо не пречи на изчакаш Wink.

# 74
  • София
Много ви благодаря на всички, Майче стана ми по-леко от това, че има на кого да разчитам!!! Лежа си и не мърдам и явно намерих някакво положение и ми олекна, ама като стана и седна е ужас! Явно днес така ще бъде!
Много ви целувам!

Общи условия

Активация на акаунт