ОКТОМВРИЙКИ - Тема 17

• 28 427
  • 737
  •   1
Отговори
# 150
ако случайно остана доволна накрая може и да почерпя, но може и да не почерпя, в края на краищата мен не ме черпят, като си свърша работата.  Peace

newsm10 По-добре от това не може да бъде казано! Като се замисля така, то наистина освен заплата да вземе да си проси човек и черпня след всяка свършена работа, независимо каква е  Joy Що ли си мислят тези медицински лица, че са Господ.  newsm78 В крайна сметка всички сме просто хора.

bobito2, стискам палци да се окаже нещо дребно и да можеш да си отдъхнеш  Hug

Questo sono io, дано те изпишат и всичко да е наред. На финалната права сме Simple Smile

Miss M, при мен течът не беше силен. Обикновени Либрес с крилца ми бяха достатъчни.  Бях се подготвила с едни огромни на Олуейс, обаче нямаше нужда. Пък и покритието на Олуейс е изкуствено и не ми понесе на шевовете въобще  Naughty

# 151
Аз пера с Ариел съответно за цветно и бяло и омекотител на Ленор, всичко памучно на 60 С. Смятам дрехите на бебето да ги пера с нашите. Праховете и омекотителя ми ги носят от Германия и да ви кажа, че нямат никаква връзка с българските. Нито като качество на изпиране, нето като аромат. Консистенцията им е съвсем различна.

Аз не бих прала бебешки дрешки с нашите, независимо какъв перилен препарат се ползва. Прането на 60 градуса също не е гаранция. Всеки преценява за себе си, но все пак ние възрастните хора имаме съвсем различна флора, бактерии безопасни за нас може да не са така безобидни за бебо. Само като си представя примерно едни гъбички (а такива се хващат от лекарства, басейни, бъбреци и т.н.) това ми е достатъчно да не сложа детските дрешки с нашите. Това ми е привичка от както се помня - мама никога не мешаше нашите детски дрехи с родителските, че така докато се изнесох от къщи Simple Smile

Перилен препарат предпочитам да ползвам течен по принцип, а специално за бебето за сега сме се спрели на Сано гел, че със същия перяхме и на първото бебе и бяхме доволни. Та сега първото пране на дрешките го правя със Сано, но ще поразгледам и за други бебешки течни препарати. Виждала съм, че Бочко имат течен перилен препарат, но не съм го тествала и ще се радвам на отзиви, най-вече за измивните му качества Simple Smile

С подготовката за посрещане на бебето напредваме, но има още много работа. Доста ме бави сушенето - всички дрешки са изпрани и прибрани. Сега започнах с чаршафчетата и в момента се въртят в пералнята завивки и обиколника. Обаче бавно съхне всичко. Имам още много за подреждане и пренареждане, а се движа бавно и трудно.

С почти постоянни контракции съм, а нощно време задължително съм с болки. Багажа за болницата още не е стегнат, но това е включено в утрешния ми план Simple Smile

Относно НЗОК, пишете в сайта - там можете да задавате въпросите си. Наблюдавам как по подразбиране почти всички обвиняват Здравната каса (говоря по принцип, а не само във връзка с бременността) без да са проверили правата си. Аз вече имам няколко сблъсъка, когато доктори се оплакват супер убедително и за всичко обвиняват ЗК, но като направя проверка се оказва, че истината е друга, а докторите повтарят като мантра едни и същи лъжи! И знайте издаването на болничния е безплатно, домашното посещение на педиатъра в 7 дневен срок от раждането на бебето е безплатен, по време на бременността наблюдаващия АГ специалист трябва да ви издаде направление за консултация с друг специалист (примерно очен лекар или алерголог), не може да ви искат пари с оправданието "изчерпан ми е пакета/надвишен ми е лимита" защото доктора, който ви следи бременността получава пълен пакет за вас от ЗК (т.е. когато ние се регистрирате по програма "Майчино здравеопазване" от ЗК по вашето ЕГН докторът получава целия пакет за вас). Търсете си правата и не вярвайте сляпо на плоски оправдания Peace

# 152
Аз също изпрах нещата само одеалцето не съм тъй като за първо време няма да ми трябва и все още има за купуване неща , а относно за прането заедно аз също не бих прала дрехите с мойте и на мъжа ми но и честно казано не се вманиачавам толкова много за чак толкова голяма стерилност , то ако е така тогава не трябва да си пипаме децата , че по-големи бактерии от нас самите няма  Joy Joy Joy а и аз не съм привърженик на вманиачаването все пак да не забравяме няколко поколения преди нас , че и нашите поколения са ни гледали по-съвсем нормален начин и пак сме станали хора.

# 153
Мариабел,Честито! Hug smile3525 Бързо да се прибирате с малкия!                                                                                    Аз за сега ,нормално ще раждам,притеснявам се малко,но малко Mr. Green

# 154
И аз също не съм привърженик на строгото хигиенизиране. Мисля даже този път да не гладя всичко. Перях отделно до към 2 годишна възраст, с какъв препарат не помня.

Съгласна съм с Мелодия, няма как да отстояваме правата си без да ги знаем.

Ох, вече нямам търпение, както каза една приятелка "Хайде да се запознаваме вече с това бебе" Laughing

# 155
  • София
То май колкото майки, толкова и мнения за прането и стерилността Simple Smile Аз лично предпочитам да изпера бебешките самостоятелно преди раждането, а после текущо не се притеснявам да добавям и от нашите дрехи, стига да са по-слабо замърсени. В крайна сметка с тях го и гушкам и разнасям, отделно покрай каката сега ще сме мнооого далече от стерилна обстановка  Mr. Green  По-важното е, че гладя бебешките след пране, това ми се струва достатъчно. Всеки луд с номера си, зная, че много майки пък не се занимават да гладят, особено ако са с 2-3 деца  Laughing
От течния Персил Сенситив (паралелен внос) бях много доволна, но заради многократните пелени, които започнах да слагам на бебето след 8мия месец, минах на прах за пране (течният задръстваше порите и джобовете започваха да пропускат).
В момента имам гръцки Ариел, някакъв Сенситив за бебета, на първо време ще ползвам него. Омекотител за бебешки не ползвам, не виждам смисъл да добавям допълнително химия към прането. От Сано за бебета отпреди 5 години помня, че беше с много силна миризма и ако е пак такъв миризлив, не бих го ползвала.
Изобщо бебетата са с чувствително обоняние и силните аромати не са препоръчителни (вкл. парфюми и силни тоалетни сапуни и душ гелове, които майките ползват). Имайте го предвид, особено ако кърмите. И бабите можете да предупредите - да не се парфюмират от главата до петите, ако идват да "видят" бебето Wink

bobito2, стискам палци за добри резултати. А ако е след 9 дена, то направо не останало  Crazy

С почти постоянни контракции съм, а нощно време задължително съм с болки. Багажа за болницата още не е стегнат, но това е включено в утрешния ми план Simple Smile
Бррр, не си ли на нокти с толкова контракции, дали всеки момент няма да тръгне Simple Smile Миналата седмица бях само 1 ден и 1 нощ така и се притесних доста, понеже искам още десетина дена поне да устискам, последно дребно вървеше.

# 156
  • Пловдив
Mariabel chestito bebche.kak e munika

# 157
Аз да кажа от опит че веднъж изпрах бебешките дрешки с наш прах за пране и цялото се обрина та не повторих така че всеки сам за себе си решава. Аз лично мисля бебешки прах за пране поне до 7-8 месеца да ми е мирна главата

# 158
То май колкото майки, толкова и мнения за прането и стерилността

Peace Напълно съм съгласна,всеки сам си преценя най-добре.Аз лично не бих ги прала с нашите дрехи,като се има предвид,че и нашите ги разделям и не пера всичко на куп,а отделям панталони и чорапи в отделна пералня,за да не са с бельо например.Иначе мисля,че не е чак от такава важност супер стерилната обстановка,но определено за мен на 1во място не трябва да има прах,по възможност никакъв,никъде.  Peace
За болницата съм взела един памучен комплект от 5 бр. гаЩи  Joy и един от 3бр. от Карфур,памучни са и мисля,че дори и секцио да се наложи,ще свършат работа.Незнам само както някой по-назад беше писал,че не давали първите дни да си с бельо, newsm78 много странно ми се струва това.Аз ще съм в Майчин дом и сега съм в чуденка как така без бельо?Ако някой има инфо,ще съм благодарна да сподели,защото дори на отворените врати като бях,нищо не се спомена за бельото. newsm78

# 159
svetlina* аз си купих нощница с къс ръкав и с дълъг Laughing Взех си евтини, защото и без това не ползвам нощница пък и нали може да се нацапат много в родилното, да не ми е жал. Много се чудих за тези гащи за родилното, на мен еднократните много измислени ми изглеждат и си взех няколко бабешки, но ако се налага някой ще тича за еднократни  Laughing
Шминки Много ми хареса това второто органайзерче за кошара. Н е бях чувала че има такива.
delinaa На последната лекция в училище за родители дерматолога каза че най-добре без омекотител да перем бебешките дрешки и каза да пускаме плакненето още веднъж. А за марка прах - нямам идея  newsm78
elitoj Къде ще раждаш? И аз съм от Варна.
bebe dj то не само праховете от чужбина са по-добри, ами шампоаните, пастите за зъби... нищо общо

# 160
  • Ruse
Momicheta  dnes v 6:10  sutrinta  rodih nachiq sin Mihail-2950 kg I 48 sm

# 161
Честито, Реничка! Да ви е жив и здрав и много да ви радва!   bouquet Hug
А бе кво им става на тия момченца много бързат

# 162
Reni4ka, честито бебенце! Живо и здраво да е!

Хайде, люпилнята май набира сила!  Heart Eyes

Мелодия, съгласна съм, че всеки трябва да получи това, което му се полага, но нещата не са точно такива, каквито ги представяш /по отношение на воденето на ЖК/.

# 163
Reni4ka,честито! Hug Да ти е живо и здраво бебчето,а на теб пожелавам бързо възстановяване.  bouquet

Вярно момчетата нещо са се разбързали  Grinning Надявам се,че моето мъниче ще изчака още малко

# 164
 Reni4ka - хайде да ти е жив и здрав и на теб Михаил и много да ви радва.

Това за изискването без бельо може да се отнася само за ОБ - София. Аз от там го знаам - преди 8 г. беше така, сега също е така. В други болници може да няма такова нещо. Колкото е неприятно, както казах вече, също има и добра страна на нещата. А и също ако се чувстваш добре - си слагаш превръзка и бельо и ги махаш само преди визитацията. Все пак не ти правят проверка постоянно дали си с гащи или не  Joy

За прането - със сигурност ще ги пера отделно от нашите дрехи. На баткото поне до 2г. ги перях отделно. Не толкова за стерилност, но ................ някак си не си представям нашите чорапи, неговите ританки, ...........  Sick гадно ми е. А дали ще се гладят или не - това вече зависи - аз лично ще гладя в началото, но до кога времето ще покаже.

Аз от няколко дни също имам болезнени контракции. Когато си легна вечерно време, а онази нощ беше през нощта и се събудих и усетих болката и леко се притесних. Болката не е силна - менструална, но не силна и режеща, по-скоро тъпа и само напомняща за себе си. Също така не трае много - да речем около 2-3 мин. и това е. Но вече няколко пъти усещам такива болки.
Знаете ли доколко са нормални и имате ли такива?

Общи условия

Активация на акаунт