Изследване на ХОРМОНИ – 7 (тема за взаимопомощ и мнения върху резултати)

• 85 198
  • 759
  •   1
Отговори
# 165
  • Варна
Постарай се за ТСХ да нямаш менструално кървене, Sun and kiss. Wink

Т.е това, че си сложих свещичките няма да се отрази на TSH изследването?

# 166
  • София
Постарай се за ТСХ да нямаш менструално кървене, Sun and kiss. Wink

Т.е това, че си сложих свещичките няма да се отрази на TSH изследването?

Ами аз се изненадах на прегледа, че пак ще пускам ЛХ и ФСХ, не знаех за проблема още. После лекарката не поиска нищо допълнително да изследвам, затова не съм. Просто се чудя в момента какво да правя дали да ходя на ендокринолог. Има ли нещо притеснително в миналогодишните ми изследвания на щитовидната жлеза, мислих, че са добре.

# 167
  • София
Здравейте,
имам нужда от съвет. Решихме със съпруга ми да започнем опити за бебе. Гинеколожката препоръча да си пусна предварително TSH и токсоплазмоза, както и да започна да пия фолиева киселина. Междувременно обаче, заради гъбична инфекция, ми предписа две вагинални глобулки.
За изследванията каза само да са на гладно и жадно. Мислех да ги пусна в понеделник, но се чудя ако междувременно си слагам глобулите и започна с приема на фолиевата дали няма да се отрази на резултати. За TSH има ли значение в кой ден е от цикъла? Какво ще ме посъветвате? Благодаря!

За ТСХ - да не си пила кафе и нищо с кофеин
Глобулите няма да повлияят теста, лекувай си се спокойно

# 168
  • Варна
Здравейте,
имам нужда от съвет. Решихме със съпруга ми да започнем опити за бебе. Гинеколожката препоръча да си пусна предварително TSH и токсоплазмоза, както и да започна да пия фолиева киселина. Междувременно обаче, заради гъбична инфекция, ми предписа две вагинални глобулки.
За изследванията каза само да са на гладно и жадно. Мислех да ги пусна в понеделник, но се чудя ако междувременно си слагам глобулите и започна с приема на фолиевата дали няма да се отрази на резултати. За TSH има ли значение в кой ден е от цикъла? Какво ще ме посъветвате? Благодаря!
[/quote

За ТСХ - да не си пила кафе и нищо с кофеин
Глобулите няма да повлияят теста, лекувай си се спокойно

Благодаря ти, denis_d!   bouquet

# 169
  • София
Denis_d, мога ли да те помоля и за твоето мнение по моя въпрос, извинявай за нахалството Simple Smile

# 170
  • София
Denis_d, мога ли да те помоля и за твоето мнение по моя въпрос, извинявай за нахалството Simple Smile
Имала си задържан фоликул /според старите изследвания/
Новите - показват ПКЯ, АМХ е супер
Според мен трябва да пуснеш всички необходими изследвания за да се разбере каква е причината за ПКЯ
Нямаш Хашимото, ТСХ е супер - ако искаш може да го повториш.

ЛХ, ФСХ и Е2 на 3 ден от МЦ
ТСХ и Т4 / да не си пила кафе, чай... нищо с кофеин/
Пролактин 
Тестостерон, Андростендион
ДХЕА и 17ОН Прогестерон - на 3 ден от МЦ

Ако има проблем - с тези изследвания отиваш на Ендокринолог.
Добре е да проследиш О. поне 2-3 МЦ  с тестове за О. + измерване на БТ
/едва ли ти се ходи на ФМ/

Ще чакам да пишеш как е минало

# 171
  • София
Много ти благодаря, Denis!
Аз мислих, че заради високото ЛХ тестовете за овулация няма да свършат работа, но ще ги пробвам Simple Smile
Лека вечер!

# 172
  • София
Много ти благодаря, Denis!
Аз мислих, че заради високото ЛХ тестовете за овулация няма да свършат работа, но ще ги пробвам Simple Smile
Лека вечер!

Да, вярно е това, но при ПКЯ е характерно, че 1 МЦ може да има О., 2-3 да няма /напр./
О. в домашни условия се засича най-добре с тестове за О. + БТ
Тестовете за О. освен да таймират О., може да покажат и проблем с О.

# 173
Да попитам в тази връзка - тестовете за О. не са гаранция за О., а измерването на БТ и съответно повишаването й доказва ли я?

# 174
  • София
Да попитам в тази връзка - тестовете за О. не са гаранция за О., а измерването на БТ и съответно повишаването й доказва ли я?

Да - около 80%

# 175
Денис, офтопик малко -  позната лекарка ми разказва за един техен преподавател по неврохирургия, който й казал - такива чудеса съм виждал в практиката, че не мога да не бъда вярващ.
И според мен всичко е възможно, най-вече психиката играе основна роля за всичко което се случва с тялото. Peace

# 176
Денис, много моля за комента за новите хормони които пуснах след успешно лечение на задържан фоликул с ОК. Благодаря много предварително  Hug

Последна редакция: пт, 01 ное 2013, 15:31 от grahche1

# 177
  • София
Денис, много моля за комента за новите хормони които пуснах след успешно лечение на задържан фоликул с ОК. Благодаря много предварително  Hug
......................

Пролактинът е доста нисък, ако приемаш нещо за него, трябва да се коригира дозата, ако не - консултирай се с Ендокринолог
ЛХ и ФСХ са завишени, може да е нещо инцидентно - показват, че има проблем с яйчниците
Др. хормони са добре. ЯР е Ок. Peace

# 178
Денис, благодаря ти   bouquet

# 179
  • София
А какви са препоръчителните стойности на АМХ?

Общи условия

Активация на акаунт