91 НЕГ - информация

• 249 944
  • 1 378
  •   1
Отговори
# 1 215
  • София
Така е karina28! Децата завършват НЕГ доволни, с висок успех и се реализират добре. Simple Smile
Съгласна съм, че прехвърлянето е ненужно- те и без това кандидатстват предимно с бг дипломата. Затова решенията на старта трябва да се взимат разумно, без емоции и външни влияния.

# 1 216
Майки, относно Денят на отворените врати в 91НЕГ. Може ли седмокласникът да присъства със свои приятели, без присъствието на родител.

# 1 217
.

Последна редакция: пт, 02 юни 2017, 23:18 от Палечк@

# 1 218
  • София
Палечка, има, разбира се, отказали се. Peace В годината на големите ни деца със сигурност знам за две, бяха в паралелката на девойката ми, едно момче и едно момиче. Предполагам и в другите класове е имало, над тях нямам поглед. Но логиката го показва, щом приятелка на дъщеря ми, която беше 4-та или 5-та резерва, влезе.  4-5 деца не са единици, на фона на 50 деца приети, това са 10%. Разбира се, всяка година си е за себе си и не следва да се сравнява с друга.  И все пак, ако няма отказали се, то как влизат резерви, на чие място? В набора на малките ми дъщери също знам за отказало се дете. И моля те, прочети на лични нещо, което няма да развявам тук.

В последните страници, на база на които се прави извод за кисело грозде и злоба, по повод лайстунг, с някаква нотка на критика или поне с неприемане на тоталната възхвала, са писали трима на кръст. И не виждам защо на тях баш да им е кисело гроздето.. Едната дама е майка на дете, което по мои спомени беше прието в челото на лайстунг, втората е  с отдавна завършила и доказано справяща се отлично  девойка от ДСД (където немски не се научва според някои), а третата дама (Спасителката в ръжта) не познавам дори виртуално, но дава вид на запозната с онова, което се случва в лайстунг.  Може да е майка на дете там, може и да е младо момиче, наскоро завършило. И като че ли тя е най-близко до истината в най-общ план, понеже качеството не зависи само и единствено от вида на паралелката, а и от падналия се на децата учител подаден предмет. Това с пълна сила важи като начало  за ДСД. Едни имат късмет, други - не съвсем. Едни в набора на голямата ми дъщеря се радваха на шанса да са с г-жа Христемова от старта до финала, възползваха се на макс от опцията да ги подготви стабилно за ДЗИ, а други дори не взеха целия материал и трябваше да ходят за целта на курсове.  Дискусията на последните страници показва, че това важи и за лайстунг, щом картинката в двата девети класа не е еднаква. От споделено от десетокласник, ситуацията е точно такава и там.

Последна редакция: пт, 02 юни 2017, 12:12 от пенсионирана русалка

# 1 219
, не устоявам на порива да споделя точно какво ми навяват в главата

So do i Палечка, "на първо място, че за някои гроздето е кисело" и на второ, че "този спор кой е по-по-най за доста неуместен , на места смешен, жалък и за съжаление злобен" Sad .
Не съм съгласна , че мненията различни от положителни, се третират като злобни! Този форум се чете, освен от редовни участници и от родители и осмокласници, който нямат Вашата информираност и категоричност за  процесите в гимназията. В 8 клас, а и сега аз съм един от тези родители и преди година направихме не информиран избор/ не казвам, че е неправилен/, за който класната беше доста хокала сина ми и той се почуства доста зле !
Трудно е дори за пораснали хора, да кажат дали нещо е за тях, без да са го опитали..., а и не за всички деца, немските паралелки са неосъществена мечта.
Вярвам, че хората които пишат и четат тук, не го правят за да избиват комплекси и да запазим добрия тон
дори и само заради децата .

# 1 220
.

Последна редакция: пт, 02 юни 2017, 23:19 от Палечк@

# 1 221

По математика класът изостава спрямо другата лайстунг паралелка - предполагам, че дъщеря Ви е в другия клас, в която преподавателката е българка?

Здравейте,

Да, излиза, че дъщеря ми е в другата лайстунг-паралелка...

По биология ми е доста странно високата Ви оценка за преподаването, при условие, че в часовете влизали и ученици от другите паралелки за да си приказват и съответно дори да искаш да слушаш не можеш да чуеш?! Проблем при нашия клас беше и това, че часовете бяха в "почивния" понеделник и пропуснаха много материал.

Мнението ми се базира главно на впечатленията ми от родителските срещи, на които съм имала възможност лично да видя и чуя учителите. След информацията във Вашия пост специално се поинтересувах вкъщи за часовете по биология и ми беше казано, че наистина дисциплината не е на ниво. Това наистина е жалко, надявам се, че в десети клас страстите ученически ще се поуспокоят и ще се работи по-нормално... Това впрочем вероятно е в сила и за часовете по всички предмети.

По химия - тази година се учат елементарни неща, основно понятия, поради което са доста по-назад спрямо ДСД паралелките. Може би в следващите години ще се навакса?

Надявам се.  Peace

По БЕЛ - без съмнение г-жа Христемова е изключителен преподавател, но тя преподава и на ДСД паралелките и предметът не е профилиращ, както и физиката.
По физика - странното е, че се преподава на БГ, докато в ДСД паралелките e на немски!

Така е, може би наистина е малко особен този факт, но пък господинът е мотивиран и сериозен и при добра мотивация и от страна на младежта може и да научат физиката, а не е ли това най-важното Wink
Много сме щастливи, че госпожа Христемова преподава на децата и се надявам и те да оценяват по достойнство този факт  bouquet

# 1 222
  • София
Палечка, след толкова години във форума би трябвало да знааеш, че часът  на редакция показва последната поправка на мнение. А последното ми от няколко  допълнения беше  изречението за разликата между двете лайстунг паралелки, за която се пише тук. Другото беше написано  доста по-рано, почти паралелно с първото ми писание  към теб. Така че, ако ти го приемаш лично, извини ме.

ПП Махам онова, което написах съвсем искрено, на един дъх, така, както го почувствах. Но за да избегна бъдещи пререкания и нарушаване на  принципно добрия климат в темата, изтривам написаното. Peace

Последна редакция: пт, 02 юни 2017, 18:58 от пенсионирана русалка

# 1 223
Майки, относно Денят на отворените врати в 91НЕГ. Може ли седмокласникът да присъства със свои приятели, без присъствието на родител.

Да, няма проблем. Simple Smile Молим всички желаещи да дойдат да се запишат във формата, предоставена в страницата на събитието.

# 1 224
  • София
Извинете, няма да чета подробно споровете за/против Лайстунг и кой е по по най. Моето дете в Лайстунг така, но другото дете- онака.

Не ми се залита в лични впечатления за самото обучение в Лайстунг, че ще стане прекалено дълго. За мен не е нищо особено и според мен българските учители са по- добри. Накратко.
Ще се опитам да изкажа обективно мнение за пост- лайстунг периода. Преди 2007г беше несъмнено голямо предимство откъм кандидатстване, сега не чак. Дипломите се превеждат, шестиците от Мало Бучино са чисти единици, а тези, които са били (или поне имат деца в Лайстунг), знаят какво означава чиста единица като крайна оценка в дипломата. Та, за предимствата при кандидатстване- толкова.
Предимството идва, когато отидеш в Германия. Там изпитите са с особен формат. Да, пдообен е на този в гимназията, но все пак тук е малко или много адаптиран и към нашите начини на изпитване. Там не е. Почти не познавам хора, които са от ДСД или други паралелки и училища, които да са си опаткали изпитите от първия семестър, а дори от втория, като царе- визирам време и хубава оценка 1-2. Това дава Лайстунг сега, когато вече сме в ЕС и кандидатстването не е такъв фактор. 'Всички' хора от Лайстунг си взимат изпитите с лекота, защото са свикнали на темпото, формата, времето и изискванията. Което, повярвайте, е голям плюс.

# 1 225
[quote author=The Catcher.
Напълно съм съгласна с това мнение👍

# 1 226
Привет родители.
Майка съм на шестокласничка и догодина щерката цели да влезе във вашата гимназия. Разбира се, трябва да се положи много труд и постоянство. Тя посещава школа Милениум целия шести клас, догодина ще продължи. С БЕЛ се справя чудесно, но с математика продължава да се чувства неуверена, въпреки че доста по-добре се справя (в училище я хвали математичката).
Искам да комбинирам школата с частен учител, който да й разяснява неразбраното в школата лично и специално на нейните затруднения да обръща внимание.

Вашите деца са приети с висок резултат по двата предмета.
Ако сте ползвали услуги на частен учител по математика, бихте ли ми го препоръчали, може и на лично съобщение.
Много благодаря! Hug

# 1 227
Майки, 33,929 по старо и 440 по ново стигат ли според вас?

# 1 228
  • София
Зизи, никой не може да отговори на този въпрос сега. Може да стига, че и аванс да има даже, може и да е на границата, може и да не стига. Изчакайте статистиката утре, за да прецените ориентировъчно колко момчета има пред сина Ви, тогава ще може да си направите някои сметки с по-голяма точност.

# 1 229
Привет родители.
Майка съм на шестокласничка и догодина щерката цели да влезе във вашата гимназия. Разбира се, трябва да се положи много труд и постоянство. Тя посещава школа Милениум целия шести клас, догодина ще продължи. С БЕЛ се справя чудесно, но с математика продължава да се чувства неуверена, въпреки че доста по-добре се справя (в училище я хвали математичката).
Искам да комбинирам школата с частен учител, който да й разяснява неразбраното в школата лично и специално на нейните затруднения да обръща внимание.

Вашите деца са приети с висок резултат по двата предмета.
Ако сте ползвали услуги на частен учител по математика, бихте ли ми го препоръчали, може и на лично съобщение.
Много благодаря! Hug

Аз не ви препоръчвам и школа и частен учител. Не е необходимо, детето само ще се обърква. Нека учи по една система, едни изисквания, едни критерии за оценяване. Само ще се натовари допълнително.

Общи условия

Активация на акаунт