Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Защо хората правят неуместни коментари за дете, което е осиновено и има ромски черти?
Как да се справя с неуместните коментари за осиновеното дете?
Какво е необходимо за преодоляване на предразсъдъците в обществото?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Защо хората правят неуместни коментари за дете, което е осиновено и има ромски черти?
-
Как да се справя с неуместните коментари за осиновеното дете?
Важно е да се съсредоточите върху любовта и грижите за детето си, като не обръщате внимание на неуместните коментари. С течение на времето реакциите на другите ще се уталожат и те ще спрат да коментират, когато вече не сте новост. Поддържайте спокойствие и продължете да обичате и да се грижите за детето си.
-
Какво е необходимо за преодоляване на предразсъдъците в обществото?
-
Какви са предизвикателствата на осиновяването и как може един форум да помогне?
-
Какво е важно при разговор с децата за техния произход?
) По-лесно ни е сякаш вместо да помислим и наистина да съставим лично мнение, да се понесем по течението на емоциите, да се "разпалим" срещу основните виновни за всичко в страната ни, да сме "жертва на несправедливост" и дори на "дискриминация", да наругаем... Според мене в нашето общество съществуват сериозни проблеми на етническа основа (дори напрежение)
Няма такова нещо. Няма никакъв цигански въпрос, нито напрежение по него. Дори и да има, първо, да отбележа, моят живот и на децата ми нямат нищо общо с това. Второ, хората дотолкова са улисани в живота си и в стремежа си към оцеляване, всеки погълнат от собстените си проблеми, ще тръгне да се вълнува от цигански проблеми.
Напрежение възниква когато ония горе ,които ни манипулират, изкуствено ни го създадат и то това напрежение не е само по циганския въпрос , ами по разни ,всякакви въпроси. Така че, хайде да не си го създаваме сами това напрежение.
.Но в ежедневния живот никой не се занимава с ромите, нито се говори, нито се коментира . Страстите си остават на политическата сцена. В ежедневния живот най-много Петко да напсува Манго ,че не си е платил тока и живее на негов гръб, или пък че си изхвърлил боклука в двора му, но се случва и обратното- Манго да напсува Петко заради същото.Така че нещата се уравновесяват, страстите се уталожват и животът си продължава по старому.
. Аз върша всичко което ми е по силите.А който родител не иска да прави много усилия, ми нека си остави детето на самотек, да видим какво ще излезе.
Например, дъщеря ни, която е на близка възраст (почти на 4), често се обижда и обижда от своя страна на тема възраст: "Ти си по-малка от мене"...