Парфюмни размисли и страсти - 174

• 57 525
  • 734
  •   1
Отговори
# 615
Възможно е да е скрила името на парфюма но честно казано и аз не го разбирам това. Имах случка на едно парти попитах една жена (познавах я само по име, не сме в една среда) кой и е парфюма и нейната първа реакция беше - ами забравих...
На мен ми се е случвало преди няколко месеца в един магазин. Продавачката ме попита с какъв парфюм съм и аз наистина не можах да се сетя в първия момент. А може би се и притесних, смотолевих нещо от рода "амии... забравих, не помня...". Обаче бързо загрях, че парфюмът ми е в чантата, и го извадих, за да й го покажа Simple Smile. Не е било нарочно в никакъв случай, не съм крила умишлено - понякога сутрин просто бъркам в шкафа и вадя каквото ми падне Simple Smile.

# 616
Защо да кажа парфюма си като така или иначе нищо няма да разберат? Ето питат ме "с какво си всеки ден откакто се върна от ваканция" и аз казвам "с Лудата мадама", защото и език не занаят и...... нищо, нищичко. "О добре" и това е! Няма да си го купят, защото ползват основно ментета и подаръци, и всъщност въобще не се интересуват кой точно парфюма ми, а просто се намират на приказка. На непознати спрели ме хора казвам, но понякога.  Whistling Понякога пък се замислям и ми е наистина трудно да си спомня с кой точно съм, особено в периодите когато сменям по три път на ден парфюма.

# 617
Няма да се учудя никак ако жената наистина не е знаела кой точно е парфюмът. Повечето хора помнят марка като Шанел или Герлен или....  Само защото ние анализираме коя нота ще е най-подходяща за петъчното ни настроение, не означава, че повечето хора са така.

В някои култури въпросът за парфюма е много личен. Около мене, например, не е характерен и разбирам резервите на хората. Аз сигурно бих си казала ако някой пита, но ако им кажа Cadjmere PG, реакцията ще е празен поглед. Да не говорим, че както са толкова чувствителни към алергии тука, хората биха помислили, че ги обвиняват че носят голямо количество ако чуят такъв въпрос.  Ако близък човек пита, ще запиша името дори или предложа отливка  Peace

Днес  си припомням Le Labo Rose 31. Това е роза за хора, които не обичат рози. Има пипер, има и други подправки, и е доста сух, прекалено сух за мен. Приятен е, но Лирик на Амуаж е доста по-богат и по-комплексен и за тези пари бих предпочела Лирик.

# 618
  • The Evergreen State
Здравейте момичета,

отново нахлувам в темата ви с молба за съвет.
Дъщеря ми /на 13 год./ и приятелките пубертети
са на вълна парфюми.
Предварително ви благодаря!

Разбирам те напълно  Simple Smile, и ние сме в това положение. Засега решавам проблема с парфюми от Bath and Body works, VS, Gap и т.н, взимала съм и roll-ons от Сефора на дейзитата (в Сефора има рол-они на всички парфюми) и подобни, изгодни са като цена.
О, да, вариант е както Ковачева казва Ив Роше или Орифлейм..

# 619
Пикси, винаги като те чета за алергиите около теб и си мисля, колко удобно да кажеш, че си алергичен, когато просто не ти харесва аромата и едва ли не да накараш отсрещния да се чувства виновен, затова че се е погрижил за външния си вид....или пък е начин да привлечеш чуждото внимание и накараш хората да се въртят на пета около теб. Силно се съмнявам, че хората имат чак такива сериозни здравословни проблеми, заради аромата, които се носи от околните и странно, ама как така не им пречат изгорелите газове от колите...
Нищо лично, разбира се, просто се чудя каква е тази нова мания newsm78

И за да не съм оф....Тук едно дете вчера хареса Wonderwood na CdG, ама то харесва и миризмата на нови обувки, чак си завира нослето в тях, за да ги душка, пък си е съвсем нормално, но явно има афинитет към хубавото от най-ранна възраст hahaha

Първият истински парфюм подарих на племенницата ми на 14. Peace

# 620
  • София
Моята дъщеря получи първия си парфюм на 3 години - подарих онова Булгари за деца и мами, което е меко казано ужасно,но пък беше в комплект с едни прекрасни сапунчета във формата на животни и всъщност парфюма/ с парцалите вътре тя е в момента на 8/ все още си стои почти неупотребяван.
И тъй като мама обича парфюми, тя има на кого да прилича, аз също купувам от Зара ролончета, които са доста леки ароматчета и удобни за носене,както и парфюмчета от детския щанд.
А последният й съществен ароматен подарък бяха комплект куклички Кими /5 куклички по 5 мл/ от безмитния,по две от които и аз си падам доста и ги употребявах тайно в летните горещини  Flutter.

# 621
  • Пловдив
Благодаря ви за отговорите и предложенията!
Много сте отзивчиви!
Реших да купя оригинален парфюм и пак ви моля
за някаква насока.Ще ходим двете в МОЛ-а и поне да знам какво да
душа.
Скрит текст:
Вчера се напръскала с Черната Орхидея и госпожата се чудела кой се е напръскал токова много

# 622
Каквото и да си харесам и го преглеждам във Fragrantica, винаги от лявата страна в референтните парфюми се появява Frederic Malle Musc Ravageur . Виждам, че към 160 човека го сравняват с  Meharees L'Erbolario. Някой има ли лични впечатления доколко са взаимозаменяеми?

# 623
Каквото и да си харесам и го преглеждам във Fragrantica, винаги от лявата страна в референтните парфюми се появява Frederic Malle Musc Ravageur . Виждам, че към 160 човека го сравняват с  Meharees L'Erbolario. Някой има ли лични впечатления доколко са взаимозаменяеми?
Да аз никак! Първия сложен и мечтан, втория прост и още в магазина. Няма и шанс да се прибере с мен. Прилика има, но класите са различни!

Купих на дъщеря ми първия и парфюм без алкохол Kaloo когато беше на три месеца, чисто пълен е. Грях е да разваляш най-хубавата миризма на света на бебе с химически аромати. Сега има Шоколада и Монстърхай  на Зара, както и Коледен на Ив Роше. Не ги поглежда и аз супер много се радвам. Не желая дъщеря ми да е зависима от парфюми като мен и се стремя всячески да убивам интереса към гримове и парфюми в нея. Не разбирам парфюманките които изкуствено поощряват дъщерите си да се занимават с парфюми. Искат и те да се разоряват за глупости вместо да инвестират в по-сериозни неща?

# 624
Да аз никак! Първия сложен и мечтан, втория прост и още в магазина. Няма и шанс да се прибере с мен. Прилика има, но класите са различни!

Мерси, спести ми едно ходене до мола, но пък в крайна сметка ще ми излезе по-скъпо Simple Smile

# 625
Гледах тази седмица  в Бюти Зон имаше някакви парфюми, уж препоръчвани от Джъстин Бийбър с имена на някакви негови песни. Не знам всъщност дали един тийн на 13 си пада още по-него или е за по-малки, но ако е фен, мисля, че е добра идея Simple Smile

# 626
Купете едно Дейзи на детето, точно за сега му е, няма опасност нито да се олее с него нито да шокира широката общественост. И ще си пърха като принцеска.  bouquet

# 627
  • Варна
Пикси, винаги като те чета за алергиите около теб и си мисля, колко удобно да кажеш, че си алергичен, когато просто не ти харесва аромата и едва ли не да накараш отсрещния да се чувства виновен, затова че се е погрижил за външния си вид....или пък е начин да привлечеш чуждото внимание и накараш хората да се въртят на пета около теб. Силно се съмнявам, че хората имат чак такива сериозни здравословни проблеми, заради аромата, които се носи от околните и странно, ама как така не им пречат изгорелите газове от колите...
Нищо лично, разбира се, просто се чудя каква е тази нова мания newsm78

И аз точно това си помислих в първия момент като прочетох поста на Пикси, но все пак може би става въпрос за това не защо, а колко парфюм е използван. И аз не обичам да ме изплющи нечий шлейф така, че да ми замъгли съзнанието, а не съм алергична. Все едно ми крещят "виж ми парфюма!". Е какво да му гледам, и носенето на парфюм може да бъде чалга, то не е за гледане. Ама няма начин, доста народ минава през период на парфюмен (и не само) егоцентризъм (включително и аз по едно време).

# 628

И аз точно това си помислих в първия момент като прочетох поста на Пикси, но все пак може би става въпрос за това не защо, а колко парфюм е използван. И аз не обичам да ме изплющи нечий шлейф така, че да ми замъгли съзнанието, а не съм алергична. Все едно ми крещят "виж ми парфюма!". Е какво да му гледам, и носенето на парфюм може да бъде чалга, то не е за гледане. Ама няма начин, доста народ минава през период на парфюмен (и не само) егоцентризъм (включително и аз по едно време).
Mims, ми то си е така, както го казваш, ама има парфюми дето и с две фъс, все едно си се олял, да не ги изброявам, ами да ги забранят Laughing И мен не ме кефи чалга културата и егоцентризма, през последния и аз съм минала.
За мен алергията е вид заболяване, затова ми се струват прекалени такива претенции...
Иначе значи и аз съм алергична.... към чалга и простотия, понякога буквално ми се повдига... Кажете лек! ooooh!
Наблюдавам тенденция за всякакви чувствителни уж, към нещо си същества, които просто спекулират, ама се спрях само върху парфюмите, за да не разводнявам темата.

# 629
  • Варна
Абе личи си като са 1-2 фъс от мощен парфюм, докосне те само и отмине, даже е приятно. Ама да те събори е друго  Simple Smile
А за твоята и моята "алергия" - "Тя е бронирана здраво в гърдите и бронебойни патрони за нея няма открити! Няма открити!"!  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт