Пациентки на ЦРЗ "Надежда"- д-р Стаменов, д-р Персенска, д-р Шефкетова- 14

• 37 014
  • 740
  •   1
Отговори
# 540
vanya не съм на ясно как се започва стимулация.Ще ми е за първи път в клиниката,вие разбрахте ли се с док ,че сега започвате и по какъв протокол.Ако,да,мисля ,че можеш да запишеш като ти дойде МЦ.Ние обсъдихме кое,как и кога да отида за блокаж понеже ще съм на дълъг протокол.
И аз имам въпрос,утре съм за блокаж,ще пускам ли някакви изследвания преди това,и също утре ли ще ми дадат инжекциите за първите дни от стимулацията когато няма да съм още там?Не съм от София.

# 541
  • Варна
Стаите са в процес на довършителни дейности - вероятно до месец щели да бъдат готови. За цени нищо не се знае още...
В хотел Таити ми обявиха цена 30лв. на нощувка, а за Симон не съм чувала.
Има един Хостел Елена, ойто е още по-близо до клиниката и цената е пак около 30лв., а ако си сама и нямаш нищо против да настанят някое момиче при теб - 20лв. Стаите са доста прилични и чистички - ходих да видя лично...

Това относно спането...
На 1-ви ден от цикъла се обаждаш и си записваш час за следващия ден. Изрично им подчертаваш, че лекаря ти е казал да отидеш на 2-ри ден, за да прецени по какъв протокол ще започвате - иначе може да се опитат да минат с номера, че няма часове...
Инжекциите ти ги дават за вкъщи, но ходиш през ден да те следят, така че ако си от далеч, трябва да си на разположение в София.

# 542
Кали, стискам палци да се оплодят и развият както трябва. От утре очаквай обаждания всеки ден. Как се чувстваш след пункцията?

# 543

Инжекциите ти ги дават за вкъщи, но ходиш през ден да те следят, така че ако си от далеч, трябва да си на разположение в София.
[/quote] Аз съм била по къс(в др клиника) и ми дадоха за първите дни (4) да си ги бия в нас и после вече си бях в София за прегледите всеки ден и инжекциите си ми ги даваха за следващия ден.Сега да разбирам,че от първата инжекция трябва да съм там  newsm78

# 544
  • София

След първата инжекция те викат след 4-5 дни на преглед. След това през ден.

Това относно спането...
На 1-ви ден от цикъла се обаждаш и си записваш час за следващия ден. Изрично им подчертаваш, че лекаря ти е казал да отидеш на 2-ри ден, за да прецени по какъв протокол ще започвате - иначе може да се опитат да минат с номера, че няма часове...

по-скоро казваш, че записвас час за започване на стимулация.

# 545
Ако предварително с лекаря не са се уточнили на какъв протокол ще е дали ще дадат час за втори ден от МЦ?
Питам, защото при мен случая е такъв. С д-р Стаменов се разбрахме, че правим само едно инсе и ако не успеем, минаваме директно на ин витро. Но не сме говорили по какъв протокол. Тъй като съм отдалече дали ще ми дадат час директно за 2-ри ден или трябва да отида още веднъж само за да говорим newsm78

# 546
  • София
Ако предварително с лекаря не са се уточнили на какъв протокол ще е дали ще дадат час за втори ден от МЦ?
Питам, защото при мен случая е такъв. С д-р Стаменов се разбрахме, че правим само едно инсе и ако не успеем, минаваме директно на ин витро. Но не сме говорили по какъв протокол. Тъй като съм отдалече дали ще ми дадат час директно за 2-ри ден или трябва да отида още веднъж само за да говорим newsm78
разбира се, телефонистките няма как да знаят дали сте уточнили протокола или не.
Излишни са такива коментари с тях.
Часове за комнетар се записват за след 1 месец минимум.

# 547
Ами ние реално няма какво да коментираме. Въпросът е д-р Стаменов да не иска да съм по дълъг протокол и да ме пита защо съм отишла на 2-ри ден от МЦ? Това ще ми е първо ин витро. Има ли някакъв принцип кога се подхожда към дълъг протокол, то е ясно, че лекарят преценя.
Аз щях да го питам на кой ден да си запиша час, но по време на инсето и реинсето той отсъстваше и бях при Шефкетова. Та затова сега съм с такива терзания Embarassed

# 548
Пате, а ти имаш ли вече резултати от инсето, че така си се забързала за опит  Hug По принцип жените с високо ФСХ ги бутат на къс протокол.

# 549
  • София
Ами ние реално няма какво да коментираме. Въпросът е д-р Стаменов да не иска да съм по дълъг протокол и да ме пита защо съм отишла на 2-ри ден от МЦ?
ами най-много да те върне и да те викне пак на 20-ти ден за блокаж.

По принцип жените с високо ФСХ ги бутат на къс протокол.
аз не съм съгласна с това- имам и опит на дълъг и на къс протокол, пък не съм с високо ФСХ.
Абе дано си на къс, че дългия не си е работа. Толкова зле се чувствах от блокажа, че не е истина.

# 550
Моме, утре ако взема направлението от ендокриноложката за ТСХ ще пусна всичко заедно, най късно в други ден. Нали трябва да знам какво да правя, да започвам ли да звъня по телефона за час.
Последно ФСХ ми беше нормално.
ivankaka, ако ме върне, няма проблем, пак ще отида. Аз се притеснявам да не ми се скара, че съм отишла на своя глава на втори ден Embarassed

# 551
  • София
Няма да ти се скара.  Peace

# 552
Оф, благодаря ти, знаеш ли от колко време съм в тези размисли и страсти Hug

# 553
Едва ли ще ти се скара, но ако направи коментар, казваш, че не е имало как да влезеш във връзка с него, за да попиташ за кой ден да запишеш час - което си е самата истина. При мен беше по същия начин след първата пункция, ако си спомняш - той беше казал, ако е неуспешно, веднага да започнем втори опит, без да разбера по къс или дълъг. Е, при мен с НЯР, нямаше какво да го мисля.
Ванче, имах предвид, че ако е с високо ФСХ, то няма да е на дълъг. А с нормално - вече не знам, аз не съм в тази категория  Mr. Green

# 554
Аз съм правила 4 опита до сега, по два в други две клиники и така и не знам по къс или по дълъг протокол са били.  newsm78 Правим стимулация за по около 10-12 дни, правят пункцията и след 3 дни трансфера. Общо взето така беше и при четирите опита.
Сега и аз за пръв пат ще правя тук последния си опит.  Praynig / дано този път вече да е успешен/
На последния преглед, когато трябваше да ми изпишат антибиотик за 6 дни, след проведено лечение, д-р Стаменов го нямаше, за да се разбираме по какъв протокол ще е. Д-р Шефкетова ми изписа антибиотика и ми каза на втория ден при следващия цикъл да съм там за започване на стимулация.

Общи условия

Активация на акаунт