Нова снежна февруарска седмица: 6 - 12.02.

• 6 832
  • 166
  •   1
Отговори
# 75
Мамо ИГИ, ако ти кажа, че и аз в момента съм скована от кръст и едва се влача, няма да ми повярваш?
Дано при теб не е дискова херния или дископатия, защото оправия няма. Всеки месец съм на невролог по за 25 лв процедурата за минимум 10 дни. Отделно хапчета, инжекции, мануални терапии. От днес пък започнах "екстензия", мисля, че така се казва. Моят съвет като препатил е: направи си  снимка, за да знаеш какво точно е диагнозата, защото тук пари, там пари, полза няма.
Стискам ти палци, да е само леко претоварване Praynig

Искам да кажа нещо и за татковците.: Аз си знам, че нашия татко е вечно уморен, вечно има много работа, винаги има срещи, затова си му определих един час, максимум до два, след вечеря, който в къщи наричаме времето на тати . Понякога е и времето на мама, защото и аз съм много заета.
Нашият татко, колкото и да е зает и изморен, винаги очаква времето си с Ради с нетърпение. Никога досега не е пропускал, освен ако наистина е болен. Срещите му и ангажиментите му са преди този час и след него. В другото време ако случайно се присъедини към нас, то си е екстра.
Може да прекарва  много малко време с детето, но е сигурно и постоянно.

# 76
здравейте мили мами,
аз нещо съм се смахнала и само чета и не пиша:(
чувствам се супер изморена и отпаднала...ама няма да мрънкам повече
Наденце, да си почиваш и да не се тормозиш за неща, дето не зависят от теб Heart Eyes
за секциото хич не се притеснявай...аз съм голям фен на естественото раждане, но смятам, че с него се злоупотребява поне толкова, колкото и със секцио-то за щяло и нещало. по мое мнение много деца щяха да имат по-малко проблеми, ако ги бяха извадили със спешно секцио, отколкото да чакат да им загубят тоновете...ама аз не съм лекар, де.... а за възстановяването винаги разказвам за момичето, което беше с мен в стаята. естествено раждане - 12 шева...мамите със секцио тичаха нагоре-надолу по коридорите, а тя, милата не знаеше накъде да се обърне...е, аз бях късметлийка - имам 2 вътрешни шева/за красота каза докторът/...та всичко е късмет. а ние колкото сме много, като ти стиснем по 4 палеца и ще припкаш на 3 ден след секциото Wink Hug
Иги, баща ми като го хванеше кръста си увиваше един вълнен шал...денонощно стоеше с него и за 2 дни се оправяше...може и на теб да помогне...почивай колкото можеш и стой на топло.
много ми е мъчно, че пак няма да дойда на среща, ама таткото ни ще работи, а не мога да взема Ния, защото към 2 ще и се доспи и ще ни стъжни срещата...нищо, друг път...

# 77
  • София
agneshka, много се радвам, че се появи. Беше ми домъчняло за теб!  bouquet

# 78
Здравейте отново!

И аз нещо нямам време да ви пиша, та само ви чета и ви се радвам!

Наде, честито ембрионче! Честит проходил батко! Ех, че хубаво! За секциото - 'ми щом трябва - секцио! Важното е ти да не се тревожиш излишно сега. Почивай си и се радвай на първите стъпки на Дани!
Любознателна, сега си спомних, че от първото ни ходене в зоопарка Йоан се впечатли единствено от гълъбите! Crazy Много смешно! Чак после започна да забелязва останалите животни, и то все такива едни смешни - маймуните, рибките, змиите... Хич не го впечатляват големите животни. Като че ли не може да осмисли големината им! Crazy Скоро не сме били, де. Може и да са му станали интересни вече!
Светлето, това за гладенето ми напомни друга такава много смешна история: за чужденец, който е на гости в България и отива на ресторант, а солницата както винаги е пълна с влажна сол и за да се насоли нещо, трябва да се удари солницата в масата. И така, обядва си чужденеца и около него всички тряскат със солници по масата и решил, че това е някаква особена българска традиция! Crazy Та и ти така! Laughing
Силве, трябваше да поканиш психоложката да се увери, че веднъж като ни срещне, вече няма да може без нас! Mr. Green
Мамо Иги, браво на теб за инициативата за децата без родители. За съжаление, май няма да мога да се включа, но пък другият път!  Hug

Ние с Йоанчо се борим с лекари и рехабилитатори и вече имаме напредък - днес направиха нова, по-силна настройка и ще правим всеки ден аудиограми, за да установим доколко чува с импланта, доколко със слуховия апарат и да ги настройваме в най-кратки срокове. След днешната настройка, обаче, Йоанчо все пак чува по-добре и се надявам, че скоро ще се види истинския резултат от всичко това. Стискайте палци!

# 79
agneshka, много се радвам, че се появи. Беше ми домъчняло за теб!  bouquet
ей ме на! малко съм смачкана, ама ще се оправя Wink
за вашата ваксина си мислех аз...май е по-добре да изчакате - нищо не губите за една седмица.
ние сме отложили една ДТК... от август ни виси и си мислех другата седмица да водя Нията, ама днес се събудих с гърлобол, та и аз се чудя дали да уговарям час с докторката newsm78 ще взема да и се обадя да я питам...щото пък от 1 март ще се пробваме да ходим на ясла и исках да я направим таз ваксина преди това...ама както дойде...

# 80
Здравейте милички Hug
аз чета, но като тръгна да пиша и все нещо става.Най често мрънкащото ми беборанче ми се катери по крака и крещииииииии Grinning .Много е кисела, дано е зъбче най-накрая.Била е много добричка докато с татко й си почивахме в планината.Много хубаво си изкарахме .
Нанди, ти си много силна мама и вярвам, че с Мими всичко ще се оправи  Praynig .С вас сме  Hug .За килограмите не мисля, че трябва да се притесняваш.
Силве, радвам се че сте се накупонясвали с Марти, хи-хи рап и метал  Joy
Йепе, стискам много силно палци всичко да е ок и сега да чува по-добре Йоан  Praynig
Агнешка и аз се затъжих за вас, няма да се натъжаваш, сигурно е от времето, ето, една топла прегръдка от мен за теб, за повече настроение  action032 , а на Ния целувки  Heart Eyes
Любознателна, браво на Наталчето, аз все си мисля, че и близостта с братчето й влияе положително, все повече добри неща ви желая Hug
Мамо Иги, бързо оправяне  Peace
Йосариан,няма да се даваш на вируси  Kissing Heart
Светле, хапвай, спинкай и Теди да те слуша  Hug
Танче, отдавна се каня да те питам /тъй като на Лора имунизациите са й отложени до след годинка и от приятелка чух, че се ходи на някаква комисия преди да започнат/ вие ходили ли сте на комисия преди първата ваксина на Дара?Стискам палци всичко при вас да е наред и никакви болести  Naughty
Наде, браво на Дани, смело да крачи, много да слуша и много да ви радва Heart Eyes Аз раждах нормално, така че нямам личен опит, но доколкото съм чела секциото е най-щадящия метод за бебето, така че не се колебай изобщо.Много, много се радвам за сладкото бебонче-ембрионче.Колкото до оплакването-ами оплаквай се ако решиш, нали сме за това, аз бях супер нервна по едно време на браменността, хвърлях кафета, чупех чинии и крещях за глупости Mr. Green , ама май е нормално.Много да нагушкаш Дани и не се тормози за нервите, всичко ще си дойде на мястото   remybussi
На мен вече ми се карат, че много пиша, целувки на всички дечица  lovekiss

# 81
  • София
Наде, нямах предвид, че мрънкаш, а че много го мислиш и от това се терзаеш още повече, мисли си само как всичко трябва и ще бъде наред, така че ще проверявам за тревожни мисли и на двете ни слагам табуууууууууууууу!
Малко ми олекна, и най-големия майтап е, ч екогато препуснах в свински тръс да взема четките за зъби за децата и дрешките от Зази, нищо му нямаше на този кръст, а като се приближих обратно до къщата и пак започна да ме върти!
Вярвам ти бебиради, то и сезона ги предполага тези неща, ама и аз не се спрях да го нося този батко Мишо, най-големия глезльо! Само че сега няма да мога да се снимам, и аз не за първи път се сецвам и схващам ама така болезнено и толкова дълго е ужас!!
Агнешка се появи наистина и аз се сещах за нея няколко пъти, сега теб ли хвана депресията и аз бях известно време така, смачкана, изморена....
Сетони, свърши с кротката Лора, сега вече ще има, "мамо дай и аз да напиша на лелите от форума нещо"  Heart Eyes , поне Мишо така ми претендира и скандира непрестанно! Така че някой ден ще имате писмо и от него!
Много целувки на всички други и Светле умната с Теди и Ухаааааааааааааааа как се радвам че ще ви видя в съботааааааааааааааааааа!

# 82
  • София, "Младост 3"
agneska много и липсваше! ей поизтупай ведрото настроение... малко повече йога в това лошо време и много гущки от тати и ще си по добре...а до тогава - много целувки и прегръдки от нас. Пиши ни -и и за тъгата и за веселието. САмо да ти кажа, че малката е толкова красива колкото мвама и обещава да я задмине

Сети, добре си ис дошла и ти - мерси за дългите, ведри и пълни с любов постове! МАля не спирай да ги пишеш

Bebiradi не съм ви забравила - дано се оправиш, майка ми е така и много пати. Аз имам старо схващане на кръста, но поне не винаги се обажда - пък и съм свикнала, а и не е дискова херния. Оздравяване и скорошно

Dejo добре сте си дошли и вие! ДАно прочетеш тук - съжалявам за болниците и не се притеснявай - виж и мама Иги организира събиране на дрехи да детски дом... Уви детската беднотия и мизерия няма да свършат скоро... дано само има повече мили и добре хора да помагат. Пиши и ти тук при нас в седмичната тема. Един бг-мамма поет ще ни разведри...а може би понякога и ние него '-)

Нанди, как си мила? КАк сте с таткото? МОля се за теб и малката...

Любознателна, пиши как е малкия разбойник... Може би наистина неговите напредъци да се отразяват и на каката... А и любовта е нещо свято и силна сила! ДАно този стимул направи чудеса при вас! Моля те да не пиша на ЛС - щети кажа тук - ако можеш пиши как си се пазила - нямам болки, но чат пат си имам контракции /слава богу с нош-па-то ги поовладях/... И някакъв лек срещу гаденето - моля. Мерси предварително

Светле Владимирова, да се пазиш! НИкакво ама никакво гладене... СЕга само се надявам баткото да бъде послушен и да има кой да ти помага, че не знам как се оправяш с него. НАправо ти се възхищавам - като знам сега как ми се отразява малкото да го мъкна... направо ти се възхищавам на силата, любовта и майчината преданост - както към баткото, така и към бебока... Как си се справила - само ти знаеш... а аз вярвам, че за такава душевна сила се полага заслужена награда и отплата!

# 83
  • София, "Младост 3"
Момичета , въпрос - ВАЖЕН - какво е полип на шийката на матката?
И доколко според вас е сериозно и полип и раничка?
Вчера бях на гинеколог... др седмица ще съм при тоя дето живот и здраве ако се харесаме ще ме изражда... да видим той какво ще каже

# 84
  • При рома, пурите, какаото и бабиериндосите
Момичета, излязал е броя на списание Мама със Искрица и Калоянчо-не съм го чела, но ми каза една приятелка. Било в две части и в този брой е първата част.

Последна редакция: чт, 09 фев 2006, 20:24 от yosarian

# 85
  • София
Аз си купих броя почти веднага след като каза Искрица. Статията е разказ за раждането и веднага след това, има снимка на Искрица - снимката е от тези, дето ни ги показа. От една страна се радвам много, че списанията и вестниците публикуват такива истории, но от друга страна да не са само като истории, а да се помага по някъкъв начин. Дразни ме и в темата за ДЦП, че 2 дена не могат да отговорят колко са талоните и защо са само 5 процедурите, което е безкрайно малко, на всяка от нас са й казвали, че трябва по 4 пъти на ден масаж и сега само 5 в месеца, защо някой не се заинтересува. И защо деца с 3 и 4 та степен нямат право на повече процедури?

Сети и за теб ми беше мъчно   bouquet За тази комисия и аз чух, но нашите лекари не ме насочиха към нея. Аз си мисля, че в комисията разрешават убити ваксини, като за по-рискови деца и ги отпускат безплатно. Ако е така може би си заслужава да се отиде, защото убитите си ги купихме струват около 150 лв. 3-те приема ДТК и Полио. Ние не отидохме на ваксина. Това ни е последното Полио

# 86
  • София
Наде писах ти някакви лекарства в темата ни на бременни, не пробва ли нито едно? Сега написах и хомеопатичното за което ти говорих, ако искаш пробвай с него!

# 87
Наде, аз имах раничка, изчезна сама.Виждам, че са те поуспокоили в другата тема, така че въпреки че звучи много стряскащо, явно не е чак толкова страшно.Излишно е да ти казвам - питай си и доктора.
Поздрав от чичо ви щъркел  stork-girl за трите сладки бременни мами, а на татковците не се сърдете, нали си ги обичаме Heart Eyes

Щъркел

Щъркелът донесъл Верка,
каза ми го на ушенце.
Тя на леля ми е щерка,
нейно мамино детенце.
Носел в клюна си вързопче,
щъркел отдалеч летял
и увита като снопче,
той на майка и я дал.

Мен пък ме донесла мама,
щото нямали сме щъркел.
Тъй решили с татко двама
още щом като я зърнал.
Татко е обичал мама,
мама пък обича татко
и от таз любов голяма
се родило бебе сладко.

# 88
  • София
Mnogo сладко стихотворение  Grinning setony
A какво е това списание Мама, няма ли интернет сайт, искам да го видя.
Тигоню, аз за талоните най-сетне разбрах - 5 са дните от 1 направление, това е, за броя процедури аз съм била в грешка, защото мислех, че 1 ден е = на 1 процедура, пък то не било тъй, в 1 ден получаваме 1 кинезитерапевтичен комплекс, което на мойта беба включва прим: 1 електростимулация, масаж специални точки, пасивни упр. (май тъй пишеше на картона) и всяко от това било отделна процедура. И аз искам повече, ама няма  Cry. Добре, че разбрах, че може и с направление за невролог, та за този месец съм изпросила 3 направления от GPто - за физиотерапевт, за педиатър и за невролог, да видим дали и другия месец ще е тъй щедра. Дали ще става така всеки месец обаче не съм сигурна.  Confused
Мая, утре ли беше ЯМР изследването на Гого, стискаме палци много силно и аз и Белослава.  Hug

# 89
Да, утре е ЯМР-то. Днес бяхме при педиатърката, за да прегледа Гого и да каже дали става за пълната упойка. Всичко е наред. Сега да мине утре. Аз кашлям здраво - имам си една нервна кашлица дето ме спипва като ме налазят нервите. Знам си, че Бог си има грижата, ама.... то човештинка да се притесняваш, нали? Знам, че сте с нас и ви благодаря. Ще пиша утре.

Общи условия

Активация на акаунт