ОКТОМВРИЙКИ - Тема 17

• 28 472
  • 737
  •   1
Отговори
# 405
Да са живи и здрави бебенцата на групичката ни!Започва бебевалежа и при нас Heart Eyes
Акулска стръв,успешно секцио ти пожелавам,дано всичко мине по вода,сутринта ще стискам палците за вас.
И моето секцио е след по-малко от седмица,но спрях всички видове хапчета и сега контракциите са още по-силни,леко болезнени и обхващат кръста и част от гърба.Та си мисля,че може да има изненада скоро.Дано само да не е в събота,че така ми се искаше да направим едно последно излизане..решила съм да се поглезя с хапване и пийване преди момента,че после няма кой да ми направи густото.
Коластра нямам още,но пък и гърдите не смея да ги докосна..
До сега съм имала около 6-7 вагинални прегледа за разкритие и нито веднъж не ме е заболявало или някакво друго неразположение..но доктора е наистина много внимателен.Забелязвам обаче,че с напредването на бременността бърка все по-смело навътре Crazy
Тони,извинявам се за обърканата фамилия Embarassed

Последна редакция: чт, 19 сеп 2013, 14:40 от espri84

# 406
Акулска стръв, ако няма изненади междувременно, май ще си имаме първото момиченце  Simple Smile

Колкото до гърдите, нямам спонтанни течове или пък болки, само като направя опит за изцеждане пускат някаква прозрачна течност.

# 407
И на мен ми стана любопитно как са правени на някои вагиналните прегледи- аз имах 7-8 прегледа от началото на бременността, включая две колпоскопии и една биопсия. Да чукна на дърво, ама и една капка кръв не е имало /само след биопсията ми се стори че има една лека розова капка, ама не съм сигурна/. Дискомфорт също  след прегледите не е имало, явно много зависи от доктора /трима различни при мен/... Важното е на финала всичко да е ок  Hug

# 408
Момичета, някоя от Вас пила ли е Флебодия? АГ ми даде рецепта заради намалели околоплодни води...

# 409
На мен пък преглед са ми правили един единствен път - за микробиология в началото на 4- ти месец - и това е.
Днес бях май на последната ЖК, взех си обменна карта, изследвания - всичко и утре съм пак при моята доки - и вече само там ще ходя всяка седмица до раждането. Бебока вече е 3122 гр. Питах го за смъкнатия корема - каза ми че са пълни глупости и да не слушам разните лелки. В добра позиция е застанал. а утре ще видя при другата докторка - тя какво ще ми каже при нейния преглед.

Приготвила съм една камара за гладене - ама нещо не ми се захваща и ме мързи яко.

Акулска стръв - успех и от мен и чакаме добри новини.

# 410
Прегледи вагинални са ми правили само при установяване и няколко пъти взимане на секрет. Шийка и плацента с ехографския апарат. Миналия път си спомням, че вагинален имаше чак в края на девети месец.
От другата седмица тръгвам на тонове.
Днес е страхотно позитивен ден, струи енергия отвсякъде. Сигурна съм, че има нови бебета.  Whistling Party

# 411
  • София
Прегледи вагинални са ми правили само при установяване и няколко пъти взимане на секрет. Шийка и плацента с ехографския апарат.
И при мен е така. Просто мин. седмица ми взимаха секрет, при това не моята лекарка, понеже беше в отпуска. Този ме пита искам ли и друг преглед, освен секрета, но отказах. Изобщо не искам никой за нищо да ми прави вагинални прегледи, при положение, че пия хапчета за спиране на контракциите  Rolling Eyes Ако ми направят, какво толкова ще се разбере? Може за момента да нямам разкритие, нито изглаждане на шийката, но да се разраждам на следващия ден. А може и няколко месеца да си откарам с 2-3 см разкритие. Пък бебето, като реши да се ражда... да си идва. Само до другата седмица да почака, още малко да порасне Simple Smile

Тоновете днес бяха чудесни, контракции - имаше, но малко и слаби, дежурната лекарка ми заръча да си пия хапчетата.
Браво, Shushka, чудесни новини, радвам се!

Стискайте палци утре влизам в болница за планово секцио.
Ето, очерта се вече коя ще е първата дама в темата Wink Акулска стръв, стискам палци да мине леко и да се похвалиш скоро със здрава и силна дъщеричка!

Рових си разни писания от първата бременност, поствам мои записки от курса на "9 месеца" за първите дни на новороденото и масажчетата:
Скрит текст:
През първия месец на бебето е препоръчително температурата в стаята да е около 22 градуса. При такива условия при зряло, доносено бебе, се прилага трислойното обличане:
= боди;
= ританки;
= памучно гащеризонче (или жилетчица).
Възможни са различни комбинации, де, слагат се и терлички (но не вълнени).
Материите през този първи месец да са фини памучни! През първия месец без плюш. А, от шапка (за спане, за да му е "топло") също няма нужда.
= Бебето се завива с тънко памучно одеалце до под мишниците.

При горещо време - събличаме малко, по наша преценка.
При прегряване: сваляме всички дрешки, сваляме и памперса, намокряме хавлиена кърпа с топла вода (38 градуса) и с нея обтриваме предмишниците и подбедриците.
Дали на бебето му е студено - разбира се с допир по нослето. Крайниците може да ни подведат.

За втория месец ни препоръчва двуслойно облекло, температурата нощно време може да е и по-ниска, 19 градуса.

Масажът при бебетата започва през/след четвъртата седмица от раждането (пак говорим за зрели, доносени бебета. Иначе ще се отложи). Основните движение в масажа са поглаждане, разтриване, почукване, размачкване. Започва и обикновено завършва с поглаждане, според възрастта на бебето се включват и другите елементи.
Едно уточнение: След вечерната баня бебето се маже с кремче и този "масаж" е релаксиращ, подготвя го за сън. Масажът, който обсъждаме на лекцията, е вид пасивна гимнастика и е стимулиращ, затова се прави сутрин. Ако първото сутрешно хранене на бебето е в 7, масажът се прави преди второто хранене или преди следващото (обедното) хранене.

Пристъпване към масажа: Ако температурата е по-ниска, затопляме помещението до 26 градуса. През лятото ще е достатъчно топло, но пък задължително затваряме прозореца в стаята, за да не става течение! Събличаме бебето, сваляме и памперса. Използваме обилно бебешко олио, за да избегнем разтягане на мускулче и др.! Сваляме пръстени и гривни - всичко, което може да одраска и нарани кожата на бебето.
Основно правило на масажа: движенията са от периферията към центъра! Т.е. от петичките към коремчето и съответно от ръчичките към раменцата!
Не се натиска върху ставите, нито върху гръбначния стълб!
Започва се с погалване на стъпалцето на едното краче. Хващаме го с едната ръка, с другата поглаждаме нагоре, включително подбедрицата. Извършваме 4-5 движение, повтаряме с другото краче. Масажираме и вътрешната страна на бедрото. Ритъмът е умерен (за разлика от вечерното нанасяне на крема след банята, тогава движенията са бавни).
Следва масаж на ръчичките: хващаме юмручето, може да поставим пръст в дланта на бебето, с другата ръка поглаждаме в посока към рамото.
Погалваме коремчето. Малко отклонение: за масажа, който се прави срещу колики - състои се от движениа с ръка по посока на движението на часовниковата стрелка, което се извършва от "10 часа до 5-6 часа". Т.е. ако си представите едно часовниче на коремчето на бебето, движението е от мястото, където се намира числото 10, през 11, 12, 1, 2, докъм цифрите, обозначаваши 5-6 часа.
Масажче и на гърдичките - двете ни ръце тръгват от двете ключици една срещу друга и се пресрещат.

Обръщаме по гръб. Пак нанасяме обилно олио и размазваме. Движенията вече са по цялото тяло, като се тръгва от петичките и се стига до раменцата. Напомняне: Не се масажира гръбначният стълба поради опасност от травми! Ръцете минават от двете страни на гръбнака! Може да се масажират първо крачетата, после гърбът и да се редуват няколко пъти.
Дупето - освен да се поглажда, то може да се размачка, почука с пръсти, пак да се поглади Smile

След втория месец масажът (който в продължение на месец се е състоял основно от поглаждане) вече  може да се разшири и с нежно размачкване. Като цяло процедурата отнема десетина минути, не повече.
Ето и тук има информация за масажите. Не е ставало дума в темата ни досега, но така и така го намерих, реших да го пусна.

# 412
Честито на обебилите се мами,
emma666 стискам палци макият мъж бързо да се възстанови и скоро да се гушкате у дома.

Акулска стръв леко и безпроблемно секцио и бързо възстановяване след това.

Ако няма изненади следващите няколко дни, в понеделник и аз влизам в болнница за преоперативна подготовка. Днес бях на фризьор малко да си оправя визията, да не взема да стресна бебчо Simple Smile. Общо взето сме готови с всичко, остават разни дреболии, но те могат и в движение да се оправят.

Бебевалежа започна, но се надявам, че поне ще си спазваме реда.

Хубава вечер на всички.  bouquet

# 413
Джули - много хубави записки. Определено съм забравила как съм масажирала, но сега ще си припомня. А и сега твърдо съм решила да се опитаме да се каляваме с малкия юнак, пък да видим дали ще успяваме да поддържаме Т на стаята, тъй като сме с в къща с локално парно, но ще се опитам да спазвам някои правила, за да не се изнежваме.

# 414
Ема, честито бебе Виктор  bouquet Пожелавам ти бързо да се оправяш и да се гушкате  Hug
Акулска стръв, стискам ти палци, утре ще си гушкаш момиченцето Hug

# 415
Днес и аз бях на преглед:

Мерихме тонове - всичко е наред, нямам контракции;
Взеха ми вагинален секрет за микробиология - в понеделник ще видя резултатите;
АГ-то ми се беше заканила да ми прави вагинален преглед за шийката, ама аз мрънках, че не ща и го отложихме за следващата седмица. И този, който ще ме секцира, и водещия ЖК казват, че вагинално трябвало да се провери. Иначе преди са мерили шийката ехографски. Явно си има някаква причина за тези вагинални прегледи в големите срокове на бременността, на не се сетих да го доуточня това. Следващия път, ако не забравя.

Говорих и с д-р Янакиев /ортопед, позволявам си да цитирам името му, защото при него идват пациенти от цяла Б-я и може би да го знаете/. Прави ми впечатление, че масово новите поколения имат неправилна походка, вследствие на плоскостъпие и го питах каква превенция мога да направя. Та отговорът му включваше комплекс от причини, ще цитирам някои от тях: 1. Бързият растеж на тялото и невъзможността на сухожилията да компенсират /в такъв случай има оперативно решение/; 2. Най-общо некачествената храна; 3. Използването на проходилки и бънджита.

Споделям, защото за мен е много важна правилната походка и смятам, че информацията може да е от полза и на други.

Акулска кръв, чакаме хубавите новини утре!  Praynig

# 416
emma666,честит син! Да ти е жив и здрав и много да те радва.   bouquet

Акулска стръв,късмет и аз също ще стискам палци  Hug

Днес и аз имам да се отчитам  Grinning Ходих да си взема резултатите от вагиналният секрет и за моя изненада ги бяха изгубили!Просто не е истина  Crossing Arms Сега не се знае дали имам тази бактерия,за която всъщност ми правиха изследванията.Отново ми взеха проба и ми дадоха час за 27.09,за да си взема резултатите. Confused Сега се надявам мъничето да не бърза да излиза и да почака докато резултатите са готови,но от прегледа днес се установи,че вече е слязъл много надолу и дори се учудиха как така още не съм родила  Rolling Eyes Коремът ми наистина е много надолу и имам чувството,че със всеки изминал ден слиза още по-надолу,ако това въобще е възможно   Simple Smile

Catalonia,моята тапа също падна в началото на 34 седмица,но ето,че все още си чакам.Надявам се,че всичко е наред при теб и бебчо няма да бърза да се запознаете  Grinning

# 417
Това за правилната походка и стъпало - при баткото така се получи, че е с плоскостъпие, въпреки консултациите и прегледите с ортопед, с подходящи обувки, с босо краче ходеше, в последствие и малко стелки слагахме - и НИЩО. Та това с НЕизползването на проходилки и бънджита ме заинтригува, защото не го знаех и ще се поинтересувам каква е логиката и обяснението /интересно ми е/, защото точно в това може да е основната причина, знам ли newsm78?

# 418
Мелодия,
наистина е хубаво да си търси човек правата - хора като теб ми внасят настроение с упоритостта си! Има и свестен народ в държавата.
Обаче ако си позволя да бъда леко скептична - и в двата случая, за които си писала - в крайна сметка не си постигнала това, което имаш като права и пак си плащаш.. Не че е твоя грешката - просто системата е така създадена, че лекарите да получават допълнителни пари при частен прием.

jonka62 абсолютно си права, че в описаните два случая не съм постигнала това, което имам като права поне за сега Simple Smile А и честно казано, не винаги успявам да постигна точно желания резултат в много случаи, но рано или късно винаги има ефект от действията ми Simple Smile Мога да опиша още няколко слабоефективни случки. Имам и тотално без ефект, просто защото не съм предприела нищо, но уви не винаги имам сили или възможности, а и има случаи, в които човек просто няма смисъл да влага усилия, а по-добре да насочи енергията си към нещо по-съществено и резултатно Peace Обаче имам и много случаи с добър край - имам предвид като цяло, житейски, а не само свързани със ЗК  Hug

Днес съм много уморена. От два дни не съм се спряла - много обиколки по задачки имах. Приключих май с почти всичко извън къщи. Трябва ми още един ден за да съм съвсем готова, но може и без този ден - задачките останали за него не са толкова фатални и да не ги свърша. Та следващите три дни съм определила за приключване у дома.

Малко информация за всички, интересуващи се от тестуване за алергии към упойки - днес ходих в Александровска болница с направление Simple Smile Много бременни са минали днес (чакаме есенен бум на ражданията). Та въпреки обясненията на разни АГ специалист, че нямало такива направления и че такива тествания се правят само където ще раждаш истината е, че с направление се прави именно тестване за обща (пълна) и локална (местна) анестезия. Когато си с направление консултацията с алерголог не се заплаща, заплаща се 30 лева за тестването. А когато си бременна си освободена от такси и тестването ти струва 26,60 лева. Всичко става сравнително бързо. Аз бях пред кабинета към 11:30ч. и към 12:40ч. вече крачех по други задачки. Всички бяха много мили - и медиците, и другите пациенти дошли за изследване, и пред двата кабинета ме пуснаха да мина първа и то съвсем спокойно, въпреки, че не бях първата бременна, която пускат за деня и им се удължава чакането. Благодарна съм им  Grinning Ако искате подробности как точно протича всичко ще пиша, но сега съм много уморена и ще приключвам (пък и да не досаждам с поредния дълъг пост).

Имах и леко приключени с една бабка на една спирка. Леле направо съм станала неудържима - не мога да удържа мислите и разсъжденията си да не излязат през устата. Търпя, броя на ум, ама то ме тормози и имам да си казвам Joy Ама и за бабката утре.

Емма да сте живи и здрави, и по-скорошно добруване.

Акулска успех!

Момичета, благодаря ви за мненията и подкрепата Hug

Приятна вечер на всички и да видим тези дни колко бебета са се появили днес Party

# 419
Акулска стръв , успех утре и бързо възстановяване  Hug

При мен нищо ново днес, добре съм, нямам болки. Относно вагиналния преглед - при мен се наложи, защото имах няколко много силни контракции докато ми мериха тоновете и просто се наложи да погледнат за разкритие.
Ох, аз имам две пътувания извън града, едното е до Велико Търново на 04.10, а другото до Пловдив, но малко ме е страх да не си родя по пътя от толкова ходене и не знам какво да реша  ooooh! .

Общи условия

Активация на акаунт