Младите до 30 години и кой как е успял

• 46 423
  • 933
  •   1
Отговори
# 645
Колкото по остарявам ,толкова по ясно разбирам ,че нищо кой знае съществено не съм постигнала.
Каквото ми се е струвало постижение на 20 ,на 30 вече не е ,а е даденост.
Та ,кой знае на 40 какво ще мисля за сегашните си "постижения "?!..

# 646
Аз пък все по-често си повтарям как всичко е толкова мимолетно и каква суета тресе човечеството и как наистина като теглиш чертата на живота си, често, ако ти е останала и капка съвест и честност поне пред самия себе си, неминуемо стигаш поне до част от думите на Майка Тереза, колкото и захаросано и клиширано да звучат на някои. Познати са на всички, ето част от тях:
 ПАРИТЕ МОГАТ ДА КУПЯТ :

ЛЕГЛОТО , НО НЕ СЪНЯ ;
ХРАНАТА , НО НЕ АПЕТИТА;
ЛУКСА , НО НЕ КРАСОТАТА;
ЕДНА КЪЩА , НО НЕ ЕДИН ДОМ;
КНИГИТЕ, НО НЕ И УМА;
СЪЖИТЕЛСТВОТО, НО НЕ ЛЮБОВТА;
РАЗПЯТИЕТО , НО НЕ ВЯРАТА ;
РАЗВЛЕЧЕНИЕТО , НО НЕ ЩАСТИЕТО;
СМЪРТТА , НО НЕ И ЖИВОТА ;
ПО-ЛУКСОЗНО МЯСТО В ГРОБИЩАТА ,
НО НЕ И НА НЕБЕТО

# 647
  • Куциндрел
Кой както иска така да си определя какво е мухльо, както и мухла. Mr. Green
Какво точно трябва да постигне човек, за да каже - постигнах нещо?
Не всички влизат в историята и пишат за тях, нито ги показват като известни личности.

# 648
  • Sf
Сега времената са различни, жените показваме, че не стоим по-долу от мъжа и можем да се издържаме. За мен е въпрос на чест и сила да покажа, че мога не по-зле да се издържам и че не е задължително да завися от някой мъж. Да покажа, че не съм по-нисша от мъжа, че да мога да се оправям само, ако той ме издържа.

Показваме, доказваме. И после казваме - хайде, стига толкова демонстрации, сега искам да си отгледам децата на спокойствие.

Ти си работи, ако ти е кеф. Но ако си принудена да издържаш семейство, това вече е съвсем друго нещо. И е голям въпрос какво точно ще докажеш, ако въртиш и деца, и работа, и къща сама. А мъжът ти през това време просто няма да ти пречи да си "равноправна" или какво?

# 649
Ехххх кажете ми какво сте работили на 19 ,така,че на 30 да сте успяли?Ми аз освен като продавачка,(защото нямам опит за нищо друго,а то вече и за продавач опит от по 4-5 години търсят),не съм работила,а не вярвам с този занаят да спестя пари за жилище,не до 30,а и на 130 да стана!
С приятеля ми живеем заедно от 4 години,в къща,с неговите родители+сестра с нейния мъж+бебе,като разполагаме с 1 стая. Crazy  Crazy Той работи и спестява,но не са достатъчно,а искаме само 1 етаж!За къща не си и мечтая.Мислила съм да спра да уча,да си намеря някаква работа,а както вече казах,осевен продавач друго няма да е,и да изтеглим кредит..обаче с такъв начин на живот със сигурност няма да стана преуспяла жена!Или да си се оттегля при мама и тате,понеже не съм съзряла за съжителство с мъж,щото не мога да си построя къща!?
Пак въпроса опира до Едното за сметка на Другото.Дали да работиш ниско платена професия,но да имаш семейство и да се оправяте някак си,или да градиш кариера докато не станеш на 40 и вече да е късно тепърва да създаваш смемйство..

# 650
  • Куциндрел
Не е нужно да ставаш на 40, за да имаш кариера и семейство.
Аз на 25-26 завърших образованието си, на 27 вече имах добре платена работа по специалността.
Но докато учих не се занимавах със сериозни връзки, т.е. не съм се опитвала да създам семейство тогава.

# 651
  • София
Ако се отнася до моя пост, че съм почнала работа на 19, никъде не съм казала, че на 30 съм била успяла или със жилище. Каквото изработих - изпуках, така да се каже. Специално на 30 бях на нулата.
Работила съм какво ли не - секретарка, сервитьорка, барманка, продавачка, в кол-център. В БГ и в чужбина.

# 652
Ехххх кажете ми какво сте работили на 19 ,така,че на 30 да сте успяли?Ми аз освен като продавачка,(защото нямам опит за нищо друго,а то вече и за продавач опит от по 4-5 години търсят),не съм работила,а не вярвам с този занаят да спестя пари за жилище,не до 30,а и на 130 да стана!
С приятеля ми живеем заедно от 4 години,в къща,с неговите родители+сестра с нейния мъж+бебе,като разполагаме с 1 стая. Crazy  Crazy Той работи и спестява,но не са достатъчно,а искаме само 1 етаж!За къща не си и мечтая.Мислила съм да спра да уча,да си намеря някаква работа,а както вече казах,осевен продавач друго няма да е,и да изтеглим кредит..обаче с такъв начин на живот със сигурност няма да стана преуспяла жена!Или да си се оттегля при мама и тате,понеже не съм съзряла за съжителство с мъж,щото не мога да си построя къща!?
Пак въпроса опира до Едното за сметка на Другото.Дали да работиш ниско платена професия,но да имаш семейство и да се оправяте някак си,или да градиш кариера докато не станеш на 40 и вече да е късно тепърва да създаваш смемйство..
На 19 не започвах да мисля как да съм успяла, вече работех по въпроса - завършвах езикова гимназия и ме приеха в Софийския университет - право. Това исках да уча и така исках да се развивам. На 24 се дипломирах, вписах се като адвокат, купих първото си жилище в София с ипотека, която е вече изплатена... после упорито работех, за да се развивам точно в посокато, в която исках да работя. Бях на 30, когато ме наеха да направя компанията, която сега управлявам. Малко преди това купих второто си жилище също с ипотека, която живот и здраве скоро ще изплатим със съпруга ми... а все още има доста време докато стан на 40.

И въпросът не опира до Едното за сметка на Другото - не се успокоявай и извинявай пред себе си с това. Но наистина както са ти казали всичко трябва да идва с времето си - на 15 години със сигурност съм имала много по различни приоритети от това да създавам сериозна връзка.

# 653
15-годишна възраст и приоритети  newsm78 Вие на колко години всъщност сте се родили?

# 654
  • София
15-годишна възраст и приоритети  newsm78 Вие на колко години всъщност сте се родили?

Охоо, нашите, като бях на 15 такива дъъълги конски ми четяха за "бъдещето и приоритетите", че в един момент - баш на 19, тотално отказах да мисля за бъдещето и се чупих от нас. Затова започнах да работя - да се издържам сама. И да си живея както си искам, поне известно време!

Като си помисля, и това си е успех!
Някои хора цял живот се намира някой да им дава тон в живота или живеят с някого, от когото са зависими.

# 655
  • London
Всички зависи от маичката, ако я нямаш и си на някаква заплата за покриване на битовите нужди то тогава и на 50 ще си без собствен покрив или в най-добрия случай със покрив, който ще изплащат и внуците ти.

# 656
Всички зависи от маичката, ако я нямаш и си на някаква заплата за покриване на битовите нужди то тогава и на 50 ще си без собствен покрив или в най-добрия случай със покрив, който ще изплащат и внуците ти.
Сега да размахаме ли пръст, че в цивилизованите държави никой не го е еня за собствен покрив?  Grinning

# 657
  • London
Ами не е точно така, хазаите ми сега купуват трети апартамент. Издръжката от наеми е прекрасна и дори родителите ми имат няколко познати семейства в БГ, които живеят там  спокойно от наемите си в Англия. Та като навсякъде има и по общински жилища и на квартири, има и със собствени жилища. Та недвижимия имот навсякъде се уважава, нека не се успокояваме с това, че по-голямата част нямат собствен имот.

# 658
Ами не е точно така, хазаите ми сега купуват трети апартамент. Издръжката от наеми е прекрасна и дори родителите ми имат няколко познати семейства в БГ, които живеят там  спокойно от наемите си в Англия. Та като навсякъде има и по общински жилища и на квартири, има и със собствени жилища. Та недвижимия имот навсякъде се уважава, нека не се успокояваме с това, че по-голямата част нямат собствен имот.
Права си, тия жилища под наем все някой трябва да им е собственик. Демек 80% от жилищата принадлежат на 20% от хората, примерно. Simple Smile

# 659
  • София

Ами не знам кой каква мая ни е мешал, ама аз съм така, а брат ми - все при нашите.
В момента ние вече имаме и собствен апартамент.

Общи условия

Активация на акаунт