ОКТОМВРИЙКИ - Тема 17

• 28 449
  • 737
  •   1
Отговори
# 465
Джейн, говори със Светлина, аз съм по предсказанията, не по покупките Joy Joy

Ива, не ми е известно да правят. Ние я водихме профилактично на ортопед (с направление по ЗК), мисля около 6 месеца след раждането. Рентген не се прави, на ехограф преглеждат.

# 466
Честито на Херцогиня фон Дж-то, страхотна новина, малките момченца да ги радват много  bouquet
Светлина, моля те не пазарувай нищо за мен поне още месец Simple Smile

# 467
Честита двойна радост на Херцогиня фон Дж-то!   bouquet

sol y arena , чакаме още предсказания  Grinning

# 468
Честито на Херцогинята Simple Smile да са и живи и здрави юнаците  Hug

# 469
Херцогиня фон Дж-то   bouquet  bouquet ,да са ти живи и здрави момчетата! Mr. Green

# 470
Каква прекрасна новина! Party Херцогиньо,честити бебчета!Да са ти живи и здрави и много да ви радват   bouquet

Аз днес се събудих в много добро настроение.Бебчо явно също,защото здраво ме рита  Hug Преди малко отидох до WC и за моя огромна изненада,тъй като мислех,че вече е паднала цялата - видях другата част от "тапата" си. Grinning Не знам дали бебчо вече е готов да се запознаем,но за всеки случай си взех душ,оправих се и след малко ще прибера нещата,които си нагласих за болницата в една чанта.За сега страхът от предстоящото и непознатото не ме е обхванал дори напротив,чувствам се готова.  Simple Smile

# 471
  • София
Честита радост на Херцогинята! Да са здрави и много усмихнати юнаците - и бързо възстановяване за нея!

krasy_alex, рано му е на човечето, затова  Mr. Green А можеше да перне доктора през ръка - не ме вади, рано ееее!  hahaha
qsenne, и аз съм имала изпълнения в полусънно състояние, но щом си успяла и по тел.  да му звъннеш - признавам те  Joy

(...) Попитах дали има различни видове шевове за операцията, каза, че той правел само един - естетически Simple Smile Също така, възстановяването се очаква да е бързо при мен и евентуално второ дете след 1 г. без голям риск  (...)
jane_anderson, наистина шевовете при нас вече ги правят с 1 конец и по възможност - разградим. Остават само възелчетата в двата края, които безболезнено се махат (не помня седмица ли след изписването беше  newsm78). А съм виждала снимки в Щатите какви правят - направо като телбод, отвратително просто  #Crazy После най-вероятно ще ти остане червеникава резка, която с времето избледнява и почти не се забелязва. Защо е казал за второ след 1 година - ти ли пита кога най-скоро ще може или той е искал да те окуражи просто? В България стандартно препоръчват да минат 2 години, в други страни - 1 година. От любопитство питам, ако ти се струва много лично, не отговаряй Simple Smile

Sol y arena, какво ще ни предскажеш, кой да се стяга  Mr. Green
mushmulkе, за всеки случай - късмет и леко, ако се разраждаш днес Simple Smile Ако не - пожеланието остава за по-нататък  Laughing
iva_ivet, зависи от болницата, с какво разполага като щат. В твоя случай може да говориш предварително да имат предвид за консултация с ортопед след раждането, стига да си в голяма болница и да разполагат с такъв. Иначе педиатърът трябва 1-2 месец да ви даде направление за ортопед, полага ви се. И аз знам, че чисто профилактичния преглед е с ехограф. Рентген може би при сериозни съмнение ползват, не зная. Разпитай предварително в болницата, за да си спокойна.

Последна редакция: пт, 20 сеп 2013, 15:33 от julie.k

# 472
Херцогиньо, да са ти живи и здрави малките мъже! Прекрасни имена! Имах аз едно подозрение, че има развръзка около теб, след като така си поръча на Светлина да напазари за теб  Joy

Мушмулката, ще стискаме палци и за теб! Няма да се тревожиш, всичко ще мине бързо и лесно  Hug

Тъй, до тука само мъжки чеда, чакаме сега Акулска стръв да повлече крак и с женските  Joy

Сол, ти май си комбина със Светлина, а  Joy Ама явно и есенните бебета са по-нетърпеливи  Mr. Green

Мен ме обхваща манията да чистя из нас, вместо да чета, че до изпита не остана....намислила съм преподреждане на всички шкафове (не, че има нужда, ама...).

Джейн, понякога се налага друг да вземе решението, не е трагично, важното е с бебка да сте добре и бързо да се възстановиш след това.  Hug

Иве, снахата водиха малкия като беше на 1 месец на ортопед в Пловдив. Правиха му обстоен преглед и ултразвук на ставите. Лекарят е добър, само не ми харесва, че ги вика всеки месец на преглед за по-сигурно, че ако станело нещо да види. А и им предписал ортопедични гащи за малкия превентивно, за всеки случай, което е лудост. Ама той е от тези, дето точат здравната каса явно, а не родителите, понеже всичко прекарвал през някакви клинични пътеки  Thinking

# 473
  • Стара Загора
Честито на всички майки с новопоявили се малчугани!!! Бъдете здрави!!!
Наистина дотук само момченца, почва да ме хваща страх и мен... Умирам си от страх, но май не толкова от раждането, а от времето след това - как 100% от времето и вниманието ми трябва да пада на бебко и дали ще се справя... Искрено се надявам да ми даде време поне до края на месеца, както си бях предвидила и аз. Честно да ви кажа, вече изобщо не знам какво става в корема ми, трудно ми е да различавам контракции, движения на бебето, газове и т.н.

# 474
Честито на Херцогинята, да са много здрави и щастливи и бързо възстановяване на нея.

# 475
Боже какво е това 1 месец или пък 6  аз до колкото съм запозната и от опит  в най-добрят случай шината се носи от най-късно първата седмица до 3 тия месец  newsm78 Ние бяхме до 8 месец а максимално е до годинката А и до колкото знам на момченца луксация не се получава  newsm78 Все пак благодаря ще питам в болницата  А и няма такова нещо " ЗА ВСЕКИ СЛУЧАЙ " това си е лудост само мъчат горкото детенце  #2gunfire

# 476
Привет и кратък отчет от днес - най-сетне си хванах моята докторка! Много съм доволна тя ме прегледа, пусна ми изследвания /кръв, екг, тестове за алергии,тонове/ погледна бебчо и каза, че е ок, намалил е растежа от август насам, ама ще проверим дали при мен всичко е наред и би трябвало да си е ок. Heart Eyes Казах й за хапчетата - гинипрала, че получих сърцебиене/Аз си имам аритмия от малка/и не ми се иска да го пия, тя каза - няма нужда за сега/ще видим какво ще покаже ЕКГто/, само да го раздавам по-спокойно и да си гледам спокойствието и кефа/хапване, леки разходки, излежаване/ ех, да знаете само как хубаво ми стана! Явно беше в настроение жената, че иначе е леко дръпната, но пък така се зарадвах  Flutter
За раждането ще говорим другата седмица - тя каза да не се тревожа, ще видим как е най-добре за бебо!
И след това дори успях да мина през една лекция - хванах д-р Иван Диков, говори за раждането. После за стволовите клетки си тръгнах, че ние нямаме това като опция. Е, доволна съм!
ПС-утре в ССС ще идва ли някой на лекцията?
Херцогиньо фон Дж-то  bouquet ,да са ви живи и здрави момченцата! newsm05 а и каките! newsm06

# 477
А утре ще си взимам нов телефон, чанта за родилното, хавлии за мене и бебо, така че не знам какво ще заваря като вляза.
...
Херцогиньо, при тебе понеже е тежката артилерия, ако много държиш, ще пазарувам за теб, но според мен стискай зъби още малко. Party

Херцогиньо
, подготвяй направо багажчето за утре Laughing Wink

Добре, кажете, не съм ли медиум  Laughing
Херцогиньо, честитоооооооооооо! Чакаме новини от първо лице! Flutter
Joy Joy Joy

Херцогиньо, честито, да сте живи и здрави цялото семейство  Simple Smile

# 478
ПС-утре в ССС ще идва ли някой на лекцията?

София Сити Център ли е това?  На каква тема ще бъде и от колко часа? Ако е интересна, може да мина, до нас е.

# 479
Херцогиня фон, да са здрави момчетата и бързо влизане във форма за теб.

Общи условия

Активация на акаунт