ОКТОМВРИЙКИ - Тема 17

• 28 425
  • 737
  •   1
Отговори
# 135
Мариабел, честит Калоян! Бързо възстановяване! Hug

Какао, честит рожден ден!

Започна се с честитенето Crazy

# 136
Честито бебче , Mariabel !    bouquet

Да расте здраво и щастливо детенце ! А на теб пожелавам бързо възстановяване !

# 137
  • София
И аз пера с персил сензитив, без омекотител, с допълнително изплакване. Нощници и всичко останало дават в болницата, но съм взела 2 за кърмачки с тънки презрамки и един халат. Взела съм еднократни гащи на Mothercare и обикновени памучни бикини 5 бр. от Метро.

# 138
  • Софиянка в Пазарджик :)
Честито бебче-Калоян на Марибел.Много здраве и щастие на мама,бебо и цялото семейство.
Аз от петък вечерта съм в болница,имах болки и контракции,но бързо отминаха,в понеделник ще ме изписват ако всичко е наред Simple Smile
И аз ползвам прах Сано Максима,но задължително пускам допълнително изплакване,първо мирише силно и второ за да съм сигурна че не е останало неизплакнато Simple Smile,тъй като аз няма и да гладя.Нощница си взех за кърмачки с къс ръкав в комплект с  халат с дълъг.Още не съм си купила бикини за след раждането,не мога да си намеря подходящи,а тези за след раждане еднократните ще са ми големи.Не смятам да ходя само с превръзка дори и да е забранено с бикини  ooooh!
 това е голяма простотия

# 139
Емили, аз също ще раждам в държавна болница без избор на екип. Предното раждане ме изражда наблюдаващия ми лекар, но не спечелих кой знае колко от това. Той се държа добре с мен, за сметка на акушерката и мед. сестирите, които се държаха нагло и си просеха почерпка. Особено една от сестрите, която се опита да ме наплаши колко боляло първото раждане, изглежда се надяваше да я подпитам има ли начин да не боли толкова, но аз си траех. В резултат, родих си нормално, бързо и безпроблемно, акушерката ме ши, доктора се появи накрая за ражденето на плацентата и всички, които се надяваха да се облажат от раждането останаха разочаровани. Спазих си уговорката с доктора и това е. Та поради тези причини сега съм решила, никакъв избор на екип и ако случайно остана доволна накрая може и да почерпя, но може и да не почерпя, в края на краищата мен не ме черпят, като си свърша работата.  Peace

# 140
Честит син, Мариабел! Да сте здрави и много щастливи   bouquet

Аз си взех 2 нощници - с къс и с дълъг ръкав. 22 лв ми излезнаха. Нямам намерение да ги изхвърлям след раждането. Купих си едни гащи по-дълбоки, други ще взема каквито имам.
Чантата ми е готова - всичко по списък за болницата + голяма и малка хавлия, чехли, четка, паста, интимен гел, душ гел. Не знам още какво  Thinking
Май ще трябва и обикновени дамски превръзки да купя, сигурно с тях ще си тръгвам. Ама дали нормални или нощни, колко ли ще тече...

# 141
Mariabel Честит син  Hug Нека носи много радост на цялото семейство  Hug
Жанче при мен секциото мина много добре, не че не е имало болка  Mr. Green То и при нормалното раждане има... И при мен Крис се обърна точно два  дни преди насрочената датата, а самото обръщане го усетих много ясно  Joy Родих четири дни преди термин. Т.е.обърна се шест дни преди термина.
Аз лично не бих се навила да раждам седалищно бебе  Wink Мисля, че ако не се обърне детето две седмици преди термин е редно да обсъдите дата за секцио.

# 142
Здравейте момичета,
Честито на мама Марибел, да расте здрав и силен бебе Калоян! Бързо възстановяване на мама!
Аз не съм писала отдавна, но се старая да ви следя. Имам си малко здравословни грижи. Откриха ми едно образувание в пикучния мехур, което най вероятно ще се наложи да махнат след раждането. Сега чакам хистологичното изследване, за да видим колко зле е положението  Cry. Дано се разминат най-големите ми страхове  Praynig.
Иначе бебчо е добре, днес ме преглежда докторката, която ще ме изражда. Тази, която ми следи бременноста бях писала предния път, че ме остави да се оправям, като на всичкото отгоре ми постави грешна диагноза. Даже е написала в обменната карта, че имам миома, а "миомата" се оказа образуванието в пикучния мехур. Но както и да е, ако има следваща бременност няма да се следя при нея  Stop.
Бебчо по ехограф го дават вече над 3500, а като се има в предвид, че баткото беше 3700 мисля, че е горе долу добре измерен. Ще раждам най-вероятно секцио, вече имам планувана дата след 9 дена, но все пак ще изчакаме резултата от изследванията за да изберем дата.
Много исках да се опитам отново да родя нормално, но явно тези големи бебета не щат да се раждат нормално. Добре ги гледам и храня  Joy, и растат ли растат  hahaha. И предният път не ми се смъкна корема, сега пак е същата история. Даже до скоро бебчо беше седалищно. Но здраве да е, ще изтърпя още едно секцио  Mr. Green.
Вече съм приключила с покупките, изпрала и изгладила, почти съм приготвила и багажа за родилното, макар за бебчо още не е приготвен, но и това ще направя тези дни. Останаха малко дребни неща да се свършат и да приключа с голямата подготовка. Мама ще дойде да ми помогне с подреждане и пренареждането на гардероби и шкафове, което съм замислила и така спокойна ще отида да си раждам  Crazy.
Взела съм си две нощници с къс ръкав, предният път не помня, но май две ми стигнаха, и едни дълбоки памучни бикини, надявам се да не ми е много топло с тях, пък и след секциото съм чувала, че нещата са различни, и добре те изчистват и има по-малко кървища.
Лек ден и много леки и спокойни раждания, здрави и послушни бебоци!

# 143
Mariabel, честито синче! Да е здрав и жизнерадостен малкият Калоян и много да ви радва!

Еднократни бикини са ми останали няколко от предния път (не ми бяха особено удобни). Взела съм си и няколко най-обикновени памучни.
Може да са по-дълбоки, а може и по-плитки, стига да не е прекалено стегнат ластика в горната им част.

За нощниците, малко се колебая, но между такива без ръкав и такива с къс, че от хормоните ми е ужасно топло.

След предишното раждане, първите два дни ползвах лигнин, а след това - нощни превръзки.

Относно прането - всичко до сега съм прала с "Персил сензитив" (за бяло) и "Ариел" (за цветно). Не ползвам омекотител (в София водата не е твърда и не изисква такъв) и пускам допълнително плакнене.

# 144
Днес от Метро си купих бикини, като кройка са малко по-дълбоки, бели, памучни, цена за 3 бр. - 11-12 лв. Надявам се относително стабилно да държат превръзките.

Има все още Памперс премиум, 3-6 кг., 90 бр., 31 лв. - цената е доста добра, реалната, която съм виждала навсякъде е 37-38 лв. Снабдих се с още един пакет. Дано на бебето дупето да ги понесе, че иначе 180 бр. памперси...  #Crazy

Аз пера с Ариел съответно за цветно и бяло и омекотител на Ленор, всичко памучно на 60 С. Смятам дрехите на бебето да ги пера с нашите. Праховете и омекотителя ми ги носят от Германия и да ви кажа, че нямат никаква връзка с българските. Нито като качество на изпиране, нето като аромат. Консистенцията им е съвсем различна.

# 145
bebe dj, аз след мойта операция си бях взела по-дълбоки от мойте си наличните гащи. Е да ама дълбоки, дълбоки... колко да са дълбоки  Mr. Green-оказа се ,че ластика беше точно върху разреза и да не ти обеснявам как ме болеше с тях Rolling Eyes. Пращах мм по спешност да ми купува "страстоубийки" както им казваше хирурга, та с тях се чувствах добре. Така че ако питаш мен след секциото си вземи едни бабешки гащи да ти е мирна главата и да не чувстваш дискомфорт от бельото Peace

# 146
  • London
Честито бебче Мариабел, да ти е жив и здрав и бързо възстановяване ти пожелавам   bouquet

Също ЧРД Какао!   bouquet

Аз вчера си купих нощница за кърмачки със среден ръкав, не смятам да я нося в болницата, по скоро я планувам за в къщи, имайки впредвид че в Англия рядко оставяме парното включено през нощта, защото обикновено е около нулата, и ще ми е по комфортно, особено ако се наложи да ставам с бебчо посред нощ. Ето каква си купих, търсих я дълго време, защото исках точно такива копчета за бърз достъп отпред. http://www.mothercare.com/Blooming-Marvellous-Tatty-Teddy-Matern … 3,default,pd.html

За болницата мисля че тук предоставят техен парцал - нощница и също така еднократни гащи и дебели превръзки, аз като супер мързелана си купих готова опакована чанта в която има нощни превръзки, смятам да си сложа два чифта памучни бикини и да се надявам да не ми се наложи секцио.

# 147
Здравейте  Hug

Най-накрая днес  вече приключих с "основното" чистене на апартаментът и сега съм се отдала на заслужена почивка Grinning Остана само таткото да върне легълцето на бебчо на мястото му.Всичко е изпрано,изгладено и прибрано.Чантата ми,която съдържа една паста и четка за зъби,няколко чифта памучни бикини и дрехи за изписването е готова.Общо взето сега само ще чакам  Simple Smile
Относно праха за пране - аз използвам Norit bebe.Не съм сигурна дали го има в България.Няма почти никакъв аромат,но за това пък дрешките са много меки след пране.

# 148
Вчера пропуснах форума и днес изненада   Laughing Марибел честито, да сте живи и здрави, бързо възстановяване    bouquet

# 149
Ивчето, да се надявам да съм нацелила гащите, по-дълбоки са от тези, които аз нося - каквото е, това е. Ако не стават, ще накарам ММ да ми донесе от моите, плитките, с широки ластици са, които като подгъна стават съвсем плитки.

Общи условия

Активация на акаунт