На море в Гърция 2013 - XI

• 73 467
  • 756
  •   1
Отговори
# 690
Параход, ти беше обещала да черпиш този, който ти разкаже за плажа Дрепано.  Wink
Таня, обещаното си е обещано Simple Smile
Впрочем разказ и снимки вече получих и от Биби в края на септември, но ти само допринесе за яда ми, че не съм успяла да го отразя след толкова канене Grinning За населението - когато минавахме два пъти с ферибот покрай него, месец преди вас, изглеждаше пак горе-долу толкова празен. Е вярно, единият път беше на мръкване Simple Smile

Ферия,
ако "Планет" е planet.bg, а не Планет турс или варненската Планет травъл - тя е с може би най-голямото портфолио за Гърция у нас.

Последна редакция: вт, 05 ное 2013, 15:18 от Параход

# 691
Дайте съвет как да се придвижим от Евиа ( Лутра Едипсос) до Пелион - долната му точка, плажа Микро  newsm78 Има ли ферибот от горния край на Евия до долния на Пелион (ох, как обясних, ама съм блонди  Embarassed дано да сте ме разбрали). В чуденка съм дали да резервирам някой ден и в Пелион, на плажа Микро, ама преди това сме в Евиа, та не ми се пътува после през целия полупстров, за да стигна до Микро  Confused

# 692
Няма такъв, за съжаление.
То не е и близо, нищо, че близо ти изглежда на картата, напълно нерентабилен е такъв маршрут до малко селце с два семейни хотела насред нищото Simple Smile

Иначе от Платания и от Хорто (за второто не съм сигурна) има еднодневни екскурзии до Скиатос с малки плавателни съдове, както и обратно - от Скиатос до полуострова.

Микро не знам как си го представяш, ама са пет къщи, от които два хотела, и две таверни Simple Smile И разкошен плаж. Името му намеква също колко е малко. Иначе виждам на картите един морски маршрут от Ореи на Евия до Агия Кириаки (това е на върха на пелионския полуостров, пристанището на Трикери), ама никога не съм чувала и виждала да се изпълнява подобен комерсиален курс.
Впрочем дори да намерите такъв кораб, от Агия Кириаки до Микро пак са едно 50-60 км по тесен криволичещ път, понеже теренът е планински и пътят е само един, през Милина и Лафкос.
Ама си струва всеки километър, де Simple Smile

А, ето и вероятната причина защо не пътуват кораби напречно през протока, наречен Диавлос Трикери (дяволският Трикери):
In the middle of the channel there is the infamous reef Lefteris, this reef covers a very small area and it is very treacherous. The channel is very busy with traffic and many ships have found their doom on Lefteris. The list includes many of the ships from the Persian fleet of Xerxes on their way to conquer Greece in 480 BC. The reef then was called Myrmes. In Lefteris also the heroic Greek submarine Lambros Katsonis was sank with all hands except three crewmen who after swimming for 9 hours made it to Skiathos.

Последна редакция: вт, 05 ное 2013, 17:11 от Параход

# 693
Параход,  bouquet  Щеше ми се да съчетаем нещо, но  Rolling Eyes Може би ще се насоча към някой от съседните острови

# 694
  Щото доста хора ме питат за хотел Траки палас, Александрополис да кажа. Бяхме миналата Нова година, резервирах си сама по телефона, агенции не ползвам. Настаняването ни беше супер- апартамент сюит (спалня, дневна, баня с джакузи и тераса с размерите на тенискорт), беше около 80 евро на ден със закуска. Всички останали хранения бяха по желание и се плащат отделно. Новогодишната вечеря, а и всички хранения, бяха на блок маса. Богато зареждане, с деликатеси (напр. дивеч). За Нова година платихме около 40 евро на човек, за 1.1.- около 25. Нямаше особена програма на празника, повече тяхна музика и танци, за което нямах нищо против. Ние бяхме компания и изкарахме чудесно. Спато плащахме 10 евро на ден на човек.
  Много любезен персонал специално да подчертая. Имахме инцидент на тръгване. След като си натоварихме багажа в колата, взехме си довиждане с хотела и поради топлото време  палтата наблъскахме в багажника и го затворихме, се разбра, че ключът за колата е в джоба на  едното палто. Та останахме извън автомобила без ключ, пари, връхни дрехи за неизвестен период от време.  Резервният ключ - в София, при  лизингодателя. Голям майтап беше , не знам дали ще е интересно да разказвам. Факт е, че персонала на хотела оцених високо в тази ситуация.

# 695
  • София
Таня, потресе ме с този тунел, довечера ще сънувам кошмари  Shocked  Simple Smile Вие се бъзикате с мен, момичета, обаче аз от шубе ще взема да отменя резервацията за Кефалония, и пак ще си ходим до Евия - пътя до там беше песен. Или ще се спуснем до Китера.. Wink

Анна Бел, разказвай! Хем ме разсмя, хем ми стана мъчно за вас..как сте се оправили в крайна сметка?

Адимар, къде ще сте на Евия? Извинявай, ако вече си писала, пропуснала съм  Hug

# 696
  • София
Таис, имай предвид, че магистралата е платена и в такива случаи винаги има безплатен път, който върви почти успоредно на нея. Планиски пътища са, но тъй като вече почти никой не минава от там, е много спокойно и приятно. Разбира се, няма как да се кара бързо. За съжаление се оказа, че и аз имам проблем с тунелите и на връщане променихме маршрута.

# 697
# 698
  • София

Ще чакам отзиви, защото и аз съм ги харесала тези студиа. Така и не ги видяхме на живо. По отношение на ферито от Евия към Пелион, наистина няма, аз питах по пристанището където тръгваха фериботите, тъй като и на мен  ми се навърташе тази идея.
Таня, както винаги страхотни снимки. Мястото изглежда чудесно.

Скрит текст:
Аз съм с жесток грип и изпълзявам, колкото да си постопля душката с любимата си тема, както и с тази за гръцката кухня.

# 699
  • София
Таня, благодаря - хубаво е да се знае, че имаме и Б-вариант  Peace
И на теб ли ти е станало зле?

Адимар, чудесно изглежда! И аз ще чакам отзиви  Simple Smile

Теди, бързо оздравяване, пази се много  Hug
Аз пих два антибиотика заради този гаден вирус, направих мн тежък бронхит. Дори още не съм се оправила съвсем, кашлям доста..и детето беше зле.

# 700
  • София

Теди, бързо оздравяване, пази се много  Hug
Аз пих два антибиотика заради този гаден вирус, направих мн тежък бронхит. Дори още не съм се оправила съвсем, кашлям доста..и детето беше зле.

Благодаря за пожеланието, пазя леглото и ще работя от къщи тази седмица.
Между другото и аз упорито гледам Кефалония нещо тези дни, но искам нещо близо до плажа Миртос, и да не е скъпо ако може  Simple Smile Приемам идеи всякакви. Ако уредя евтино спане, може и да навия съпружието да  преглътне пътя и фериботите. Идеята ми е да атакуваме откъм Лефкада. От там гледах, че и ферито излиза малко по-евтино.

# 701
  • София
Здравейте,

За Нова година сме се ориентирали към Гърция, но все още не сме избрали хотел. Разгледах десетина оферти, за различни 4 и 5 звездни хотели. Общо взето гледам Солун, Катерини, Александруполи и Тасос. Искам да имат закрит басейн, за да има какво да прави синът ми, който е на 5,5 г. Това, което ми направли впечатление, е че навсякъде пише, че закритите басейни са за над 12 год. или над 14 год. Така ли е наистина? Никъде ли не пускат по-малки деца в закритите басейни?

# 702
  • София
Таня, благодаря - хубаво е да се знае, че имаме и Б-вариант  Peace
И на теб ли ти е станало зле?

Да, влияят на кръвното налягане, а аз напоследък съм с доста високо.  Sad На връщане спахме в Кастория и първоначално мислехме да се върнем на магистралата, но в последствие решихме, че нямаме бърза работа и вместо по магистралата, минахме през планините към Едеса.

# 703
Здравейте момичета, нищо не ми излезе с търсачката затова реших да питам. Мислим след Коледа да отидем за няколко дни във Волос. Някой може ли да ми препоръча проверен хотел, с бебе на 9 м. сме. Мерси предварително!

# 704
  • София

Благодаря за пожеланието, пазя леглото и ще работя от къщи тази седмица.
Между другото и аз упорито гледам Кефалония нещо тези дни, но искам нещо близо до плажа Миртос, и да не е скъпо ако може  Simple Smile Приемам идеи всякакви. Ако уредя евтино спане, може и да навия съпружието да  преглътне пътя и фериботите. Идеята ми е да атакуваме откъм Лефкада. От там гледах, че и ферито излиза малко по-евтино.

тодоричка , първо бързо оздравяване и второ защо искаш да е близо до Миртос? Аз приемам,че мястото е фантастично, за пореден път ще напиша,че всичко което е на западния бряг на Кефалония ви дарява всеки ден с различни нюанси на изумрудено синьо и всяка вечер с различни прекрасни "потапяния" на слънцето в морската шир,изпълнени чрез нереалистични багри, достойни за снимки и романтика, но от друга страна това не е подходящо отправно място за обикаляне на острова.Пътят точно там е един и са все много завои над морската урва.

Общи условия

Активация на акаунт