ОКТОМВРИЙКИ - Тема 17

• 28 465
  • 737
  •   1
Отговори
# 480
Херцогиньо, честита ти радост!   bouquet Да са ти живи и здрави момчетата! Бързо да се възстановяваш!

# 481
Херцогиньо  - честито! Да сте живи и здрави и скоро да се включиш с подробностите.

Това със съня беше просто някаква лудост. Не помня как родих - само, че го извадиха някак си, и понеже много мъничко - викат "ааааа още малко да порастне" и го вкараха пак в корема /как не знам  Joy/. И като започна едно въртене и едни ритници и аз си викам - то защото сега не е прикрепено с пъпна връв или нещо друго и е свободно и навсякъде из корема ми се разполага и много   ме разпъваше. Пълна лудост  Joy

Днес мина добре записа на тонове, и ултразвук. Нищо ново. Каза ми другия петък пак така. Попита ме миналия път имала ли съм разкъсвания - и аз казах - ДА, и тя - този път трябва да минем без такива и ми Изписа ми някакви глобули за еластичност и ........... не знам си какво - да ги слагам до раждането.

После минах да купя още малко дрешки за дебоосъка и се прибрахме.

# 482
Херцогиньо, честита ти двойна радост! Да са ви живи и здрави юнаците, много да ви радват и да слушат, а на теб бързо възстановяване  Hug  bouquet

# 483
Момичета, да се включа, докато съм бясна... коментирах аз Мелодия за търсенето на правата... и сега закономерно ми се връща Simple Smile Но вече почти скалъпих официалното оплакване до тия задници H&M, без извинение!
Много внимавайте със сутиените за кръмачки, които са 2 броя за 24.90 лв. в H&M - в моя случай в мол Сердика, София
Мерих - всичко точно и отиваме да плащаме с ММ и ми изскача на маркиране 34.90 лв?! Изтъркалях се обратно до рафта на бегом да видя дали пък случайно по-едрите дами не ги тарифират по-скъпо.... но не! Мъдри си се там друга закачалка с моя размер 100/Е с етикет 24.90лв. Персоналът в магазина се опита да ми обясни, че кройката била различна.. Да, ама както и да ги гледахме е една и съща - в крайна сметка ми отказаха връщане, защото съм използвала ваучър за намаление от върнати стари дрехи....Все пак им пуснах проклетисан мейл с прикачени снимки!
Не е въпросът за 5-те лева - но явно трябва да си отваря човек очите на 4 вече навсякъде!

Честити бебоци на Херцогинята! да са живи и здрави всички Simple Smile

# 484
Херцогиньо, честито! Да са живи и здрави бебоците и много да ви радват! Бързо възстановяване на теб!

# 485
  • гр. София
Честита двойна радост Херцогинъо   bouquet   bouquet   bouquet Да са ти живи и здрави ,а на теб бързо възстановяване Simple Smile

# 486
Хм, странно, аз си взех такива сутиени от Н&М преди 2-3 дни и си бяха 24,90.

# 487
  bouquet честито Херцогиньо ! Да са ти живи и здрави бебоците и много да те радват  Hug
честито и на другите мами с юнаци   bouquet

Не се вкючвам често , но следя   темата и се уча от по - опитните мами , понеже доста неща  около бебетата не са ми ясни  Rolling Eyes, но покрай темичката научих много и Ви благодаря за ценните съвети
За протокола съм от Повдив на 30 години , първа бременност - момченце , термин 12,10
Насочила съм се за раждане към болница Свети Георги , много се чудихме и в крайна сметка решихме без избор на екип ,но вероятно във Вип зала с таткото за кураж  Wink

Много е забавно как се наредиха само момченца досега , ще  чакаме с нетърпение първата госпожица  Grinning

# 488
  • София

jane_anderson, наистина шевовете при нас вече ги правят с 1 конец и по възможност - разградим. Остават само възелчетата в двата края, които безболезнено се махат (не помня седмица ли след изписването беше  newsm78). А съм виждала снимки в Щатите какви правят - направо като телбод, отвратително просто  #Crazy После най-вероятно ще ти остане червеникава резка, която с времето избледнява и почти не се забелязва. Защо е казал за второ след 1 година - ти ли пита кога най-скоро ще може или той е искал да те окуражи просто? В България стандартно препоръчват да минат 2 години, в други страни - 1 година. От любопитство питам, ако ти се струва много лично, не отговаряй Simple Smile

julie, аз попитах док, защото искам второ дете скоро Simple Smile забременяването може да е след година, за разлика от другите БГ лекари, които се презастраховат. Просто в тази болница лекарите са доста по-повлияни от западни тенденции, специализират постоянно, интересуват се....Не знам как да го обясня, но док ми вдъхва страшно доверие, той беше и против магнезия и затова не съм пила нищо, въпреки контракциите (подготвителни) от 21 г.с. до сега по над 10 на ден (не са оказали влияние на шийката) Simple Smile Изключително съм доволна, не съм пила и витамини, изобщо до преди 10 дни напълно еко бременност  Mr. Green Сега пия само желязо, но пък аз съм си слаба и е нормално за мен  Peace

jonka,
скоро някой сподели инфо точно за сутиените - тези от 25 лв. били от старата колекция и до изчерпване на количествата, а от 35 лв. - абсолютно същите но от новата колекция.... Много некоректно от тяхна страна, аз също пазарувам от там с ваучери за намаление и такава жалба ще им пусна, ако се случи такова нещо.... Жалко!

Последна редакция: пт, 20 сеп 2013, 20:48 от jane_anderson

# 489
  • София
ПС-утре в ССС ще идва ли някой на лекцията?
София Сити Център ли е това?  На каква тема ще бъде и от колко часа? Ако е интересна, може да мина, до нас е.
Предполагам, че за тази на "9 месеца" става дума. Бих дошла и аз, но поне до вторник съм още на лекарства и лежане Sad

krasy_alex, как така "някакви глобули за еластичност", веднага да споделиш името  Mr. Green
jonka62, ако не си се отказала, може да пробваш да подадеш жалба в КЗП?

jane_anderson, явно си уцелила лекар, който не само се информира, но и прилага новите подходи. Късмет е, малко са такива, така като чета из интернет. Успех с него!

# 490
julie.k - благодаря за идеята! Hug   Даже не се сетих Simple Smile
То въпросът не е в 5-те лева, а че е много дразнещо такова отношение. Засега писах на българския офис през контактната форма, защото нямат официален мейл. Но ако не последва нищо, ще се спретна да напиша жалба.

jane_anderson, ха, мерси за тази информация.. бих се радвала, ако някой просветли и персонала .... Дори и така да е - редно е да са на различно място - отделно, че на сайта стои само цената 24.90 за комплекта.
Спирам по темата де, че госпожицата и тя се развълнува и подритва яко!

# 491
krasy_alex, как така "някакви глобули за еластичност", веднага да споделиш името  Mr. Green

И аз за пръв път чувам, но не мога да разчета рецептата. Утре ще ги взема от аптеката и ще напиша как се казват и какво им пише в листовката.

# 492
ПС-утре в ССС ще идва ли някой на лекцията?
София Сити Център ли е това?  На каква тема ще бъде и от колко часа? Ако е интересна, може да мина, до нас е.
Предполагам, че за тази на "9 месеца" става дума. Бих дошла и аз, но поне до вторник съм още на лекарства и лежане Sad

Точно тази е лекцията, Хранене на бебето, Минерали и витамини през бременността и пак сволови клетки - не изглежда супер интересна, но ми се иска да се възползвам, че ми е наблизо. Сол, значи сме комшийки, супер, ще бутаме заедно бебоците, ако искаш!
Краси, и аз се интересувам какви са тези глобули! Основно разкъсването ме тревожи при нормалното раждане Thinking
Джейн, радвам се, че при теб са ок нещата и си спокойна вече за родоразрешението! Стискам палци, обаче никакво раждане този месец! Praynig

# 493
Херцогиньо, честито! Да сте живи, здрави, много щастливи и много късмет !!!

# 494

Точно тази е лекцията, Хранене на бебето, Минерали и витамини през бременността и пак сволови клетки - не изглежда супер интересна, но ми се иска да се възползвам, че ми е наблизо. Сол, значи сме комшийки, супер, ще бутаме заедно бебоците, ако искаш!

Лекцията ще пропусна, но щом сме наблизо, ще се виждаме непременно Wink

Глобули за еластичност Shocked Направо ме шокирахте! Съмнява ме, че ако реално съществуваха такива и действаха, епизиотомията щеше да е толкова честа процедура Rolling Eyes Ще ми бъде интересно да науча повече.

Понеже киселините много ме тормозят, изпратих половинката да ми вземе от аптеката Талцид, изрично го предупредили, че е забранен за бременни, наговорили му един куп щуротии, за алуминия, увреждания, т.н ooooh! В самата листовка има предупреждение, но това важи за всички сравнително нови медикаменти, просто няма достатъчно наблюдение и съответно заключения. Предписван ми е от двама гинеколози, а и единственото нещо, което горе-долу помага, естествено без да се прекалява. Умират си да шашкат, значи ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт