91 НЕГ - информация

• 249 929
  • 1 378
  •   1
Отговори
# 1 245
  • София
Мисля, че "Денят на отворените врати" категорично ще наклони везните в полза на НЕГ. Преди 2 години на мен лично ми направи невероятно впечатление, при все, че решението беше твърдо взето и не сме имали колебания, защото е подготвен и поднесен от самите ученици и се вижда какви невероятни, интересни и интелигентни деца има там. 2 години по-късно мнението ми е същото Simple Smile Синът ми още в началото на  8 клас каза, че е получил сериозен комплекс за малоценност, като е опознал повечето деца  Crazy  Като се има предвид, че до този момент обикновено той е бил във водещите коментари. Той беше във възторг от средата и комуникацията със съучениците си,  и с тези от по- горните класове, които се отнасяха с тях много приятелски. И да, учи се, но повечето имат по няколко странични занимания, които съчетават доста добре и определено им остава и свободно време Peace Сменянето на паралелките спомага, както каза и Русалката, да опознаят и по-голяма част от випуска си и това е по-скоро в плюс, а не негатив.
Синът ми не е бил никога от най-комуникативните, но сега поддържа връзка и с деца от други  и по-горни класове, отделно и в 8ми клас и сега попадна на много приятна компания и създаде добри приятелства.

# 1 246
  • столицата
И аз така мисля Wink

# 1 247
Току що се връщам от Деня на отворените врати в 91. НЕГ и искам да кажа, че организацията, според мен, беше на ниво. Учениците-презентатори се справиха много добре, продаваше се списанието на Немската, въобще на ниво. Само не се спряхме при учителите, защото не знаехме какво да попитаме. Браво на Немската!

# 1 248
И ние посетихме деня на отворените врати. Всичко беше на ниво, наистина съм впечатлена. Браво на децата!

# 1 249
  • столицата
И аз да се включа тук. И ние днес посетихме училището. Впечатлена съм от учениците - позитивни, усмихнати, ерудирани. Поздравления, мами, и татковци Laughing за чудесните ви деца! newsm10 newsm10
Детето видя свой познат, който е с гpанични точки и сега изчисляваме дали той ще успее да влезе и се отпpавят молби да са в един клас Laughing

# 1 250
galimar не се притеснявайте, дори и да не са в един клас вашето дете и приятелчето му, "зайците на немската" всяка година си правят група във Фейсбук, и се срещат пред НЕГ през лятото, така, че на 15,09 вече голяма част от тях се познават.

# 1 251
  • столицата
galimar не се притеснявайте, дори и да не са в един клас вашето дете и приятелчето му, "зайците на немската" всяка година си правят група във Фейсбук, и се срещат пред НЕГ през лятото, така, че на 15,09 вече голяма част от тях се познават.

Благодаря за успокоението! Аз не съм се притеснила, защото първоначално изобщо нямахме познати сред евентуалните успешни кандидат-гимназисти в НЕГ. Лека-полека, обаче, започнаха да се появяват- я детето на мои познати, я дете, познато от курсове. И тя се почувства по-спокойна.

# 1 252
  • София
За интересуващите се от музика Simple Smile
%7D]%22%2C%22has_source%22%3Atrue%7D&source=3&source_new … ef=PAGES_TIMELINE

Последна редакция: вт, 13 юни 2017, 14:17 от пенсионирана русалка

# 1 253
Освен обмените има ли обикновени екскурзии ?

# 1 254
  • София
Не.

# 1 255
  • София
Здравейте, искам да попитам нещо което не разбрах. Профилите са 2 немски с английски и немски с руски. Ако детето бъде прието немски с руски , може ли впоследствие да смени втория език. Благодаря предварително.

# 1 256
  • София
Здравейте, искам да попитам нещо което не разбрах. Профилите са 2 немски с английски и немски с руски. Ако детето бъде прието немски с руски , може ли впоследствие да смени втория език. Благодаря предварително.
Може. Назад е писано доста пъти. Peace
Записва се детето и примерно избира руски. В 8 клас така или иначе не го учи. Идва краят на 8-ми. Приемат го в лайстунг, тогава ще учи английски задължително като втори. Руски  може да учи само на СИП.
В другия вариант отива в ДСД. Там ще може да учи английски или руски. Няма значение, че при записването е избрало руски, на даденото му в края на 8 клас заявление може да отбележи вече английски. И също има опцията да ходи на СИП руски. А може и да си запази искането от записването и пак да отметне руския като втори чужд.

# 1 257
Не.
С децата, които дойдат в България, ходят на екскурзия извън София- обикновено еднодневна

# 1 258
  • София
Здравейте!
Дойде време да се избират профилите. Вашите деца какво избраха? Имам няколко въпроса по темата. В профил математика и информатика колко часа математика ще се изучават седмично през 11-ти и 12-ти клас? И информатиката ще се изучава само през 12 клас, нали? И последно класовете обикновено как се подреждат?(например "а" клас- български и т.н.)  Laughing  Crazy

# 1 259
  • София
Здравейте!
Дойде време да се избират профилите. Вашите деца какво избраха? Имам няколко въпроса по темата. В профил математика и информатика колко часа математика ще се изучават седмично през 11-ти и 12-ти клас? И информатиката ще се изучава само през 12 клас, нали? И последно класовете обикновено как се подреждат?(например "а" клас- български и т.н.)  Laughing  Crazy

Информатиката се изучава само в 12 клас, да. Часовете по мат не помня точно колко бяха, май някъде към 6. Thinking Може и да бъркам с +-1. И май няма правила за подредбата на паралелките по букви. От една страна, защото не се знае до последно колко класа ще са мат (макар винаги да са най-много). Освен това като че ли и практиката е различна през годините. Децата в класа на дъщеря ми избраха преобладаващо мат и почти ги запазиха като паралелка, само допълниха с 4-5 деца от другите класове. В друг випуск обаче такава паралелка, с деца, избрали  предимно профил мат, беше тотално разбутана и разпределена на различни места. Децата от сегашните десети класове  до утре трябва да предадат заявленията (поне това е крайният срок в класа на моите девойки) с 1-во и 2-ро желание. Опитът ми дотук показва, че въпреки наличното второ желание, сложено като резерва, винаги уважават първото.
Та няма как да се знае кой знае колко. Децата научават в кой клас са(А, Б, В, Г или Ж)чак на 14 септември, тогава, когато изкарват и списъците на  8-те класове и двете паралелки на 9 клас-лайстунг.

Общи условия

Активация на акаунт