Парфюмни размисли и страсти - 174

• 57 468
  • 734
  •   1
Отговори
# 225
Фокси, дано ти хареса повече отколкото на мене!   Аз мисля, че просто съм достигнала прага, когато не искам повече сладки рози   Crazy    Пробвай Tom Ford Café Rose също ако търсиш вариации на тая тема. По-малко сладък е от този на Монтал и с по-комплексни измерения. Ами точно това е за Монталския: едноизмерен ми се стори....

# 226
  • Sofia
Моите хлапета бързо се научиха да не пипат парфюми и козметика.
Понякога ме майтапят, че ще наредят на двора шишетата с парфюми, вместо топки, за да поиграят голф.  Twisted Evil

# 227
  • Germany

Днес отново бях на парфюмна разходка до Олфактива (този път на Раковска). Преоткрих Pulp и се влюбих в Портокала на Аква ди Парма.  Heart Eyes Толкова вкусни портокали и мандарини не бях подушвала. Май и двата ще се купуват!  Flutter  
За Pulp няма да се изказвам Wink, но те съветвам да пробваш самостоятелно и с носене портокала на Капри  Peace. Началото му е великолепно, ако се задържаше така щях да го взема на минутата. При мен обаче това великолепие, тази портокалова свежест трае има-няма около 5 минути. След това става банален парфюм, с много мускус и чай, и ме губи на минутата.
Днес, отпускарка, се размотавам лежерно вкъщи с Oyedo на Диптик Heart Eyes. Хубаво ми е! Ходя една нелепо ухилена и се нося на мандаринен облак. Цял ден ми се върти в главата и песничката "Оооранжево небето, оранжево морето... Mr. Green Crazy. Държи се геройски за цитрус, изкара около 5 часа, което си е жив рекорд! Много ми харесва Heart Eyes
Scintillia, забеляза ли дали са докарали вече новия Sugi? След това ревю го чакам с още по-голямо нетърпение http://www.nstperfume.com/2013/09/23/comme-des-garcons-monocle-s … gi-new-fragrance/

# 228
  • София
Scintillia, забеляза ли дали са докарали вече новия Sugi? След това ревю го чакам с още по-голямо нетърпение http://www.nstperfume.com/2013/09/23/comme-des-garcons-monocle-s … gi-new-fragrance/

Не, нямаше го още. Чакат и още нови неща от другите брандове. Явно пак ще трябва да ходя!  Grinning

Права си, портокалово-мандаринената свежест не се задържа до края, но драйдауна не ме подразни. Остава приятен аромат. Него определено ще го тествам пак, но и ако се стигне до закупуване, ще е за лятото. Pulp обаче мисля, че ще се чувства добре есента.  Whistling

# 229

Хубаво ми е! Ходя една нелепо ухилена и се нося на мандаринен облак. Цял ден ми се върти в главата и песничката "Оооранжево небето, оранжево морето... Mr. Green Crazy.

Хи, хи, честито, аз си спомних, че се носех на същия облак преди време с Филосикос. Такъв мерак беше тогава за тоя парфюм, колко спестявах да си го купя... А сега е на половина и ми е омръзнал. (Наистина трябва да спра да купувам стотици...)
Но поне се върнах мислено към първоначалната тръпка Flutter

# 230
Още 2 аромата от мен, към които съм с противоречиви чувства... Shiseido Zen Sun - в първия момент е толкова цветен и нежен и красив.. и след 2-3 часа мирише на сапун. ooooh! Estee Lauder Sensuous Nude  - отначало не ми харесва толкова, даже е малко скучен, но след време става много нежен и приятен. bowuu Въобще вече не знам и аз какво искам.

# 231
  • София
Въобще вече не знам и аз какво искам.

Аз съм така отдавна! Гледам, че залитам по изчанчени аромати. Явно съм се пренаситила с другите. Повечето са ми скучни. Особено тези нови бози, които бълват. И въпреки всичко, все се мотае по някой парфюм в уиш листата ми!  Mr. Green

# 232
  • Бургас
Искам да ви попитам Bijan Nude  има ли някакво наподобяване на класическата Нивеа?

# 233
Искам да ви попитам Bijan Nude  има ли някакво наподобяване на класическата Нивеа?
Неееее Naughty Евтин прах за пране. Такъв ни раздават в работата за работните дрехи. Embarassed

# 234
  • на терасата
Днес след много чудене пред шкафа с парфюмите, си сложих в чантата една орифлеймска имитация на ябълката на Нина Ричи. Много добре са я направили, а как се съчетава в аромата на коженото ми яке .... прелест! Утре ще си взема в чантата оригинала, за да видя как ще е усещането Rolling Eyes

# 235
  • някъде под слънцето...
Дами изправена съм пред следнета дилема
Дали
http://www.fragrantica.com/perfume/Robert-Piguet/Bois-Noir-14700.html
или
http://www.fragrantica.com/perfume/Robert-Piguet/Casbah-14699.html
Пробвала съм ги миналата година, когато си взех уд а, но естествено тогава бях хлътнала до у6ите по него и така и нямам спомен
Моля за за  отзиви  bouquet

А за  парфюми и деца...
Маймунгото  о6те от малка знае 6то е парфюм и за какво служи...Тук  първия си урок полу4ават о6те в родилното, когато ги заливат обилно с бебе6ки одеколон...
Бяхме  ги разделили на   бебе6ки одеколон за ясла(Ненуко), и такъв за разходка.(Мустела).. Simple Smile
За след баня един по слаби4ък  Simple Smile
Бяха и подарили доста, докато бе6е бебе и парфюмите са и в кръвта.. Ве4е ме заяви, 4е не иска детските  компоти на Дисни  ooooh!. на 9 години е..Сви ми няколко... сред тях метресата  Joy

Проблем имах по скоро с племенника ми когато бе6е малъкБях студентка и отивам за някакъв праник у на6ите ,  съответно там бе6е и семейството на сестра ми.Взела съм си  един парфюм,  който бе6е върха за мен  в онзи момент....В един момен  дребният из4езва за одозрително сълго време...
Намирам го в стаята, където ми бе6е багажа... Ухилен до у6и  то не се ди6а... парфюма съответно празен... сладура докопал и лака за коса и пръска ли ппръска..
Само дето не умрях...
Рев сълзи....

Последна редакция: вт, 24 сеп 2013, 21:53 от sl

# 236
Здравейте на всички!

Не можах да повярвам, като видях и проследих цялата история на "Парфюмни размисли и страсти - ..." Мога да кажа само, че е ОГРОМНА!
Браво на създателите, модераторите и администраторите, които поддържат темата!

Понеже видях, че има доста компетентни и съдържателни коментари, реших да попитам.
Искам да разбера за магазини в София или страната, където могат да се намерят по-специфични и некомерсиални аромати.
Днес посетих във Велико Търново парфюмерия в центъра на града. Консултантката наистина беше консултант, за което поздравявам нея и собственичката на магазина за доброто попадение, но... може да се каже, че се насочих към нещо, но не е съвсем моето! Търся си много специфична комбинация за мъжки парфюм (за предпочитане), в краен случай тоалетна вода - нямам много време да търся и сравнявам съставки, нотки, аромати и пр. затова ще се обърна към вас за support  Wink
Първо, намерих нещо в интернет, което по описание ми се вижда доста в мой стил, но не съм сигурен, докато не усетя и ще се радвам ако споделите къде мога да го видя на живо и евентуално ако ми допадне да си го закупя. Става дума за Bois d'Orage by Pierre Bourdon.
Не съм до толкова запознат с базови нотки, върхови и т.н., но мога да ви изброя какво искам да има, а вие да съдействате ако имате нещо предвид. На първо място, задължително искам да има тамян. След това са (не задължително всички, но в тази насока): кожа, пипер, хартия/книга (някъде съм го срещал и така Papyrus wood), мускус, тютюн, кедър и сходни. Предполагам с това описание вече започвате да усещате аромата в съзнанието си  thumbsup
Аз вярвам, че той съществува някъде - просто до сега не съм го срещнал. Използвах доста време един, който на скоро го спряха: чисто, класическо Gucci Pour Homme. В момента има нещо подобно на него и е EDP - а именно Dsquared POTION, но ми се струва, че до 2-3год. и него ще го спрат, много не ми е сигурна все още тази марка, като задържане на моделите си - свързвам ги по-скоро с непрекъснато лансиране на нови и нови аромати таргетирани към по-младите, които непрекъснато търсят нещо, на което пише "NEW" / "Limited Edition" или "Special edition", в което няма нищо лошо, просто аз не съм от този тип хора, предпочитам да си ухае по "следата" ми на мен  Wink Искам да си намеря "Моя" уникален парфюм и да знам, че и след 5-10год може би ще го има.  newsm27 Такъв човек съм, че не обичам да сменям ароматите, да имам почерк, който оставям след мен - спрял съм се основно на тамян, пипер, хартия и кожа.

Благодаря предварително за вниманието!

Поздрави,
Александър

# 237
  • The Evergreen State
Здравей Александър,

докато ти четях поста в главата ми изникна точно гучито което си споменал, който е разкошен парфюм, брат ми го ползваше, аз дори не знаех че е спрян от производство. Не съм много запозната с мъжките парфюми но тук има много компетентни хора които, сигурна съм, ще те упътят.
Аз мога да ти пепоръчам ето този сайт http://www.fragrantica.com/ingredients-search/  (не съм сигурна дали не трябва да се регистрираш за да го разглеждаш). На заглавната страница, в менютата от ляво има търсене на парфюми по съставки. Мисля че ще ти свърши работа.

# 238
Александър, съставките които си изброил макар и да се водят мъжки Simple Smile са любими и носени от доста от дамите в темата така че ще ти се даде информация.За магазините в София също ще ти дадат адреси-парфюмериите на Раковска, Патриарха, също и Съркъл в Сердика център са места с неща които ние по другите градове нямаме. Това обаче не значи че ще намериш твоя парфюм веднага, тук в темата също повечето хора са се наситили от бозите в нормалните парфюмерии и търсим нещо друго, но и там не винаги изскача заек. Grinning Класическото мъжко Гучи е чуден аромат , подарявала съм го и аз бих го носила по малко фъс зимата на себе си ако намеря отнякъде една 30-ичка примерно Simple Smile
Добре дошъл   bouquet

Последна редакция: ср, 25 сеп 2013, 09:21 от raz_nejena

# 239
Мисля, че за Александър този има няколко съставки от желаните за него.

http://www.fragrantica.com/perfume/Gucci/Gucci-pour-Homme-691.html

Това е моето предложение Simple Smile

Опс сега прочетох докрай. Този наистина ли е спрян  Shocked Ще трябва да го търсим значи изостанал от някъде  ooooh!

Последна редакция: ср, 25 сеп 2013, 09:59 от Бенджолина

Общи условия

Активация на акаунт