Търся електронна книга - тема 6

• 92 755
  • 724
  •   1
Отговори
# 45
Дали някой може да ми каже къде мога да намеря някоя от книгите на Ричард Касъл в ел. вариант на български:

http://www.helikon.bg/author/%D0%A0%D0%B8%D1%87%D0%B0%D1%80%D0%B … %8A%D0%BB_105833/
И аз се нареждам за книгите на Касъл  Flutter  bouquet

И аз се нареждам за тях. Simple Smile Някой,ако ги има даа кажее. Знам,че само първата книга я има качена в ел. вариант във Mailbooks, а може и другаде да я има. Simple Smile

# 46
PanJoro, има някакъв конфликт с др. приложение, работещо в Microsoft .NET framework.
Поправката в регистъра не решава проблема, който се появи в последната версия на програмата от 08.09.2013 г.

# 47
Здравейте, момичета!
Моля ако някоя от вас харесва Джеймс Ролинс и има последната му книга (Кървавото евангелие) в електронен вариант да ми я изпрати на polqq_88@abv.bg
Благодаря много!  Rolling Eyes

Последна редакция: пн, 09 сеп 2013, 16:02 от polittto_zl

# 48
Днес предиобяд е имало прекъсване на токозахранването в района, в който е разположен сървъра на MailBooks. Преди малко пак се случи същото за около 30-на минути. През септември доставчиците на електроенергия обикновено правят профилактики и такива изключвания няма да бъдат рядкост - обикновено касаят часовете междw 8 и 9 сутринта и 16 и 17 следобед. През това време няма да имате връзка със сървъра и ще получавате съобщения за грешки. Да поясня - ако веднъж сте влезле в програмата и сте видели списъка с книги, всеки следващ проблем е проблем на връзката със сървъра, а не бъг в програмата.

След детайлното проучване, което направих, се оказва, че забавяниятя в работата на програмата се предизвикват от проверките за нови книги, които се правят на всеки 30 секунди и натоварват тежко сървъра. Забавя се не само работата на сървъра, но и на програмата, защото тя очаква отговор от сървъра. По тези причини в следващата версия на програмата проверките ще бъдат блокирани, т.е. няма да има мигащи бутони - който иска да провери дали има да изпраща или получава, просто трябва периодично да натиска двата бутона. Съжалявам за премахването на двете екстри, но считам, че по-важното е програмата да работи стабилно и бързо (по възможност).

Вероятно в още по-следващата версия ще бъде включена възможност да виждате списък на собствените си заявки, които чакат и не са удовлетворени (удовлетворените се изтриват и отиват в небитието). Това може би ще доведе до изясняване на проблема с получаването на неискани книги...

MailBooks вече се качва в DropBox и ще се тегли оттам. Линкът е постоянен и може да бъде активиран от подписа ми или от първата страница в темата. За да бъде постоянен линкът е необходимо и името на файла за сваляне да е едно и също във времето. Затова в името на файла за сваляне е премахната датата и той винаги ще се нарича MailBooks.rar (очевидно името на програмата тотално не отговаря на реалността, защото няма нищо общо с Mail, но засега ще оставя нещата така, макар да се вижда далеч по-подходящото наименование NetBooks). Който иска може да помести линка в подписа си чрез следния
Код:
[url=https://www.dropbox.com/s/a76sqf5xw4d4klt/MailBooks.rar][b][color=red]Изтегли MailBooks от тук, за да намериш книгите, които търсиш[/color][/b][/url]

Тук му е мястото да спомена, че е добре да се премахнат подписите, съдържащи "Книги във Флибуста", защото списъкът с книги отдавна не се поддържа. Вероятно анонимния акаунт ще бъде затворен в скоро време и ще се ползва нов акаунт за програмите и ръководствата, който ще е достъпен дирекно от MailBooks.

Прочетох за проблем при две приложения, ползващи фреймуърка (рамката, за по-кратко). Това не би трябвало да е вярно - дори в момента работя с 5 такива отворени приложения и няма никакъв проблем. Дайте имената на програмите, с които се получават колизии, за да проверя дали няма нещо специфично. Доколкото разбирам има проблем с Калибре. Други такива програми?

Последна редакция: пн, 09 сеп 2013, 22:33 от PanJoro

# 49
  • Varna
Изтървах ви.
На мен пък програмата нещо не ми се отваря

# 50

А под Details: ми излиза следното:

Цитат
See the end of this message for details on invoking
just-in-time (JIT) debugging instead of this dialog box.

************** Exception Text **************
System.InvalidOperationException: This BackgroundWorker is currently busy and cannot run multiple tasks concurrently.
   at System.ComponentModel.BackgroundWorker.RunWorkerAsync(Object argument)
   at System.ComponentModel.BackgroundWorker.RunWorkerAsync()
   at MailBooks.f_000_Main.ᡍᜇ()
   at MailBooks.f_000_Main.ᡈᜇ(Object ᜂ, EventArgs ᜄ)
   at System.Windows.Forms.Timer.OnTick(EventArgs e)
   at System.Windows.Forms.Timer.TimerNativeWindow.WndProc(Message& m)
   at System.Windows.Forms.NativeWindow.Callback(IntPtr hWnd, Int32 msg, IntPtr wparam, IntPtr lparam)

************** Loaded Assemblies **************
mscorlib
    Assembly Version: 2.0.0.0
    Win32 Version: 2.0.50727.4241 (VistaSP2GDR.050727-4200)
    CodeBase: file:///C:/Windows/Microsoft.NET/Framework/v2.0.50727/mscorlib.dll
----------------------------------------
MailBooks
    Assembly Version: 13.9.8.1
    Win32 Version: 13.9.8.1
    CodeBase: file:///C:/MailBooks/MailBooks.exe
Microsoft.VisualBasic
    Assembly Version: 8.0.0.0
    Win32 Version: 8.0.50727.4016 (NetFxQFE.050727-4000)
    CodeBase: file:///C:/Windows/assembly/GAC_MSIL/Microsoft.VisualBasic/8.0.0.0__b03f5f7f11d50a3a/Microsoft.VisualBasic.dll
System
    Win32 Version: 2.0.50727.4235 (VistaSP2GDR.050727-4200)
    CodeBase: file:///C:/Windows/assembly/GAC_MSIL/System/2.0.0.0__b77a5c561934e089/System.dll
System.Windows.Forms
    Win32 Version: 2.0.50727.4236 (VistaSP2GDR.050727-4200)
    CodeBase: file:///C:/Windows/assembly/GAC_MSIL/System.Windows.Forms/2.0.0.0__b77a5c561934e089/System.Windows.Forms.dll
System.Drawing
    Win32 Version: 2.0.50727.4235 (VistaSP2GDR.050727-4200)
    CodeBase: file:///C:/Windows/assembly/GAC_MSIL/System.Drawing/2.0.0.0__b03f5f7f11d50a3a/System.Drawing.dll
System.Runtime.Remoting
    Win32 Version: 2.0.50727.4016 (NetFxQFE.050727-4000)
    CodeBase: file:///C:/Windows/assembly/GAC_MSIL/System.Runtime.Remoting/2.0.0.0__b77a5c561934e089/System.Runtime.Remoting.dll
System.Configuration
    Win32 Version: 2.0.50727.4246 (VistaSP2GDR.050727-4200)
    CodeBase: file:///C:/Windows/assembly/GAC_MSIL/System.Configuration/2.0.0.0__b03f5f7f11d50a3a/System.Configuration.dll
System.Xml
    Win32 Version: 2.0.50727.4246 (VistaSP2GDR.050727-4200)
    CodeBase: file:///C:/Windows/assembly/GAC_MSIL/System.Xml/2.0.0.0__b77a5c561934e089/System.Xml.dll
System.Data
    CodeBase: file:///C:/Windows/assembly/GAC_32/System.Data/2.0.0.0__b77a5c561934e089/System.Data.dll
System.Transactions
    CodeBase: file:///C:/Windows/assembly/GAC_32/System.Transactions/2.0.0.0__b77a5c561934e089/System.Transactions.dll
System.EnterpriseServices
    CodeBase: file:///C:/Windows/assembly/GAC_32/System.EnterpriseServices/2.0.0.0__b03f5f7f11d50a3a/System.EnterpriseServices.dll

************** JIT Debugging **************
To enable just-in-time (JIT) debugging, the .config file for this
application or computer (machine.config) must have the
jitDebugging value set in the system.windows.forms section.
The application must also be compiled with debugging
enabled.

For example:

<configuration>
    <system.windows.forms jitDebugging="true" />
</configuration>

When JIT debugging is enabled, any unhandled exception
will be sent to the JIT debugger registered on the computer
rather than be handled by this dialog box.

# 51

А под Details: ми излиза следното:

И при мен е така...

# 52
И на мен това съобщение ми изскача през 5-10 минути! Shocked
И това стана след като ъпдейтвах програмата с последната й версия.

# 53
Здравейте,
И аз търся няколко електронни книги:
1. Питър Мейл - Отново Прованс
2. Лорънс Уайзбъргър -  Отмъщението носи Прада
3. Дж. Роулинг - Вакантен Пост
Ще съм благодарна, ако някой успее да ми помогне с тях.

Питър Мейл се съмнявам да го намериш. Ако все пак попаднеш на него сподели го тук или в МейлБукса. Благодаря предварително.

# 54
Изчакайте до довечера - проблемът е ясен и ще бъде отстранен в новата версия на MailBooks.

# 55

Прочетох за проблем при две приложения, ползващи фреймуърка (рамката, за по-кратко). Това не би трябвало да е вярно - дори в момента работя с 5 такива отворени приложения и няма никакъв проблем. Дайте имената на програмите, с които се получават колизии, за да проверя дали няма нещо специфично. Доколкото разбирам има проблем с Калибре. Други такива програми?

uTorrent при мен  Peace

# 56
Изтривам си поста, за да не дразня с ел. си адрес никого. Предположих, че така се практикува в тази тема.
Все пак, ако някой знае къде мога да намеря Ема на Дж. Остин. ще съм благодарна.

Последна редакция: пн, 09 сеп 2013, 22:01 от Жени Калчева

# 57
Не ви ли дразни това постоянно публикуване на имейли в уж скрит текст? Като че ли някои потребители са скочили от Марс, не са прочели нищо от темата и невинно търсят това-онова, щедро предлагайки имейлите си на непознати хора. Не че ми влиза в работата, но понякога е дразнещо. Ето, отсъствах 3 дни и като се върнах снощи четох 3-4 страници с изобилна пощенска информация и само няколко смислени поста. Те форумите често са само офтопик и чесане на езици, но защо ми се струва, че постоянните потребители в темата не са от този сорт.......
А, то и моят пост е май офтопик, но обещавам повече да не се повтори.  Peace

# 58
здравейте,много ми е неудобно но сама не мога да се справя търся книги на жозе родригеш душ сантуш сигурно сте писали по темите но не намерих нищо поне да ме насочите от кой саит да си го изтегля преварително благодаря

# 59
  • В две мънички очи...
Аз не мога да засека с коя програма прави конфликт - имам пуснат word, Speek text и chrome.

Общи условия

Активация на акаунт