91 НЕГ - информация

• 249 872
  • 1 378
  •   1
Отговори
# 75
  • София по рождение
Юхуу, чак сега виждам, че си имаме тема вече!
Браво, Русалке!
Хубаво е да има от кого да потърсиш съвет или просто да вървиш по отъпкана пътека.
Връщам се да чета, сакън да не изпусна някоя новина. Grinning

# 76
  • София по рождение
Току що съобщиха, че обявяват грипна епидемия в София. Тъй като синът ми е първа смяна, моля някой от "следобедните" мами да сподели дали това ще важи за НЕГ. До края на сутрешните часовете днес /13.10 ч/ не беше обявена и никой нищо не ги е предупредил. Благодаря ви!

# 77
Моите и двамата са втора смяна и ще докладвам , когато се приберат.

# 78
# 79
не се очертава ваканция Simple Smile

# 80
  • София
Днес бях на фотоизложбата България в блясък, където случайно мъжът ми се заприказва с един човек и от дума на дума стана ясно, че той е вашият обичан учител Грегъри. Направо завидях на децата ви за такъв преподавател. Дай Боже повече такива учители! Ценете това, което имате, че малко са училищата, където преподаването по история да е на нужното ниво.

# 81
По география предава.  Peace

А иначе много може да се каже по темата.  Wink

# 82
Вашите деца ходили ли са във Виена с училищния хор? Как беше? Ще съм благодарна за всяка информация, за всяка споделена подробност Simple Smile

# 83
  • София по рождение
Днес бях на фотоизложбата България в блясък, където случайно мъжът ми се заприказва с един човек и от дума на дума стана ясно, че той е вашият обичан учител Грегъри. Направо завидях на децата ви за такъв преподавател. Дай Боже повече такива учители! Ценете това, което имате, че малко са училищата, където преподаването по история да е на нужното ниво.

Мдааа, ние много си го ценим, и децата - също! За него зная, че е историк и географ, но в НЕГ преподава само по география. Чакам с нетърпение да тръгнат с него по екскурзии - от 10-ти клас.

# 84
Да попитам майките на осмокласници - имате ли немец втория срок?
При нас такъв липсва и по време на СИП започнаха да ходят на кино - даскалицата се чуди с какво да ги занимава. Wink

# 85
  • София
Не, доколкото разбрах на РС- няма и да имат .

# 86
  • София
Не, доколкото разбрах на РС- няма и да имат .
Не, нямало достатъчно немци. Но нашите на кино не ходят. Mr. Green Единият от двата часа СИП го провежда класната. Другият час просто го нямат. А всъщност СИП-а не е ли 3 часа?
На мен ми е малко странно това със СИП. Мислех, че СИП-а на практика е задължителен и трябва да си имат максималния брой часове независимо дали с немец или не. newsm78

# 87

Това си е проблем, как ще упражняват устния и как ли ще се отрази това на изпита за лайснунг.... Никак не ми харесва. ooooh!
 Как може да се допусне такова положение, направо нямам думи.   #2gunfire

Часовете по сип втория срок трябва да ги води немеца. Сега нямам идея какво ще ги правят.

# 88
извинявайте за намесата, но правилно ли разбирам, че в 8 клас (подготве по старому) езикът не се преподава от нито един чужденец с матерен немски език?

# 89
  • София
Доколкото знам  тази година за първи път от години  в 8 клас не влиза немец. И не мисля, че причината  за това е недостиг на  Muttersprachler, защото на мястото  на заминалите си в края на миналата учебна година германци има нови попълнения.  Thinking Освен това на сайта на отдела си стоят достатъчно немски имена. Дали пък няма  това нещо общо  със смяната на ръководството на немския отдел? Прави ми впечатление, че иначе толкова редовно ъпдейтваната и добре поддържана  страница на  Deutsche Abteilung  през последните седмици е "заспала" . Даже след разговор с моя позната, чието дете е 8 клас в НЕГ, подхвърлих идеята да се отправи запитване по темата към немския отдел, тъй като чуждите преподаватели все пак не се назначават по познатия ни ред. Не съм говорила с нея оттогава, за да разбера  питали ли са и ако да, какво им е отговорено.

Последна редакция: пн, 10 мар 2014, 22:48 от пенсионирана русалка

Общи условия

Активация на акаунт