Парфюмни размисли и страсти - 174

• 57 384
  • 734
  •   1
Отговори
# 45
Няма абсолютно никакви шансове в близката година да видя дъно. По едно време бях върл последовател на Врачанската школа, обаче напоследък реших да щадя колегите и използвам парфюмите съвсем дискретно. Всички тези пълни флакони в шкафа леко ме депресират Simple Smile.

# 46
  • София
Атти   bouquet
В средата на лятото пресуших Standard на Comme des Garcons и веднага се запасих отново. Той ми е като метален антидот срещу обичайните свежаци и ме връща на място в града.
Иначе без какпка въображение пръсках обичайните заподозрени - старата Бронзова богиня, Розовият грейпфрут на Ермес и пр. - обичам ги, верни са, но скука. Нимфео го пипнах само два пъти - яко ми писнал.

PS Дезидерата - лудата мадам както си я представям е Carmen Dell'Orefice, р. 1931, на 15 години е на корицата на Вог и все още работи като модел.

# 47
  • София
Атти - благодаря за новата тема, макар и малко меланхолична, но пък  отиващото си лято ще даде път на есента - може би най-благодатния сезон за парфюмозависимите  Grinning

За моя радост, наскоро намерих нов летнен аромат, който да е различен от типичните воднисто-свежи мъжки парфюми -
L`Erbolario - Fiore dell'Onda.
Водят го женски, но и самата консултантка сподели, че аромата й напомня унисекс...Най-много ми допада в него достоверното морско ухание, което предполагам идва от солената и едновременно свежа нотка, напомняща слънчева вълна, заиграла се с жаркия пясък на някой див бряг.
Fiore dell'Onda върху кожата ми не стои комплексно, нито пък търпи някакво развитие, но това  според мен, за свеж и летен аромат не е най-важното. Тази свежа соленост ми се струва доста естестевна и въпреки, че лятото приключва, Fiore dell'Onda ще ме връща идващите седмици отново там край морето  Simple Smile Като трайност и сила върху мен показа доста добри резлутати и съм приятно изненадан.
Но все пак подозирам, че няма да се хареса на много хора, защото не е балансиран, няма сладки акорди, няма кокос, ванилия или нещо друго изкушаващо и балансиращо солената нотка на свежа вълна...но пък в мое лице, с този аромат Erbolario намериха твърд фен и ще взема и други неща от там, само да се захладни времето Simple Smile

Иначе, най-сетне привърших Jean Paul Gaultier - Cologne Le Male Summer 2008 - беше ми подарък 125мл и много мъчно вървеше. Изобщо не ви съветвам да купувате мъжките летни издания на Гутие, било то за подарък или за любим мъж - пълна загуба на пари е - нито са трайни, ароматите са окастрени и скучни, а цената - висока, като за оригиналната версия. Определно не си струват тези летни версии на Le Male.

# 48
  • София
Те и дамските летни лимитирани версии на Готие не струват по същите причини  Peace

Fiore dell'Onda ми напомня малко на мъжкия Aqua di Gio и според мен също ще стои чудесно на мъж.

# 49
Много ме впечатли тази мадам Кармен, никога не съм виждала такава жена. Освен веднъж на живо в Пражкото метро. Какъв ли парфюм ползва, за да не съм офф топик?  Grinning

След порядъчно разносване на Classic Pink съм убедена, не ми харесва никак. Според ревютата във Фрагрантика мирише на пудра и гримове. Мне, на ориз мирише. Преварен ориз, без сол и без канела. Отсъствието на канела е оглушително. Вбесяващо бланд парфюм, какво да я правя сега тази отливка...

# 50
  • Там, където ме обичат
Много ме впечатли тази мадам Кармен, никога не съм виждала такава жена. Освен веднъж на живо в Пражкото метро. Какъв ли парфюм ползва, за да не съм офф топик?  Grinning

Според мен ползва това:
http://www.fragrantica.com/perfume/Guerlain/L-Heure-Bleue-208.html  Peace

# 51
Нещо ново от Romano Ricci.  Peace
По темата това лято видях дъно на Eau Parfumee au The Vert Bvlgari for women and men. Много ми хареса, но е много нетраен. Затова и замина от чести пръскания. Няма да повторя обаче.  Thinking

# 52
Много ме впечатли тази мадам Кармен, никога не съм виждала такава жена. Освен веднъж на живо в Пражкото метро. Какъв ли парфюм ползва, за да не съм офф топик?  Grinning

Според мен ползва това:
http://www.fragrantica.com/perfume/Guerlain/L-Heure-Bleue-208.html  Peace
А не, тази бабет е много модерна, освен това супер близка с Том Форд и ползва негови парфюми. А иначе съм сигурна, че има парфюм специално правен за нея и с нейното име и то от няколко бранда.

# 53
  • София
Искам съвет от вас.Два или три пъти това лято тествах Том Форд Виолет Блонде и ми хареса, тъй като повечето негови аромати не ми допадат.Според вас това аромат за кой сезон е?

# 54
За есен и ранна, че и по-късна пролет е чудесен. Аз го носех и зимата. И все пак есента го разкрива най-хубаво.

# 55
  • София
За есен и ранна, че и по-късна пролет е чудесен. Аз го носех и зимата. И все пак есента го разкрива най-хубаво.

Благодаря, densi, и аз подозирах нещо подобно,но реших да се посъветвам с вас!   bouquet
Това ще ми е пореден опит да се спогодя с Том Форд, че предишните завършваха с главоболие.

# 56
На мен само уда ми докарва главоболие, Роз Уд много ми харесва, но ми прилошава от него, не мога да го нося.
А един път погрешка ми пръснаха в косата от Пюр Уд, Боже, щях да се спомина... И на гроба ми щеше да пише "Кифлата, умре от уд."
Снощи се престраших и и си легнах с Миднайт Уд и едно капченце омая цялата стая, много красив парфюм. Човешки уд. С една 30ца сигурно ще карам цяло десеетилетие сигурно. Simple Smile
Само в началото ще трябва да го пръскам с щипка на носа и да тичам 5 -10 минути из къщи и да ръкомахам докато се измирише в началото.

# 57
А един път погрешка ми пръснаха в косата от Пюр Уд, Боже, щях да се спомина... И на гроба ми щеше да пише "Кифлата, умре от уд."
Joy hahaha  bouquet

Свършва ми La Petite Robe Noire и в момента имам остра нужда от още. Толкова ми е по мярка с всичко, че се чувствам като прегърната когато съм с този парфюм. Heart Eyes

# 58
  • Варна
Joy hahaha  bouquet

superuu   Laughing

А аз купих Бушрона, не издържах. Боже, изчанчих се...

# 59
Мимс, и аз харесах Place Vendome. Пиши как е след подробно разносване  Praynig.

Общи условия

Активация на акаунт