Младите до 30 години и кой как е успял

• 46 420
  • 933
  •   1
Отговори
# 885
Моя баща също умря без време, но не ми остави земи, които да продам и да си купя 3 апартамента в Бургас. Слава богу, че ми даваха половината от пенсиата му докато уча! Не съжалявам за висшето си образование. Инженер съм по образование и имам квалификация за fitness instructor and nutrition advisor изкарана в Лондон! Вярвай ми образованието има значение!
Имам и най любящият съпруг и най страхотното дете на 10 месеца! А съм на 31

# 886
 Кръстева, всичко това, което ти се е случило е прекрасно.
Благословени да са родителите ти, че са ти дали всичко това и ти, че си успяла да съхраниш и увеличиш парите.
За висшето образование обаче, имам друго виждане. То не е само дипломата, която получаваш накрая и това което пише в нея.
То е изживяване, това което учиш по пътя, борбата. Това което ти се случва всеки ден, отивайки в университета, това че трябва да намираш сам решения, всеки ден различни, запознаваш се с хора, някой прекрасни, други не толкова. Научаваш се да общуваш с тях. Срещаш се с интелигентни хора, които те развиват като личност.
И всичко това, докато учиш, което никак не е малко и за подценяване.

Не казвам, че хората които нямат висше са тъпи, в никаквъв случай, просто казвам, как аз виждам висшето образование.

Успех ти пожелавам, много любов и прекрасно раждане да имаш.

Последна редакция: ср, 04 дек 2013, 12:19 от alina_si

# 887
Благодаря alina_si !
Разбира се по въпроса за образованието, това си е лично мое виждане и дори не очаквам някой да се съгласи с него. Просто мое виждане, моя преценка и решение, което съм взела и до сега не съжалявам. Все пак съм само на 24 и ако след време видя по друг начин нещата ще наваксам изпуснатото.

# 888
Алина моето дете се роди преди 10 месеца!

# 889
Просто ни е объркала имената, аз я разбрах Simple Smile

# 890
Алина моето дете се роди преди 10 месеца!

Неволна грешка на имената.
Извинявай!   bouquet
Живо и здраво да ти е детенцето!

# 891
  • London
Кръстева, само за миг си представи живота без нивите оставени от баща ти по Черноморието и ти гарантирам, че ще забележиш големи разлики. Peace Сега не им отдаваш толкова значимост, защото са факт, но пък са ти редовен доход от наеми. Ако го нямаше този доход щеше като други без такъв да се вкопчиш в образованието, защото не всеки има по няколко имота да взима наем.  bouquet Иначе и аз съм на мнение, че висшето образование не бива да е самоцел на всеки, все пак света има нужда от всякакви занаяти и професии, не всички минаващи през университет. Успех желая на теб и семейството ти и весели празници. Peace

# 892
Mного ми харесва мисленето на Кръстева. И на мен да ми бяха оставили нещичко нашите, не знам дали бих учила... За пръв път завиждам на някой от този форум. Потребителката ми изглежда човек на място.

# 893
Според мен темата беше за хората, които са успели без някой да им е дал капитал. С капитал не е нужно образование, да  Simple Smile

# 894
 С капитал не е нужно образование, да  Laughing ,но ако и него го има вероятността капиталът да го бъде  се увеличава. Wink Според мен все пак,съществува и риск ,и наследеното и придобитото да се обезценят.

# 895
Аз пък ако имах повечко семеен капитал, щях главно да се
занимавам с академични неща. Може би вече щях да имам докторска
степен, да си чета и да рентиерствам.

Така де, от едни пари нагоре освен да станеш философ- то какво
ти остава...имаш подсигуряване, оттам нататък- личностно израстване,
ако имаш акъл да не се състезаваш с околните за материални придобивки.

# 896
Човек с амбиции едва ли би лежал на татините ниви като оправдание за липсата на образование над средното.
Пет пъти повтореното за купените дипломи говори много. Нищо, де, има време и за висше. Все пак е на 24.

# 897
Така де, от едни пари нагоре освен да станеш философ- то какво
ти остава...

Според мен, всеки има индивидуален лимит за това нагоре.
И,да не всеки е Онасис...

# 898
За мен "достатъчно" е да имаш независим доход,
място за живеене и нормални консумативи. Оттам
нагоре няма защо да се мориш за нови мраморни подове
или за по-готина кола.

# 899
  • London
Познавам находчиви хора, които и без образование успяха да удвоят наследеното. Дали някой ще става философ или бизнесмен си е личен избор. Аз философ при всички положения не смятам да ставам било с пари или без. Въпрос на усещане и желание.... Peace

Общи условия

Активация на акаунт