На море в Гърция 2013 - XI

• 73 470
  • 756
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Здравейте и в новата все така прекрасна тема  Hug Доста сте изписали за ден...нямате спирачка начи ... Simple Smile

По въпроса за настаняването, и аз за Парга резервирах апартамент, но впоследствие го отказах...реших да направя резервация в последния момент задължително с две спални и по-възможност с хубава гледка(малка глезотийка, защото все пак сме само за 2 нощувки и времето ни е безкрайно ценно), защото такъв ни трябва в момента. По- евтино е при всички положения от две стаи. Peace Една спалня и стая с диван и кухничка определено не ни устройва. В този ред на мисли, знае ли някой на двете бензиностанции по Егнатиа Одос дали има интернет?
Иначе като сме само с мъжа ми двойна стая ни е екстра, пък било и по-мъничка. Simple Smile

# 91
  • София
Фран, Параход и Dechy, благодаря ви момичета   bouquet

Каквото и да си говорим, 220 евро само за ферибот си е доста, малко хора могат да си го позволят. В сравнение с тези цени, 20-те евро до Евия са направо подарък.

Ехх, ако всички острови бяха така близко до mainland-a като Корфу, Евия, Тасос, щеше да е супер!

Сега сядам да проверявам какви са цените до Кефалония, за да не се окаже, че си правя сметките без кръчмаря за догодина..  Rolling Eyes Доколкото познавам мъжа ми, ще каже - ОК, даваме за дългото ни море повече пари за фери, но после септември най-вероятно никъде няма да мръднем. А мен това не ме устройва вече..искам две морета  Wink

Биби, аз доколкото разбрах от поста на Параход, тя май не беше особено впечатлена от района там.. Thinking

# 92
  • София
[Биби, аз доколкото разбрах от поста на Параход, тя май не беше особено впечатлена от района там.. Thinking

В смисъл...нещо не те разбрах Таис... Thinking

# 93
Около 40 евро са за кола до Кефалония, 10-15 за пътник. Тва по смътни спомени Simple Smile Те са и 4 различни ферибота, сигурно има разлики в цените, но като обща цена това ми е останало.

Биби,
интернет има в Олимпус плаза около 20-ия км след отделянето на Егнатия от магистралата за Атина - но не виждам ако ще правиш резервация в последния момент, защо да не си я направиш на тръгване от София или да тръгнете без.
Иначе в "нашата" къща има мезонет с две спални на мн. добра цена, но гледка към морето няма. Аз за гледка ти препоръчвам Лихнос. Но така или иначе всичко ще е почти празно по тези дати, защо да се кахъриш?

# 94
  • София
В смисъл, че когато четях поста и по-назад в темата, сякаш не беше останала особено очарована от Парга и района. Не, че там няма красиви кътчета, но помня, че плажовете повечето май не струваха (Амудя е изключение), твърде туристическо..такива неща. Но тя Параход си е в темата, може да обясни  Peace Аз поне с такова усещане съм останала.

Ей сега проверих - около 117 евро излиза една кола плюс двама възрастни от Килини до Порос. Цената е ОК, можеше и по-зле  Mr. Green

Параход, според теб от Патра или от Килини трябва да се хване ферито? Изобщо каква е разликата - ако има такава. Много ми е мътно още с тази Кефалония, нищо не ми е ясно.. Rolling Eyes

# 95
От Василики, Лефкада (най-кратък), или Астакос на сушата... къде отиваш ти Патра, Килини Simple Smile то направо и обиколка на Пелопонес да включите, не е лошо, де, ама още седмица поне трябва Grinning

Ние пътувахме Астакос-Сами и Сами-Василики (този не е всеки ден, стандартният през Лефкада е Фискардо-Василики).

# 96
  • София
Сигурно така ще направя, те и без това започнаха по-малко да понижават цените. Simple Smile Времето сигурно няма да става много за плаж, но ние сме тръгнали най-вече на кратка екскурзия...ако остане някой друг час, ще го оползотворим и за плаж. Simple Smile Предполагам,че хората със сигурност ще са много по-малко... Лихнос е наистина добро решение  Grinning...ще видим...
Колкото до това, дали е туристическо, то обикновено са туристически красивите райони, в тези, които има какво да се разгледа и види...няма да бия 1300 км за някаква пустош, все пак. Peace
Парга ми прилича на гръцки вариант на италианското Позитано. Heart Eyes

Последна редакция: пт, 13 сеп 2013, 16:02 от bibi_2

# 97
  • София
Хихи, много съм зле, нали  ooooh!

Защо ще ходим до Лефкада за да отидем до Кефалония.. Като напиша в гугъл ferry to Kefalonia, излизат варианти Патра-Кефалония и Килини-Кефалония...друго не намерих.

А Астакос - това къде е?? УжасТ, съвсем се оплетох вече..

# 98
Сега питах супруга си. За 4-ма възрастни и кола за ферибота Волос -Скиатос платихме общо 134 € на връщане. По 19 € на човек и 66 € за колата. На отиване беше с около 10 € по-скъпо.

Пътуването е 2.5 часа, тъй като се минава целия залив Пагаситикос (покрай Пелион и Трикери) и тогава се отива в открито море.
Да, ето и нагледно:

Отивам да се наслаждавам на послените часове тук.  Simple Smile

Последна редакция: пт, 13 сеп 2013, 23:58 от Фран Джонсън

# 99
Защо ще ходим до Лефкада за да отидем до Кефалония..
Защото логистично Лефкада е практически част от сушата - свързана е с мост, и най-краткият път е през нея, както и най-краткият ферибот (45-50 мин. мисля, че беше).
А Астакос - гледаш надолу под Превеза по крайбрежието, минаваш Палерос, южния Митикас (че има и един над Превеза) и Астакос, воала. Там е най-близкият "голям" ферибот, който върви целогодишно и не го отменят при вълнение. Тези в Килини и Патра са доста по на юг, на Пелопенес, и за тях е чувствително по-дълъг пътят от България. А от Патра е и по-скъп фериботния курс, щот далече.
Астакос значи "омар" на гръцки, прочее.

# 100
  • София
Някой от вас до сега празнувал ли е Нова Година в Гърция?

# 101
  • София
Малии. Параход, благодаря   bouquet
До Евбея-та се оправих сама и с пътя и с маршрута, но там е простичко. А тук затънах  Shocked За Лефкада знам, че има мост и е свързан със сушата, но никога - и след милион години нямаше да се сетя, че от там може да се скочи до Кефалония..

Това ли ще да е маршрута Сф - Астакос?

http://www.viamichelin.com/web/Routes?strStartLocid=31MzU1bzEwY0 … km&devise=1.0|EUR&indemnite=&carbCost=1.6&autoConso=6.8&villeConso=6&routeConso=5.6

# 102
Eeee,
само защото не четеш редовно темата Simple Smile И Veka писа м.г., и аз, и Анабел, а и други момичета...
Този маршрут, който дава Мишлен, е ОК, ние не минахме оттам де, ма щото спахме в Палерос, а и по други причини.
Има време, ще го изгладиш маршрута Grinning

# 103
  • София
Бе, уж редовно чета, но нали и дете гледам, на домакиня се правя, а скоро като почна и работа направо не знам как ще ви смогвам  Wink
Този уикенд явно ще ровя в старите теми, да се образовам  Simple Smile

# 104
  • София
Цените на ферито, които гледах от Лефкада до Кефалония, бяха по-ниски от тези Астакос - Кефалония. Че и аз се бях размечтала за там по едно време, ама много път.

Общи условия

Активация на акаунт