Младите до 30 години и кой как е успял

• 46 422
  • 933
  •   1
Отговори
# 705
...
- Кафяв колан по Айкидо
- "Три специалности"- журналистика, бизнес администрация, философия
- Едно дете, един развод
- Базови способности в скалното катерене
- Добро ниво на планинарстване
- Английски, немски, френски, гръцки, руски- според нивото на владеене подредени
...

Аааа, бих тЪ Hug:
- инструкторска степен по каланетика;
- специалности - мениджър на малка и средна фирма, мио, маркетинг, мо, дипломация, че и специализация в Европейското училище по протокол;
- сватба, 2 деца, развод в процес, човек до мен;
- скалното катерене ми беше хоби в студентските години, но сега ме е страх от тъмното - буквално припадам, но това далеч не е постижение;
- куче-бебе и 5 декоративни рибки;
- жилище /лично мое си е - не броя другите Wink/;
- добра работа, която обичам;
- английски, руски, гръцки, испански, италиански, сръбски;
- и кола съм купувала сама, ама я подарих на бившия и сега спестявам за нова /този път може и на старо/;
Е, с 5 съм над 30-те, ама са доста нещата. Но също не ги смятам за постижения, а за част от живота. Най-голямото ми постижение е, че съм жива, здрава /за малко да ми се размине на няколко пъти/ и се имам за достатъчно млада, за да се надявам на още доста неща.

# 706
ХМ ,съжалявам ,че трябва да го напиша ,но за мен  не са постижения непостигнати неща като незавършено обрзаование, развод , неродено дете и т.н.
По кои критерии разводът някога е бил постижение? Виж задържането на добър брак винаги е било такова и дай боже всекиму..

# 707
  • тук-там
По кои критерии разводът някога е бил постижение?

Постижение си е естествено!
Малко са девойките, които направили грешка на 20, успяват да я поправят преди 30-те.

# 708
По кои критерии разводът някога е бил постижение?

Постижение си е естествено!
Малко са девойките, които направили грешка на 20, успяват да я поправят преди 30-те.

Ахъм...
 Peace

# 709
Но пък така и не можах да си завъдя хамстер...

Повярвай ми, разводът си е постижение. Защото е свързан с осъзнаване.
А осъзнаванията са най-големите постижения в живота.

# 710
  • тук-там
Това беше на сериозно - за развода.

Иначе по темата - до 30 нищо по-съществено не успях да направя... за себе си.
Деца, апартаменти, къща, кола, образование...
Но пък на 30 вече знаех какво искам и къде отивам. За скромната ми натура не е малко. Peace

# 711
"Може и да не съм стигнал там, където възнамерявах,
но мисля, че се озовах там, където имах нужда да бъда. "
/Дъглас Адамс/
Това покрива моето усещане за нещата.

# 712
Но пък така и не можах да си завъдя хамстер...

Повярвай ми, разводът си е постижение. Защото е свързан с осъзнаване.
А осъзнаванията са най-големите постижения в живота.

Така е. Особено голямо постижение е, когато осъзнаеш, че не искаш определен начин на живот и намериш сили да го промениш, вместо да продължиш да си креташ по течението, докато животът ти изтече покрай теб.
Познавам доста хора, които смятат, че разводът не е успех и живеят в бракове, които не ги правят достатъчно щастливи. Причината - само бракът бил успех. И на стари години съжаляват, ама тогава рядко има поправителен. Peace

"Може и да не съм стигнал там, където възнамерявах,
но мисля, че се озовах там, където имах нужда да бъда. "
/Дъглас Адамс/
...

Много хубаво звучи.

# 713
Азаф ,това ,което казваш е така .За мен нещастен брак не е постижение също . Hug

# 714
  • London
И аз мисля, че провален брак не е постижение, но пък за отървала се жена от пияница и побойник навярно е. Понякога се изисква доста кураж да се откачиш от такъв субект и като го постигнеш за теб е постижение.

# 715
Зависи.
Може един брак да е успешен. Разводът след него също да е успешен. Последващи отношения също могат да са успешни.
Могат и да не са - всичките.
И т.н.
Колкото хора, толкова и истории.
Моят брак беше успешен. Разводът ми също. Но не намирам нито едното за постижение. Изобщо, не приемам за постижения нормалните човешки неща - брак/развод, раждане, деца и подобни.
Успехите ми са неща, които ми носят вътрешно усещане за победа /най-вече над себе си или над обстоятелствата/.

# 716
  • London
azaf, а според мен да попаднеш на точната половинка си е едно от най-големите постижения. Също така и да изживеете живота си заедно и да се обичате до сетния дъх, това на днешно време е голямо постижение. Peace Много хора се женят, създават дом и тн ( почти всички да не кажа), но колко от тях са наистина щастливи в това си начинание? Успешния семеен живот е голямо постижение. A броя на бездетните двойки в България е кошмарен и все повече се увеличава, тези дни ми попадна статия със някаква статистика от рода на 300 000 двойки с репродуктивни проблеми. За тях съм уверена, че по-голямо постижение от това да станат родители също няма. На глед обичайни неща стават за все повече хора постижение....

# 717
Не е по темата, но.....
azaf, учудвам се да разбера, че си пред развод....доста коментари по повод запознанството, брака ти и т.н. си спомням...Simple Smile

Всеки човек смята определени свои действия, или бездействия за постижения. За друг, може да са напълно елементарни неща, които дори не си струва да бъдат споменавани.
Хора различни...

# 718
... броя на бездетните двойки в България е кошмарен и все повече се увеличава, тези дни ми попадна статия със някаква статистика от рода на 300 000 двойки с репродуктивни проблеми. За тях съм уверена, че по-голямо постижение от това да станат родители също няма. ....

Възможно е за някои.
Аз самата съм с репродуктивни проблеми и диагностицирано безплодие. Децата ми са чудо, но не са постижение.  Peace
Maryse, животът е шарен и не е задължително зад някакво действие да стоят негативи. Wink

# 719
Да бе по същата логика всяка циганка която е родила 5 деца е постигнала много Simple Smile
Катрала ще ме извиняваш, но както казва азаф, децата и самото зачатие си е чудо а не постижение!
И също така мисля си, че се опитваш да измерваш неизмерими неща  Peace

Общи условия

Активация на акаунт