Парфюмни размисли и страсти - 174

• 57 453
  • 734
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Добре дошъл Александър,
няма да пропусна да се включа с мнение, защото това са любимите парфюми и нотки и у нас. В София на първо място мини през Салон Олфактив на Раковски 145. И освен от изброените от Ковачева (как може да имаме пълно разбирателство за мъжки и пълна контра за женски парфюми!), които напълно подкрепям, бих препоръчала Ком де гарсон 2 (и сребристия и кафявия) и най-вече Ком де гарсон Серия тамян (Incense) - Авиньон, Киото, Загорск са три тамянен-дървесни вариации, които са интересни. И още един на Ком де гарсон - Стандарт, който е по-лек, метален и всесезонен.
ето линкове:

ПС за съжаление парфюмите на Фр. Мал не се продават у нас.

# 256
Отново мина полунощ и аз заседнах на компютъра  newsm24
Благодаря на всички за съдействието и само да кажа, че kovatcheva направо ме изуми с описанията! Нямам думи просто как описваш. Не познавам още никой тук и не знам с какво се занимавате повечето, но определено, като гледам някои хора, трябва да използват това, което им се отдава, дори и само, като хоби да им е, защо да не им носи и допълнителни или основни средства?..  newsm78
Записвам си детайлно всичко! Магазина на Раковска явно ще бъде посетен още на 30.09 от мен и заявявам пред всички, че няма да тормозя служителите там, даже ще им кажа, че съм по специална препоръка в него магазин от този форум тук, т.к. от няколко човека съм получил отзиви за тях!

# 257
По-добре е да не споменаваш по магазините форуми. Peace Те четат и знаят всичко! Wink Дано избереш своя парфюм. Hug

# 258
По-добре е да не споменаваш по магазините форуми. Peace Те четат и знаят всичко! Wink Дано избереш своя парфюм. Hug

Ще го имам предвид  Wink

Благодаря за съвета и пожеланието!

# 259
Да те питам аз не разбрах, ти търсиш ли твоето Гучи въпреки, че е спрян по сайтове и квартални магазини или просто искаш да го смениш с нещо ново, което разчиташ да го има дълго време на пазара, понеже искаш твърдо аромат-подпис? Ако те интересува можем да се поразтърсим за Гучито.

# 260
Точно така: в момента съм решил да си търся точно нещо ново с "Подпис" и с надежди за задържане на пазара  Praynig
Иначе в момента съм с класическия Tom Ford for Men.
Между другото Gucci-то, както изчезна и се разочаровах, че не мога да го открия вече, постепенно взех да го срещам тук-там по сайтовете, но като цяло съм му "обиден" вече Simple Smile ще потърся още малко и ако не открия моя парфюм, ще потърся едно Gucci 100ml и си решавам проблема за половин година напред  smile3540

# 261
Това със задържането на пазара обаче е много трудно изискване и определено не е при нишовите аромати. На теб обаче са ти предложени основно такива, а те бързо много дори се претрансформират, реформулират и спират в името на нови бутилки. Може е добре наистина да търсиш своя парфюм подпис в големите вериги парфюмерии при Герлен, Шанел, Диор и др. Цените също са доста различни. При положение, че ползваш само един парфюм и той свършва средно за 6 месеца, не е все едно дали струва 300 или 180 лв., защото ти трябва да го купуваш доста често.
Познаваш ли новия, вече не чак толкова, Том Форд Ноар? Много по-добър от класическия, които за мен лично е най-слабия парфюм на Том Форд правен някога.
http://www.fragrantica.com/perfume/Tom-Ford/Noir-15727.html

# 262
Не познавам още никой тук и не знам с какво се занимавате повечето, но определено, като гледам някои хора, трябва да използват това, което им се отдава, дори и само, като хоби да им е, защо да не им носи и допълнителни или основни средства?..  newsm78
Това хоби иска доста средства и обикновено не носи такива, носи други радости Grinning Grinning

Няма как да сме сигурни за никой аромат че ще го има след 5-10 години а и вкуса се променя.Щом все още Гучито ти харесва сега си го намери и носи след време друго ще харесаш.Има случаи след години някой купува аромат който е носил с любов и не му харесва както преди даже хич. Често се среща поне при жените де при мъжете може да не е така Simple Smile

# 263
Аз, като специалист по инвестиции, честно да кажа, предпочитам да давам по 1,65лв/ден за "подпис", но да съм аз дълго време, от колкото по 1лв/ден, но всяка година с нова "идентичност"  tooth
Сметнах го набързо колко ми излиза дневния разход за парфюм  Laughing Laughing Laughing Laughing
На мен този TF ми хареса в началото на лятото и видях, че е на хубава цена и го отнесох... А Noir-а и него го усетих, харесва ми, но има нещо вътре, което не може да ми го направи напълно уникален, конкретно на моята кожа, стои ми много... обикновен - хубав е, но на хартийка, върху моята кожа изпъква пипера и толкова.

# 264
Влюбих се по пирамида в Киото Simple Smile Много интересна серия, а и всички предложения в темата са страхотни мъжкарски аромати.

# 265
На първо място, задължително искам да има тамян. След това са (не задължително всички, но в тази насока): кожа, пипер, хартия/книга (някъде съм го срещал и така Papyrus wood), мускус, тютюн, кедър и сходни. Предполагам с това описание вече започвате да усещате аромата в съзнанието си  
Не знам колко ще съм от помощ, защото не зная кои точно от изброените от мен можеш да намериш в София, но се сетих веднага за няколко парфюма. Ако имаш възможност, пробвай ги:

http://www.fragrantica.com/perfume/Eau-D-Italie/Bois-d-Ombrie-1603.html

http://www.fragrantica.com/perfume/L-Artisan-Parfumeur/Timbuktu-1267.html -

http://www.fragrantica.com/perfume/Lubin/Idole-2923.html

Подкрепям и предложенията за Ком де гарсон.

Последна редакция: чт, 26 сеп 2013, 11:02 от CR

# 266
  • София
Дзонката някой предложи ли я? Както и този Анди Тауър? Извинявам се, ако повтарям  Embarassed
Добре дошъл, Александър  Hug

Обърни внимание, когато отваряш на някой от тези парфюми във Фрагрантика, в 2 колони отляво са посочени други заглавия, които харесват хората, харесали и въпросния парфюм. Така ще се ориентираш за други от "същата кръвна група" (не задължително дублиращи аромати).

# 267
  • гр.Добрич
Момичета, Nathalie. ми изпрати отливка от Хабанита, но няма нищо общо с този, който душих в магазина. Някоя от вас да се сеща за тази отливка? Ужасно ретро, търках със спирт и не мога да го махна.

# 268
  • Там, където ме обичат
..На мен този TF ми хареса в началото на лятото и видях, че е на хубава цена и го отнесох... А Noir-а и него го усетих, харесва ми, но има нещо вътре, което не може да ми го направи напълно уникален, конкретно на моята кожа, стои ми много... обикновен - хубав е, но на хартийка, върху моята кожа изпъква пипера и толкова.
Добре дошъл и от мен! Hug
Момичетата са предложили много неща, но да спомена и аз моите фаворити:
http://www.fragrantica.com/perfume/Tom-Ford/Noir-de-Noir-1822.html  Heart Eyes
http://www.fragrantica.com/perfume/Montale/Dark-Aoud-12134.html  Heart Eyes Heart Eyes

# 269
  • Пловдив
  Александър, добре дошъл и от мен  Grinning , много хубави предложения са ти дали, само да отбележа нещо много важно при тестването на аромати за мен (моля да ме извиниш за досадния пост ако си наясно,но тъй като сега се вписваш в темата допускам,че може и да не си ) , не  тествай повече от 3 аромата наведнъж (даже и 3 са много за мен)  Laughing и то ако можеш тествай всеки един, който ти е допаднал дори малко на китка със хубаво самостоятелно разносване ,  за да го усетиш както трябва. При това положение ще отнеме доста време да се запознаеш с предложените ти аромати, но пък ако "подписа ти" е сред тях ще попречи да го пропуснеш.

Общи условия

Активация на акаунт