Пациентки на ЦРЗ "Надежда"- д-р Стаменов, д-р Персенска, д-р Шефкетова- 14

• 37 059
  • 740
  •   1
Отговори
# 405
  • София
според мен пък ДА, рентгена облъчва всички яйцеклетки, не само настоящата  Rolling Eyes

# 406
Аз зададох въпроса, защото си мислех, че настоящата е по-облъчена. Но именно този въпрос е разковничето май ...

# 407
Бамба, щом казваш  Rolling Eyes

# 408
  • София
може да излезе гений от нея, ако е прекалено облъчена  Mr. Green
аз си мисля че ако е проблем просто няма да се получи бременност.
но аз само си мисля разни работи, в нищо не съм сигурна.

# 409
Не мисля, че тематиката е удачна, за да се шегуваш какво може да излезе от една облъчена яйцеклетка. Въпросът ми беше напълно сериозен.

# 410
SAB-f, изчакай поне месец. Въпреки съвременната и сравнително щадяща техника, все пак цс е свързана с йонизиращи лъчения, които водят до спонтанни аборти и генетични изменения.

# 411
  • Sofia
Мака, аз винаги съм била с бая по-високи дози, всичко е до организъм и реакция при стимулация. Така че щом док така е преценил, значи не ти е много, спокойно

# 412
  • Варна
По повод Силвия и нейните "изблици"...
Гледам, че в момента имат подета кампания за анонимна анкета сред пациентите. Може би сега е момента да изразите мнението си, за да се вземат някакви мерки...  Mr. Green

# 413
Гледам, че в момента имат подета кампания за анонимна анкета сред пациентите. Може би сега е момента да изразите мнението си, за да се вземат някакви мерки...  Mr. Green

така ли newsm78
разкажи нещо повече-кога,как и т.н. 
веднага ще се включа Mr. Green

# 414
  • Варна

така ли newsm78
разкажи нещо повече-кога,как и т.н. 
веднага ще се включа Mr. Green

Там на място е. Има разпечатани бланки с въпроси. Попълваш, даваш оценки по отдели и за конкретни хора и после пускаш в една кутия!

# 415
Притесняват ме тези хапчета фемара, в упътването никъде не пише че се използват за стимулация, а за лечение при рак на гърдата. Ще съм много благодарна, ако може да ми дадете някаква информация по въпроса
Стимулацията и лечението на рака на гърдата засягат производството на естрадиол, което е в обратна връзка с хипофизата в мозъка. Лекарството кара хипофизата да стимулира яйчниците да произвеждат FSH за повече фоликули.
При лечение на рак на гърдата се цели само намаляване действието на естрадиола в гърдата, но проблемът за избягване на стимулацията на яйчниците чрез лекарството при това лечение остава. Ключът тук са различните последици от действието лекарството в различните тъкани - в гърдата и яйчниците. За лечение на рак на гърдата се търсят селективни лекарства - да намаляват действието на естрадиола в гърдата, но да не стимулират яйчниците.
Теб те засяга действието на лекарството само в яйчниците, защото нямаш проблем с гърдата.
Въпросът ти е сложен и за професионалисти, затова не се притеснявай да си четеш листовките.

Последна редакция: ср, 25 сеп 2013, 01:28 от mammita2012

# 416
  • Sofia
mamitata,благодаря за обяснението, но това означава ли, че приема на тези хапчета фемара ще доведе до скапване на естрадиола newsm78

# 417
Добро утро Simple Smile!Аз в петък 27.09 съм на пункция.Вчера бях на преглед Е2 1056,LH 0.77,Pr 0.69 фуликолите са повечето 15 мм но има 1 -18мм който много ме притеснява.Вчера ми беше последният Менопур ,днес имам само цитротит и довечера в 20.00 прегнил.И се притеснявам днес като не ме гледаха да не ги изпуснем.Абе голяма съм параноя Simple Smile. А иначе и на мен Силвето ми е вдигала адреналина няколко пъти,но най ме дразни,че като говори с теб не те гледа в очите.

# 418
Момичета, днес приключи първия ми опит по фонда с отрицателен резултат.Ще подадем отново документи за втори опит, обаче какво трябва да направя сега- да се обадя да си запиша час за преглед и  тогава ли Силвия ще ми подготвя документите(ако е в настроение разбира се Rage) или направо да отида след ден-два там.Проблема е, че съм от Русе и не ми се иска да пътувам напразно.

# 419
Много съжалявам  Hug. Знам точно как се чувстваш, защото и моят опит приключи така преди два дни. Обади се на спешния, за да кажеш резултата. Запиши си час, за да коментирате с док, как продължавате и започни да звъниш на Силвия. Аз втори ден съм с над 80 опита и не ми вдига. Вероятно в деня на прегледа ще отида по-рано и ще я заставя да ми ги приготви.

Общи условия

Активация на акаунт