На море в Гърция 2013 - XI

• 73 493
  • 756
  •   1
Отговори
# 75
  • София
2 дни не съм влизала и не мога да ви насмогна.Връщам се да дочитам след като свърша някое и друго задължение.

# 76
  • София
Таис, тя СКО НЕ препоръчва Пиратската кръчма, доколкото разбрах.

Иначе пък аз от тази тема не мърдам, въпреки твърде многото ми излишни килца. Тук си ми е най-уютно.

Поздрав и от мен с последния ми кадър от Евия:

Даже съм си сложила снимката и на десктопа, да ми напомня, че трябва да се върна в най-скоро време  Simple Smile

# 77
  • София
Fran, страхотни снимки   bouquet

muncho, много практично описание за достъп до любимия ми Керкира. Изглежда сте случили на кротко море щом сте видели тюркоазения цвят на моpето на Сидари - обикновено има силно вълнение на север. Ходихте ли до Палеокастрица и някои от старите селца във вътрешността, където има светофари за да се разминеш с отсрещния автомобил?

# 78
.....Даже съм си сложила снимката и на десктопа, да ми напомня, че трябва да се върна в най-скоро време  Simple Smile
и аз така ...ама тази от Лефкада  Wink

muncho направо си като пътеводител  Peace

# 79
  • София
Теди, може и аз да не съм разбрала - Парадисос е чудесно кръчме и бих се изненадала, ако на някой не му хареса  Simple Smile Чудесна снимка си сложила на десктоп-а, аз от доста време си стоя със снимка на моя милост на плажа в Никити. И аз и плажът сме излязли много добре  Sunglasses

Пак ще препоръчам таверна Париж (Paris) във Вурвуру  Peace
И пицария Топ, те са до Кариди.

мунчо, респект  Peace

# 80
muncho,
много благодаря и аз за изчерпателния разказ!  bouquet

Като напълно незапозната с южна Гърция - много са ми полезни такива по-подробни разкази и много ще се радвам на всеки, който отдели повече време за такъв пътепис! Hug
Те пък дали не могат да намерят място на първа страница!? Thinking

Фран,
и мен ме заинтригува - дай координати за второто място, моля!

# 81
Fran, страхотни снимки   bouquet

muncho, много практично описание за достъп до любимия ми Керкира. Изглежда сте случили на кротко море щом сте видели тюркоазения цвят на моpето на Сидари - обикновено има силно вълнение на север. Ходихте ли до Палеокастрица и някои от старите селца във вътрешността, където има светофари за да се разминеш с отсрещния автомобил?
Времето и плажа бяха превъзходни.Все пак ние бяхме един ден на този плаж.Покрай Палеокастрица минахме,но на две места имаше светофари за разминаване...не ни стигнаха 8дни за всичко,все пак трябваше и тен да хванем Laughing

# 82
Фран, чудни снимки  Heart Eyes
Дай, моля те, малко повече инфо за цената на ферибота - кола и двама възрастни. Колко време е пътя от Волос до острова?
Цената за възрастен в едната посока е между 19€ и 23€. Явно зависи от плавателния съд. За нашата кола/джип/ платихме 58€.
По магистралата от Солун до Волос има няколко платени пункта, общо като такса в едната посока е около 12€.
За двама възрастни с кола почивката се оскъпява с около 220 € общо заради ферибота, но си струва всяко едно похарчено евро.
Волос-Скиатос като време е около 2ч.30 мин.

Блис, да! Почиваме в Сани клуб. Хотелът също не е лош, но клубът ни харесва повече.
Малко любопитна информация: Сани хотел е след ремонт и вече е пет звезди. Някои от стаите след ремонта са с премахнати стени и са обединени в по-големи фамилни стаи и апартаменти. На територията на Сани ризорт работят около 1000-1200 души персонал, само около 300 от тях се грижат за градинината.
Територията обаче е толкова голяма, че тук нямаш чувство за населеност.

muncho,
Фран,
и мен ме заинтригува - дай координати за второто място, моля!

За Сани или за Скиатос ме питаш?

Последна редакция: пт, 13 сеп 2013, 22:59 от Фран Джонсън

# 83
Ох, запис!
Наистина много бързо пишете и дори за човек без работа като мен е трудно да ви догони.
Аз продължавам с неориентираните си опити да издиря цяла къща за догодина.
Сега разлиставам Пелион.

# 84
  • Младост 4
Фран Джонсън, мерси много за информацията Peace Аз все си мечтая за големи помещения за настаняване, обичам да сме си заедно (а и готвим) и обикновено се спираме на вили/къщички, въпреки че е по-скъпо. Иначе и ние взимаме по две стаи, когато сме на хотел, но си седим в едната, а когато се разпределим за спане вечерта, все някой тича по коридорите - я за паста за зъби, я за гащи Crazy

parcalesa, освен на Пелион, къде другаде си търсила къща?

# 85
  • София
Фран Джонсън, мерси много за информацията Peace Аз все си мечтая за големи помещения за настаняване, обичам да сме си заедно (а и готвим) и обикновено са спираме на вили, въпреки че е по-скъпо. Иначе и ние взимаме по две стаи, когато сме на хотел, но си седим в едната, а когато се разпределим за спане вечерта, все някой тича по коридорите - я за паста за зъби, я за гащи Crazy

А в хотелите няма ли апартаменти? Поне ние винаги в такива сме отсядали. И винаги е било по-евтино от 2 отделни стаи. Единствено като сме били на екскурзия с агенция са ни настанявали в 2 отделни стаи. Все пак да уточня, че сме с 2 деца. Може би с 3 е по-сложно.  Sad

# 86
  • Пловдив
Отново прекрасни снимки и много полезна информация, не изброявам за да не пропусна някой.    bouquet

пп.  Чак сега видях тенджерите и отзивите за Амулиани като цяло  Shocked , е**си народа сме, може и от къмпинга да са били , но пак не е оправдание...,оставам с отворена уста.

Последна редакция: пт, 13 сеп 2013, 16:29 от aH~

# 87
За О'Парадисос обикновено няма нужда от резервация, особено в делник, но що пък да не се обадите на Василис? Говори съвсем добър английски и е много печен.
Пиратската кръчма и за мен беше разочарование (преди 2 г., мисля, и оттогава не съм ходила), Бокадура е ОК.

Лас Бандидас ми е един от любимите бийч-барове на Ситония Simple Smile но морето там често е бурно. Ето го на снимки:

Деси, особеното за автобусите е, че от България спират на едни места (някои на автогарата, други на гарата в Солун), а за Уранополи тръгват от друга автогара - KTEL Chalkidiki, която е в посока мол Космос и летището. Най-удачно с две малки деца и багаж май ще е да вземеш такси от едната до другата.
Ето и автобусните линии София-Солун, за всяка пише освен разписанието и къде спира в Солун.

------
Аз също обичам настаняване в просторни стаи, ние сме само 3-ма и една стая ни е ОК (въпреки че и 2 отделни не ги връщаме), но обичаме пространство и удобни легла Grinning Сега в Антуса, Парга студиото ни беше едно помещение, но някъде към 40-45 квадрата... разкош! иначе когато бяхме/сме сами двамата нямам против и кутийки, защото се прибираме само за спане - но с дете/деца неизбежно се прекарва повече време в стаята и лека-полека почват да имат значение и такива еснафски аргументи, хаха Simple Smile

Цената на голяма кола за Скиатос обикновено е 75-78 евро в посока, да, при предварителна резервация има по-ниски цени (тук-таме), нека Франи да каже при тях как точно стоят нещата. Пътуването е 2.5 часа, тъй като се минава целия залив Пагаситикос (покрай Пелион и Трикери) и тогава се отива в открито море.

Пфуууу, 15 пъти го дописвах тоя пост...

Последна редакция: пт, 13 сеп 2013, 14:14 от Параход

# 88
  • София
muncho, много полезен пътепис. Би ли разказал малко по-подробно за екскурзията до Паксос и Антипаксос. Например откъде са взема корабчето до там, цена, час на заминаване и на прибиране и всичко друго каквото се сетиш.
Fran, хубави снимки. Точно такъв плитък и пясъчен плаж харесвам като на Сани.
Таис, при нашето пътуване до Скиатос таксуваха колата 79 Евро в посока. Бяхме с Hellenic Seaways. Moже би зависи от фирмата и от промоциите, защото и нашата кола е джип.

# 89
  • Младост 4
Фран Джонсън, мерси много за информацията Peace Аз все си мечтая за големи помещения за настаняване, обичам да сме си заедно (а и готвим) и обикновено са спираме на вили, въпреки че е по-скъпо. Иначе и ние взимаме по две стаи, когато сме на хотел, но си седим в едната, а когато се разпределим за спане вечерта, все някой тича по коридорите - я за паста за зъби, я за гащи Crazy

А в хотелите няма ли апартаменти? Поне ние винаги в такива сме отсядали. И винаги е било по-евтино от 2 отделни стаи. Единствено като сме били на екскурзия с агенция са ни настанявали в 2 отделни стаи. Все пак да уточня, че сме с 2 деца. Може би с 3 е по-сложно.  Sad
Таня, има апартаменти в някои хотели, но са най-често със спалня и разтегателен диван, на който моите големите посмъртно не могат да се наместят (1.65 и 1.80 са високи, а и са момче и момиче Laughing). По-добрият вариант е, ако са две свързани стаи, но в такива стаи рядко има място за допълнително легло. Тогава малката трябва да спи с нас на спалнята, а тя е фурия и денем и нощем... абе, сложна работа Wink

Общи условия

Активация на акаунт