На море в Гърция 2013 - XI

• 73 461
  • 756
  •   1
Отговори
# 15
  • В светлината на слънцето
Параход, много добро оформление, браво.   bouquet
Само да вметна - като ползвате речника, непременно чуйте и аудиото към всеки израз, защото има известни разминавания между изписване и произношение. Simple Smile

Последна редакция: чт, 12 сеп 2013, 17:02 от lulumba

# 16
  • София
Не съм се похвалила какви специалитети хапнахме на Пелион: агнешко в пергамент със бяло сирене, и масло, и други работи - беше потресаващо вкусно, техен си вид мусака с патладжан, бяло сирене и домати и мнооого масло, разни месища в сосове, абе въобще в тази кръчма, която посещавахме готвеха едни големи и много способни тетки. На мен лично много ми хареса по-жилавия октопод, така както го приготвят по онези места, особено понеже беше много пресен. Да не говоря за рибите - вчера си купихме две ципурки, уж пресни, ама небцето още търси онези вкусове и рибката не ни вървеше.

Параход,  Hug  

# 17
  • София
Параход, ненадмината си!    bouquet Министерството на туризма в Гърция трябва да ти дава комисионна! Joy
Тиквичките на гръцки бе една от първите думи които научих /колокитакиа/, не че знам много Mr. Green Върнахме се от Амулиани вчера. Много е хубаво, но не е нашето място. Добре, че намерихме пуст плаж, защото беше много пълно иначе. Предпочитаме по-спокойни местенца, но тази година се налагаше да сме максимално близко.

# 18
Параход... Министерството на туризма в Гърция трябва да ти дава комисионна! Joy
Откога ги чакам да се сетят, или барем някой безплатен фериботен билет да дадат!  Joy

Я раздуй, и след края на българския празник ли беше толкова пълно? Нясно съм, че във висок сезон се пълни, събота и неделя от солунчани не се трае, но когато ходиме около 10 юни беше празно, ама празно - нямаше джан-джун човек, освен тук-таме по някой плажуващ на Алики. Много от бийч-баровете не работеха, лунапаркът също. Сега гледам, че също почват да се опразват доста от хотелите, и ми е любопитно.

# 19
  • София
Oт речника на Параход разбрах, че Порто Кацики явно означава някакъв Кози плаж.

# 20
  • София
В неделята наистина беше голямото изнасяне, но то не остана време да се насладим на спокойствието. /бяхме от 1 до 10.09./ Аликес беше гмеж, останалите също, но намерихме едно малко заливче на което дори два дни бяхме сами!!! Навсякъде беше задръстено с огроми български джипове, спиращи където им падне, дори в кафенето на пристанището/!/ Пълен безпорядък, нали там няма полиция. Какво беше в таверните, няма нужда да описвам. Сигурно аз не съм в ред, защото многото хора ме натоварват. Догодина я на Йонийско море, я Монемвасия, я Евия - ще измислим нещо по-спокойно.

# 21
Запис в прекрасната тема - засега съм основно страстен читател, надявам се в обозримо бъдеще и разказвач  Simple Smile

Последна редакция: чт, 12 сеп 2013, 18:21 от emonaem

# 22
  • София
Божеее, колко бързо се е популяризирало Амулиани сред българите. Миналата година в началото на юли таверните бяха полупразни, а българи се мяркаха доста рядко по острова. На Аликес си имаше хора, но в допустими количества.

# 23
  • София
Навсякъде беше задръстено с огроми български джипове, спиращи където им падне, дори в кафенето на пристанището/!/

ТОВА Е НЕЩО, което може да ме разболее  ooooh!
Да пазим дълбоко в сърцето си милите спомени за едно изключително забутано селце на остров с прекрасни /празни/ плажове и вода.

# 24
  • София
И мен подобни неща ме разболяват! Аз пазя такива спомени от Самотраки - тихо, спокойно, празно, разкош! Сега ще ме е страх да отида, а сме ходили там 9 год. поред. Е, за Самотраки съществува бариерата на по-отдалечен остров /2.5 часа/, но това не е пречка за гореспоменатите. Mr. Green

# 25
Божеее, колко бързо се е популяризирало Амулиани сред българите. Миналата година в началото на юли таверните бяха полупразни, а българи се мяркаха доста рядко по острова. На Аликес си имаше хора, но в допустими количества.

Вярно е, то особено на по-близките курорти на практика е посещавано 80% от българи, на някои може да им харесва, н а мен не, предпочитам да не се срещам с нашенци  Mr. Green

# 26
  • София
...Навсякъде беше задръстено с огроми български джипове, спиращи където им падне, дори в кафенето на пристанището/!/ Пълен безпорядък, нали там няма полиция. Какво беше в таверните, няма нужда да описвам...
Ние бяхме там от 1-ви до 7-ми и на мен точно същото нещо ми направи впечатление - задръстено от огромни коли с бългрска регистрация и всеки кара, както му дойде. На таверна ходехме около 19ч, тъкмо да се наядем и идваха големите групи с българи. 2 пъти бяхме в Janis и двата пъти се появиха по няколко групи от поне 10-12 човека, един път и в Гларос и пак така - голяма врява, сервитьорите ни изпозабравиха, защото трябваше да обслужват глемите маси. Харесва ми островът, но точно тази масовка ми дойде в повече.
И една снимка да споделя - принципно нямам против човек да си носи храна на плажа, но тези българи много вдигнаха летвата http://s11.postimg.org/pwv8x159v/DSCN5596.jpg - няколко дни подред, по обедно време на Аликес, от някъде донасяха касетки, пълни с тенджери, настаняваха ги удобно на масичките около шезлонгите на бийчбара и сладко си похапваха. Наистина нищо против, явно са голяма група, така може би е по-евтино, но все си мисля, че трябва да има някаква граница...

# 27
Е, не!!!!

# 28
  • София
Щях да забравя: Параход, ти ми каза, като попитах за хотел  "Амулиани", че е било разкопано наоколо и течал ремонт. Чудесно! Станало е много хубаво, стълбите са със скрито осветление, целият хотел явно е освежен и ремонтиран, НО защо са унищожили напоителната система, която явно е съществувала преди това и зокумите около хотела бяха умрели. Много тъжна гледка на фона на морето и ремонтирания хотел. Можеха ръчно с един маркуч да ги полеят един път в седмицата. Стига им.

# 29
....И една снимка да споделя - принципно нямам против човек да си носи храна на плажа, но тези българи много вдигнаха летвата http://s11.postimg.org/pwv8x159v/DSCN5596.jpg - няколко дни подред, по обедно време ...
Айде стига бе ....това просто е  #Shocked умопомрачително....ако го беше споменала без снимката ...може би щях да реша, че преувеличаваш, но не би................ #Crazy  "гледам и не вервам на ушите си"  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт