На море в Гърция 2013 - XI

• 73 478
  • 756
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Параход, благодаря!  bouquet

# 676
  • София
Да поразмърдам малко темата с един въпрос. Имам спомен, че някой(мисля, че беше AnaBel, но не съм сигурна) беше посрещал Нова Година тук:

http://www.thrakipalace.gr/default.asp?lng=3

Моля да сподели впечатления, че има оферти и взех да размислям Simple Smile

# 677
  • Варна
Ние пък вчера без да забравяме гръцкото море се насладихме на нашето и последните слънчеви дни и хууууууууууубаво разорахме морето от Иракли и Емине до Бяла , хванахме си и някое и друго кило сафрид и няколко лихмуса така че си осигурихме и прясна риба полята с узо и бира SmileSmileSmile

# 678
Някакви отзиви за НГ в Александропулус?

# 679
  • София
Добри хора, някой отсядъл ли е в Солун тук: http://www.booking.com/hotel/gr/colors-budget-luxury.bg.html?aid … a7179dbcf;dcid=1;

# 680
Темата е изпаднала много назад Simple Smile Това е съдбата на летните сюжети през ноември, какво да се прави.
Но понеже изкуството имитира живота, искам да кажа, че ден или два след диалозите за Мани тук (продължаваме да чакаме снимките на Кали от Пелопонес) попаднах на прожекция на ето този филм, чието действие от първата до последната минута се развива на полуострова - започва на летище Каламата и се концентрира върху Мани!

Как само едно нещо те насочва към друго...

# 681
  • София
Параход, много благодаря   bouquet
Before Sunrise ми беше един от любимите филми от 90-те (аз съм от гръндж поколението  Simple Smile ), заедно със Singles, Dogma и т.н. Но този, който предлагаш съм го пропуснала..обезателно ще се гледа.

Освен снимките на Кали, чакаме и снимките от срещата - никакви ли не направихте?

# 682
  Погледнах трейлъра, ще го чакам  с нетърпение. Нов е ,Таис ,филмът е от тази година. Току виж след този филм и Пелопонес да претърпи икономически подем като Кефалония примерно след капитан Корели  Simple Smile Simple Smile!

Последна редакция: нд, 03 ное 2013, 21:18 от Anna bel

# 683
  • София
Филма отдавна го има по тракерите. За съжаление не е на висотата на предходните, но заради Итън Хоук, Джули Делпи и невероятните пейзажи не го пропускайте!
Параход, не знаех, че е сниман точно в Мани. Има ли къде да прочета по-подробно къде са правени снимките? Останаха ми очите от гледката пред къщата. Heart Eyes

# 684
  • София
Филмът го има в Замунда, изтеглих го с голям интерес, но изобщо не ми хареса. Направо се разочаровах.
Къщата е на Патрик Лий Фермор, един изключителен човек, който почина наскоро. Стопанинът на къщата във филма всъщност играе него.
http://www.balkantravellers.com/bg/read/article/876
http://www.amazon.co.uk/Mani-Peloponnese-Patrick-Leigh-Fermor/dp/0719566916

# 685
Да, къщата е на Патрик Лий Фермор в Кардамили - направо е убийствена, нали?! Хотелът е Коста Наварино (не ме впечатли особено Simple Smile, също както и героинята на Жули Делпи), уличните сцени са предимно от Пилос.
то пейзажите са май най-хубавото в третия филм.
Таис, има и средна част - "Преди залез", чието действие се развива в Париж.
Eто и карта с локациите и кой момент от филма къде е заснет.

Историята на самия "домакин", за когото разказва Понтес, също е много интересна, един журналист от БиБиСи пише за него, че е "кръстоска между Индиана Джоунс, Джеймс Бонд и Греъм Грийн".
Последната книга от пътешествията си The Broken Road: Travels from Bulgaria to Mount Athos той не успява да завърши, но на базата на чернова от 60-те и дневниците му тя е публикувана през септември т.г.
Eто тук малко за книгата и него, кадри от самата къща, както и вдъхновението за сцената с обяда.

Pontes, този сайт Balkan Travellers е интересен, благодаря, че го сподели - но е доста небрежно списван, много от посочените в линка книги всъщност са преведени и излизали на български (за съжаление, Фермор не е).

Последна редакция: нд, 03 ное 2013, 23:27 от Параход

# 686
УжасТ  Shocked Подводен е още по-зле, аз ще треперя през цялото време да не стане земетресение и да не ни захлупи.. Параход, много си гадна  Naughty Има ли начин да се избегне - корабче, туй-онуй..

Това в Алпите наистина е пътя към Мория..

evhen, то и аз така си казвам, но страхът и фобиите не са на рационално ниво, та няма значение с какво се успокоявам. Ако ще ходим към Кефалония, аз наистина ще си взема някакви хапове, иначе нямам шанс  Peace
Пътувахме с кола през един тунел под фиорда до Осло. Страшничко си беше. Ама то в Норвегия е така. Много дълги стръмни със завои тунели. Но пак бих отишла. Тази страна остана в сърцето ми.

# 687
  • София
Таис, добре че беше Мая_Алекс да ме подсети.  Laughing  Специално ти снимах един тунел по пътя, за да го гледаш и да свикваш, че догодина да пътуваш по магистралата до Игуменица, а и да "преплуваш" до Лефкада.  Wink

Досега не си бях правила труда да броя тунелите, но този път го направих. До разклонението за Парга бяха точно 60.  Laughing

Параход, ти беше обещала да черпиш този, който ти разкаже за плажа Дрепано.  Wink Ами какво да ти кажа - приказен е! Невероятно чиста и топла вода, фин пясък и плитко море. Само за дечица. Пълно е с рибки, които плуват в краката. И не са съвсем безцветни като на други места. Имаше с райета, имаше и дънни.  Laughing Ако оприличим мястото с буквата Т, идвайки по основата на буквата, в ляво е къмпинг. През октомври беше затворен и на практика и към плажа му не сме ходили. В дясно има път покрай самия плаж. Много е удобно за мързеливците.  Wink Само не знам как е пренаселеността му в топлите месеци. Ето няколко снимки:

плажът

пясъкът

пак пясъкът

дъното

Рачо  Wink

по момичето се вижда колко е плитко

Цветовете не са много добри, но бяхме малко преди да се стъмни.  Grinning

# 688
  • Linz
Миналата седмица бях в Гърция- Неа Каликратия (Халкидическия п-в) и още имаше летовници. Но пък беше много спокойно, заведенията- почти празни и много ми хареса така. Мисля догодина да направим една късна почивка там.

# 689
Да поразмърдам малко темата с един въпрос. Имам спомен, че някой(мисля, че беше AnaBel, но не съм сигурна) беше посрещал Нова Година тук:

http://www.thrakipalace.gr/default.asp?lng=3

Моля да сподели впечатления, че има оферти и взех да размислям Simple Smile

И  аз се спрях на оферта за този хотел, моля да споделите отзиви. Нямам много време, а трябва да взема окончателно решение. Благодаря, имам и колебания за агенцията, ако имате инфо за ''планет'', моля да споделите. Ако резервирам ще бъдем доста хора и не искам неприятни изненади Peace

Общи условия

Активация на акаунт