На море в Гърция 2013 - XI

• 73 462
  • 756
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Записвам се, че темата ще свърши  Laughing

taffi, какво точно те интересува?

# 106
  • София
Теди, много път е, да. Обаче ми се ходи, още от едно време. Някакъв филм бях гледала с Пенелопе Круз, сега му забравих името - нищо особено като филм, но после разбрах, че е сниман там. Чуден остров  Heart Eyes

Преди малко открих: Василики-Фискардо 6.50 на човек и 20 и нещо за кола. Прилични цени, не е като до Скиатос където 120 евро е само в едната посока  Shocked

Принципно моят 'работен план' за догодина е голямата почивка на Кефалония (12-14 дни), после едноседмичната на Евия.
Мъжът ми се дърпа обаче, той иска и голямата и малката да сме на Евия  Simple Smile А ако идват и майка ми с нейния приятел, както уж говорят, Кефалония май ще отпадне..

# 107
  • София
Здравейте момичета, цял ден ви чета и ето...на привършване ми е работния ден. Mr. Green
Ние този път имахме много перипетии с това септемврийско море.  ooooh! Много неща и все отрицателни. Но нищо, топлината на слънцето и морето дълго ще ме топли. А вече и пресмятам за догодина.
Та да ви се оплача но едва ли ще ми олекне.  Sad Знаете, тръгнахме един ден по-късно, че колата се развали. Както и да е, оправиха я и тръгнахме. Пристигнахме и ни посрещнаха гръцките ни домакини като първи приятели (Е, отиваме за втори път все пак Mr. Green). На втория ден мен нещо ме ухапа на левия крак отзад, уж като ухапано от комар но до вечерта стана нещо страшно. Огромно, червено петно, заело цялата задна част на лявото ми бедро и една голяма подутина, твърда и болезнена - всичкото това пари, сърби...едвам се търпи. Пих веднага нещо противоалергично, мазах се, слагах лед. пазих го от слънце и попремина червенината за няколко дни. Сега остана само болезнено цялото това място. И се чудя какво да правя, ходих при личния - каза ми то каквото имало - преминало и така... Rolling Eyes така и не ми стана ясно какво може да ме е ухапало, но истината е, че не усетих нищо а просто ме засърбя и се поду първоначално като ухапано и разчесано от комар и после се разнесе.  Rolling Eyes
После загубихме един страхотен фотоапарат Олимпус и той не наш ooooh! като се прибирахме от плажа Калогрия. Всъщност много ми хареса плажът Peace, там направи мъжът ми с фотоапарата страхотни подводни снимки, които вече ги нямаме. На мъжът ми шефът го взел (нали ви писах, че с неговото семейство тръгваме) от тяхна колежка да го ползваме обаче... спряхме на една беседка преди Никити за едни снимки към плажът Аг. Йоанис и там са го забравили. Ходиха до полицията в Аг. Николаос но едва ли някой ще го върне. Tired
После на прибиране, добре, че вече на наша територия, колата пак се развали и едвам се прибрахме.  #Cussing out
Казах на мъжът ми "До година за Лефкада само с нова кола тръгвам!". Е, дали ще е Лефкада или някой друг остров ще видим но определено тази кола ще я сменяме.
Това е...оплаках ви се. Мислех си и ние за едно съботно-неделно закриване на сезона но с тая кола - не тръгвам! Така, че до година.  Peace

# 108
  • София
Теди, много път е, да. Обаче ми се ходи, още от едно време. Някакъв филм бях гледала с Пенелопе Круз, сега му забравих името - нищо особено като филм, но после разбрах, че е сниман там. Чуден остров  Heart Eyes

Мандолината на Капитан Корели ако не бъркам е името на филма.

# 109
  • София
Теди, точно, благодаря   bouquet М/у другото, вие втория път на Евия пак в същия хотел ли бяхте? Преди малко от любопитство пуснах там за юлския период, който ме интересува - цената е супер добра за две седмици. В нашия Галазиа Акти със сигурност ще ни искат доста повече..

Дама, пак добре, че сте живи и здрави! Дано целия карък да е останал зад вас, и за догодина ти пожелавам нова кола и безпроблемно моренце  Hug

# 110

Стършел те е ухапал. През 2008 г. и мен ме ухапа (само че в Созопол). Нищо не усетих докато мъжа ми не ахна като ми видя крака (и мен ме ухапа отзад). Морав ми стана, целия подут (от сгъвката до кокалчетата). Оправих се след антибиотик и противоалергично. Следи го че мен ме изплашиха с отравяне на кръвта.

# 111
  • Младост 4
dama, преди 2 години колежката ми беше нахапана от стършели на две-три места по врата и ръцете. В Странджа някъде. Никакви лекарства не беше взимала, но много дълго ухапаните места й бяха подути и втвърдени, около месец сигурно. Дано бързо да ти мине  Hug

# 112
  • София
Теди, точно, благодаря   bouquet М/у другото, вие втория път на Евия пак в същия хотел ли бяхте? Преди малко от любопитство пуснах там за юлския период, който ме интересува - цената е супер добра за две седмици. В нашия Галазиа Акти със сигурност ще ни искат доста повече..

Да, в същия бяхме - Анджела. Аз сега се усещам, че за самия хотел май нищо не казах.
Та да споделя:
Хотелчето е малко на края на една стръмна уличка, паркира се долу на улицата. Може и горе, но не винаги има места. Чисто, според мен беше след ремонт, реновирано. Стаите не са много големи, но не ни е било тясно, а ние не сме от слабичките Simple Smile . Има климатик, интернет, тесни тераски (това май е типично за Евия).
Собственичката е много мила и симпатична млада жена - Мария, с малка дъщеричка на една годинка. Почистваха ни през ден, на 3 дни сменяха чаршафи. Най-съществен минус беше, че налягането на водата беше слабичко, на моменти отвратително и тесните тераси. Но като съотношение качество-цена за мен беше ок. Така или иначе се прибирахме в стаята да се къпем и да спим. В стаите няма кухненски бокс, но има на етажа кухня с газов котлон ако нещо толкова се наложи. Ние си пържихме заргана, който ММ улови.

# 113
  • София

Стършел те е ухапал. През 2008 г. и мен ме ухапа (само че в Созопол). Нищо не усетих докато мъжа ми не ахна като ми видя крака (и мен ме ухапа отзад). Морав ми стана, целия подут (от сгъвката до кокалчетата). Оправих се след антибиотик и противоалергично. Следи го че мен ме изплашиха с отравяне на кръвта.

Може и паяк да е. На мен ми се случва вече два пъти тук, в София на двора докато правя нещо . Нищо не усещам в момента, но после...става страшно!

# 114
  • София
Благодаря, Теди   bouquet На нас реално с мъжа ми ще ни трябва по-скоро стая за база, че и втория път на острова възнамерявам да сме по пътищата и да обикаляме плажовете.
Но ако майка ми идват, те ще искат да го дават по лежерно..ако изобщо дойдат, то на приказки всеки може  Wink

Ние бяхме с хубава тераса в хотела, имахме голяма маса с 4 стола и пак си имаше пространство. Доколкото разглеждах из Агиос Николаос, и другите хотели бяха с големи тераси...може би в Едипсос са по-тесни  Thinking

Най-кофти налягане на вода сме имали миналата година на Сикя. Но то там май нищо не беше както трябва..освен прекрасната градина и любезната собственичка.

Мен ме е хапал паяк и после е ставало страшно - огромна болезнена подутина, кошмар. Но не в Гърция, а на село при прабаба ми навремето.

# 115
  • София
Благодаря, Теди   bouquet На нас реално с мъжа ми ще ни трябва по-скоро стая за база, че и втория път на острова възнамерявам да сме по пътищата и да обикаляме плажовете.
Но ако майка ми идват, те ще искат да го дават по лежерно..ако изобщо дойдат, то на приказки всеки може  Wink

Ние бяхме с хубава тераса в хотела, имахме голяма маса с 4 стола и пак си имаше пространство. Доколкото разглеждах из Агиос Николаос, и другите хотели бяха с големи тераси...може би в Едипсос са по-тесни  Thinking

Най-кофти налягане на вода сме имали миналата година на Сикя. Но то там май нищо не беше както трябва..освен прекрасната градина и любезната собственичка.

Мен ме е хапал паяк и после е ставало страшно - огромна болезнена подутина, кошмар. Но не в Гърция, а на село при прабаба ми навремето.

Аз ето този много съм му хвърлила око за догодина.

http://www.booking.com/hotel/gr/sagini.en-gb.html?sid=00d245dee4 … de57a34dc8585c6X4

Гледах го още сега преди да тръгнем, но в крайна сметка решихме да останем в Анджела, точно защото на нас ни беше идеален за база, като изключим слабото налягане на водата. Така и не го видяхме на живо, все се канех да го огледам, но не стигнахме до него:

Цените му също са добри.

# 116
  • София
Оо, да, офертата за една седмица - при това висок сезон - е повече от добра  Peace

Искам машина на времето - вече да е май догодина и да стягаме багажа  Wink

# 117
Оо, да, офертата за една седмица - при това висок сезон - е повече от добра  Peace

Искам машина на времето - вече да е май догодина и да стягаме багажа  Wink

5 човека гледат този хотел. Айде стига де.....  Mr. Green

# 118

Аз ето този много съм му хвърлила око за догодина.

http://www.booking.com/hotel/gr/sagini.en-gb.html?sid=00d245dee4 … de57a34dc8585c6X4

Гледах го още сега преди да тръгнем, но в крайна сметка решихме да останем в Анджела, точно защото на нас ни беше идеален за база, като изключим слабото налягане на водата. Така и не го видяхме на живо, все се канех да го огледам, но не стигнахме до него:

Цените му също са добри.

Теди,аз точно в този резервирах за юни догодина, тъй като рейтингът му е  Peace, а цената беше убийствено ниска -  257 лв за 7 дни със закуска  Rolling Eyes

# 119
Някой от вас до сега празнувал ли е Нова Година в Гърция?

Аз! Миналата Нова година посрещнах В Траки палас в Александрополис. Доволна!

Таис, цените на ферито от Лефкада до Кефалония, дето се казва, от днес: Василики-Сами 59 евро (40 за кола и по 9 на човек) сме дали. Василики - Фискардо е с 5-6 евро по-евтино. През Лефкада пътят е най-кратък, както каза Параход. А можете да хвърлите едно око, пътувайки, на знаковите плажове на Лефкада- Егремни и Порто Кацики.

И защото стана въпрос за Мандолината на капитан Корели и защото точно днес правих плаж на Антисамос, Кефалония (мястото, където е сниман филма), едно поздравче ви отправям.

Последна редакция: пт, 13 сеп 2013, 22:12 от Anna bel

Общи условия

Активация на акаунт