ОКТОМВРИЙКИ - Тема 17

• 28 377
  • 737
  •   1
Отговори
# 120
Честито на Mariabel !!!!
На мен ми е особено интересно да разкаже за раждането, защото аз също ще раждам за 3ти път

# 121
  • София
 Честито бебе Калоян-да е жив и здрав и бързо възстановяване на мама Мариабел! Като виждам,че има мами сред нас с трето раждане определено се успокоявам.Аз да ви питам-има ли някоя от вас,която ще ражда без избор на екип или е раждала без?

# 122
Mariabel, честито бебче  Hug да расте здрав и усмихнат

# 123
Честито на Mariabel!
Аз също съм си взела нощници с къс ръкав и се чудех дали да не си взема и една с дълъг.
Вие какви термометри сте взели за бебетата? И на какъв прах за пране сте се спрели и ще ползвате ли омекотител за бебешките дрешки и какъв?
Извинете ме, ако прекалявам с въпросите.  Simple Smile

# 124
Жив и здрав да ви е малкият мъж, Mariabel!   bouquet Здрав и щастлив да расте!

Cacao, "на патерици" - ЧРД!

Нощници - където ще раждам дават тяхна в предродилна и родилна зала. После си обличаш своята. Аз си взех две с къс ръкав. Не съм измислила още какви гащи да взема. Предполагам, че за след секцио трябва да са някакви по-дълбочки?! Който има опит да сподели.

# 125
Честито, Mariabel! Бъдете живи и здрави и много щастливи!  Grinning
Аз също си взех две нощници за кърмачки с къс ръкав от съображение, че сигурно ще имам абокат и така ще ми е по удобно. Мисля, че две трябва да са достатъчни.
За гащите си взех 4 броя, обикновени памучни, малко по дълбоки са.

# 126
За болницата съм си взела еднократни гащи-5 бр. (има ги в списъка). а общо целия ми багаж излезе 3 от най-големите торби на хиполенд  Shocked  но просто това е всичко от списъка на болницата,нищо илзлишно не съм слагала  Sad

# 127
Честито бебче на Mariabel!  Simple Smile Жив и здрав да е малкия Калоян!
Аз също се подготвям за посрещането на бебка , макар че още не съм изпрала и изгладила , защото си чакам скрина , а докато го няма не виждам смисъл да пера...  Thinking Дано да поизчака бебката , да се оправя Simple Smile
Иначе и други вълнения има покрай нас - утре голямото ми момче тръгва на градина  Heart Eyes тази седмица се занимавахме с подготовка за градината - нови дрехи , раница , пантофки и т.н. Simple Smile Та утре е големият ден  Wink
Някъде по -напред прочетох за нормално раждане след секцио - е и аз искам да пробвам , въпросът е дали ще се навие докторът...  newsm78 Кофтито е че минах на очен миналата седмица и ми се струва че малко ме претупа тоя доктор и ми написа че е препоръчително секцио и то заради диоптъра  newsm78 а не трябва ли очните дъна да са решаващи ????Още повече , че секциото първият път не беше заради очите и тогава на прегледа си имах разрешение за нормално раждане... Та сега съм леко притеснена ,а ама ще видим какво ще излезне....
За нощниците и аз съм взела 2 с къс ръкав + един халат за всеки случай , бельо не съм купила още , ама тази седмица и това ще свърша !Имам да купя и още някои неща и ще съм готова вече ....май
Това е засега , че се отнесох май  Blush
  Hug

# 128
Искам да попитам нещо тези от вас, които са си купили еднократни гащи за след раждане - че трябва да си попълня списъка. Намирам тези, обаче не знам дали ще са удобни след секцио
http://www.hippoland.net/produkti/bebeshki/produkti-za-banya-i-h … dane-5-broja-l-xl
и нещо друго - гледах памучни нощници за кърмачки, обаче не мога да реша с къс или с дълъг ръкав ще са по-подходящи. Вие какви си взехте?
много дълбок модел и неудобен.Аз ги смених с Tigex  http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/product_info.php/products_id/48785

Последна редакция: нд, 15 сеп 2013, 20:14 от dani_dani1981

# 129
Emli, аз и предния път раждах без избор на екип и сега също ще е така. Просто моя наблюдаващ лекар не работи с болницата в Шумен, затова не виждам смисъл да избирам някой, който не ме е наблюдавал.
delinaa, аз и на каката и на бебето пера със Персил Сензитив + омекотител Силан сензитив. Доволна съм /миналата седмица дори флумастер излезе от една блузка на щерката/ и хубаво й миришат дрешките. Термометри от предния път имам живачни и смятам пак тях да си взема /за няколко дена в болницата ще свършат работа/.
bebe dj  не е задължително да са дълбоки гащите за след секцио, просто да са по широчки и ластика да не стяга мястото на рязане. Това е моето мнение. И по-горе бях писала, че ползвах едни памучни, шарени, по-големички и ми бяха много удобни. Сега съм си взела пак на същата фирма.

# 130

Mariabel честит син да ви е жив и здрав и много да ви радва

# 131
Cacao, ЧРД!!!!!!! bdbaloni

Извинявай, но съвсем изключих, много съм разсеяна. smile3527

Момичета, за болницата и аз мисля да взема поне 2 нощници. Предният път дори чаршафи ме караха да нося, да не Ви казвам в какво състояние бяха като си ги прибрах и колко време киснеха в белина. Та, си мислех, че и две нощници няма да стигнат, но ако трябва близките ще донесат допълнителните неща. Така де, идваха всеки ден, ако нещо забравим newsm78, ще помагат. Не мога да си представя, че ще отида с куфар в родилното Joy

animal037 Сега отивам на покупки, дано да е ползотворен деня!!!

# 132
Честито на Mariabel !!!! Да ти е здраво и много щастливо момчето.  bouquet
Моята чанта също вече е готова,стои в коридора и чака  Grinning
Малко остава и вече нямам търпение.Последно време сънувам малкия бебок,че раждам по-рано.

# 133
Mariabel - честит син Калоян. Да бъде жив и здрав, а името много ми харесва  Hug. Скоро чакаме подробни новини.

Кажете ми само аз ли нещо съм сбъркана и имам чувството, че ще раждам след около 1 година време. Толкова спокойна се чувствам, толкова не го мисля, че наближава, хич, ама хич не ме е страх - не мога да повярвам, че това съм аз. Много странно чувство. Не знам кога и дали ще се пробуди някакво чувство на страх, и притеснение - дали когато вляза в болницата ........  newsm78 Онзи ден в петък ходих на запис на тонове в родилното отделение - и си викам - сега като ги гледам майчетата, които щъкат напред-назад по коридорите ще ми отключи спомените от преди 8 г. и ще се панирам. Да ама не. Не се оплаквам, но ми се струва нереално, вече на прага на 9-ти месец, и аз да го раздавам все едно нищо не ми предстои  Laughing

Аз нощница си взех една с дълъг ръкав, но сега ще си взема и една с къс. А дали ще са ми достатъчни - ще видя. Ако ми потрябва още - ще изпратя някой да ми вземе. За тези нощници много ми се свиди - по 20лв., които никога повече не обличам, ама ..........
Иначе гащи си взех 2 по-дълбоки, и 3 като бикини - памучни, но достатъчно, за да побират превръзки в тях - ще видя с кои ми е по-удобно. Спомням си, че при предното раждане не ни даваха в родилното да използваме бельо след раждането. Аз си бях взела едни големи превръзки, като памперси, които са достатъчно дебели и широки, за да ги придържаш само с краката си докато ходиш, лежиш и т.н. Сега пак ще си взема от тях, ако трябва ще ги слагам, защото ако имате много шевове, наистина е по-удобно да не се събуваш постоянно, и за визитация, и за тоалета .............

# 134
Взех прах Sano Maxima Sensitive, но още не съм го пробвала. Миризмата не ме впечатли, но ми го препоръчаха.
Иначе от Майчин дом при БХС ми подариха и два малки пакета Тео Бебе и изпрах новите дрешки  с него + концентриран омекотител на Чико (и двете миришат божествено и дрешките станаха много меки).

Последна редакция: нд, 15 сеп 2013, 13:40 от Шминки

Общи условия

Активация на акаунт