На море в Гърция 2013 - XI

• 73 458
  • 756
  •   1
Отговори
# 705
  Тази година в Кефалония Миртос ми беше селският плаж, близо до него ни беше настаняването. След първото ни пътуване до Аргостоли по завоестия крайбрежен път лекичко бях обезпокоена,че не сме нацелили мястото и ще ни е трудно обикалянето на острова. Но още на следващия ден случайно открихме път като слънце от Миртос към Аргостоли през Дилината, успореден на крайбрежния, но широк, удобен и спокоен. Отдавна се канех да пиша за този път тук и да попитам старите кефалонски кучета знаят ли го, нов ли е. Факт е, че това шосе прави Северна Кефалония много атрактивна за настаняване. Този път минава и през едно село- Фараклата, което се явява столица на кефалонското вино рубола и в което има винарна (купувахме чудни наливни вина от там) и манастир. И много красиви панорамни гледки към Аргостоли има по пътя.

Последна редакция: чт, 07 ное 2013, 12:44 от Anna bel

# 706
  • София
Таня, много неприятно. Дано се оправят скоро нещата  Hug

М/у другото, кръвно може да се вдига и от недобре функционираща щитовидна жлеза. Бих те посъветвала да си изследваш ТСХ-то. Моят случай беше такъв - преди няколко години ми откриха Хашимото точно защото започнах да вдигам кръвно, и да съм като парцал 24/7.
След купища изследвания (кардиолог, нефролог, невролог), накрая ме пратиха при ендокринолог.
И проблемът се разреши  Peace

# 707
Ей радвам се, че се размърдахте тези дни  Joy да ми стоплите болната душа....след като ме тръшна и даже успя да ме повтори гадния вирус, сега съм по-добре и на работа.... но без глас   Sick за радост на околните  Mr. Green и гледам, че коментирате Нова година и догодина вече  Grinning
Аз съм на вълна Рим в момента, че си направих самичка подарък за РД и летим другата седмица....и още не мисля за морето, но като ви чета май душата все повече ме тегли към Кефалония за догодина  Peace

Танче, послушай Таис и си обърни внимание...дето викат питай патило, а не старило  Rolling Eyes

# 708
2K,хубав подарък за рожден ден! Стягай се и оздравявай, че Рим обикаляне иска!
Скрит текст:
Абе, хора, на вас не ви ли дават някакъв противовирусен препарат като грипясвате? Много по-леко минава!

# 709
  • София
*2K* много много приятно да си изкарате в една от най-мечтаните и от мен дестинации. Хубав и незабравим рожден ден ти пожелавам.
Аз без глас още не съм останала, но вируса наистина е адски гаден. Бързо да се оправяш.

Скрит текст:
Anna bel никой нищо не ни дава, направо с антибиотика ме почна лекарката този път. Сподели за какви препарати става дума да си имам аз едно наум.

# 710
*2K* много много приятно да си изкарате в една от най-мечтаните и от мен дестинации. Хубав и незабравим рожден ден ти пожелавам.
Аз без глас още не съм останала, но вируса наистина е адски гаден. Бързо да се оправяш.

Скрит текст:
Anna bel никой нищо не ни дава, направо с антибиотика ме почна лекарката този път. Сподели за какви препарати става дума да си имам аз едно наум.
Благодаря момичета  Peace ще пийна няколко италиански кафенца и винца и за вас  Wink
Скрит текст:
Проблема при мен е, че от зор за работа отивам при докторката като съм вече полу-умряла и е късно за лек вариант  Sick

# 711
Скрит текст:
Ако диагнозата е грип (което се познава по доста тежкото общо състояние освен обичайната симптоматика), е добре да се започне по най-бързия начин с противогрипен препарат. У нас това са Тамифлу и Реленца. Опитът показва, че инфекцията минава много леко, без усложнения и не се стига до антибиотик. Предишните 2 години тези препарати се даваха дори безплатно от джипитата, за тази година не знам. Имаше внесени големи количества заради свинския грип.  Друг е въпросът, че много хора хал-хабер си нямаха за това.

# 712
  • София
Скрит текст:
Доста е рано още за грип, това са други вируси.

Обаче някои хора питат за разни места и хотели, и май си увисват... Wink Да не излезе име на темичката като отчетна...

# 713
Скрит текст:
Ако диагнозата е грип (което се познава по доста тежкото общо състояние освен обичайната симптоматика), е добре да се започне по най-бързия начин с противогрипен препарат. У нас това са Тамифлу и Реленца. Опитът показва, че инфекцията минава много леко, без усложнения и не се стига до антибиотик. Предишните 2 години тези препарати се даваха дори безплатно от джипитата, за тази година не знам. Имаше внесени големи количества заради свинския грип.  Друг е въпросът, че много хора хал-хабер си нямаха за това.
Скрит текст:
друго си е спец да се изкаже...ще го имам впредвид за в бъдеще  Peace
и да не е спам  Wink
Съвсем добронамерено - аз забелязах само едно питане за НГ в Траки палас, на което беше отговорено  newsm78 а и честно казано повечето сме из ГР лятото и на море, и е нормално за извън сезон и НГ да има по-малко отговори  Grinning

# 714
Увиснах си, ама пак ще питам Laughing Да препоръчате нещо във Волос?  bouquet

# 715
  • София
2K, Рим ми е огромна слабост, въпреки тълпите..то изобщо в Италия бих се връщала отново и отново  Heart Eyes Прекрасно изкарване ти пожелавам!

Хехе, догодина май доста народ ще сме на Кефалония  Simple Smile

Off: и мен ме почнаха веднага с антибиотиците, че и два пих, а още не съм съвсем добре. Затова и изпуснах срещата, но дано скоро се навиете за нова  Wink

# 716
 Антоанета, по мои наблюдения хората от темата наминават през Волос пътувайки за някъде. Аз съм нощувала там колкото една вечер да хапнем прочутите мезелъци на променадата и да пием по едно узо. Нощувахме в пресечка на крайбрежната (дала съм линка на хотела някъде по-назад), но този хотел не би изпълнил твоите нужди смятам. Ако желаеш помощ, пиши по-подробно как си виждаш почивката. Във Волос кой знае какво няма за гледане. Наоколо са Портария и Макриница, където като че е по-добре да се настаните. Ама за извън сезон проучване предварително трябва.

Последна редакция: чт, 07 ное 2013, 18:51 от Anna bel

# 717
Никакво проучване не трябва, в Портаря и Макриница зимата си е сезон, дори се карат ски горе на Ханя, всички къщи имат отопление,  доста стаи имат и камина.
Всички хотели и ресторанти работят.
Ама вие верно на отчетна я обърнахте, всички болни да оздравяват бързо!

За Волос - и аз не виждам какво бихте правили повече от половин ден, като сте с бебе и не сте за обикаляне по кръчми и барове Grinning

# 718
  • София
Имахме една нощувка във Волос на път за Скиатос - скучен град с една по-забелжителна крайбрежна алея.

# 719
Мерси момичета! Мъжът ми е грък, безкрайно влюбен в Гърция, не мога да го откъсна от там, офертите за два-три дни бяха Атина- отпадна, Крит- зимата пак отпадна и остана любимия му Волос, но май точно околностите не самия град. Мисли си човека, че с бебе ще има узомезета Laughing Познава района, но откъм хотели или къщи не знае, затова реших да ви попитам. Оставям си вратичка пак да ви питам за напред. Да оздравявате всички бързо  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт