ОКТОМВРИЙКИ - Тема 17

• 28 438
  • 737
  •   1
Отговори
# 450
Имам пейпал, но някои търговци изпращат само до английски адрес.

Последна редакция: пт, 20 сеп 2013, 12:34 от sol y arena

# 451
sol y arena, Gabco ползвам за доставки от Албиона.

За проходилките и Драганов се изказва зле. Не съм вземала за голямата и с малката също няма да ползвам.

# 452
Мерси, Какао, току-що се регистрирах  Peace

За проходилките: дори да се абстрахираме от негативните мнения на ортопеди и специалисти, проходилката не помага по никакъв начин на детето да проходи, просто осигурява малко повече свободно от надзор време за родителя. Дава лъжлива сигурност на крачетата и забавя прохождането. Децата перфектно се справят изправяйки се и крепейки се по мебели и предмети, научават се да падат и от един момент нататък да се предпазват сами. На мнение съм, че детето самО задава своя ритъм и придобива умения когато е готово, а не когато ни се иска на нас това да се случи. Естествено, всеки има своя гледна точка, това е моята Peace

# 453
  • София
За проходилките тип "паяк" и аз съм чела срещала лекарски мнения против. Става дума за тези, които са като кръгла маса, а детето седи в центъра и се бута с крачета напред-назад. На дъщерята купихме около годинката тип walker:
http://www.thetoysavenue.com/gallery/playskool-busy-basics-step- … t_walk_ride_3.jpg
С него си стъпваше на цяло ходило и се подпираше само за равновесие. за нула време се престраши и се отпусна да върви самичка, дотогава ходеше, подпряна по стените вкъщи Simple Smile Ама има време, ще ги обсъдим после разни видове проходилки и ще има да спорим за тях  Mr. Green Най-много ме учудва обаче как някои специалисти (за детски ортопеди говоря) препоръчват обувки/пантофи с ортопедични стелки за прохождащите, а други категорично ги отхвърлят  Crazy И все светила са с различните мнение, много се чудих какво да правя тогава  ooooh!

Добро утро! На вчерашния преглед се оказа, че плацентата ми е вече 3 степен зрялост и това не е добре. Във вторник влизам в болницата, за да слушат тоновете всеки ден и ако решат, че има нещо притеснително ще вадят бебето секцио. Май май няма да се ражда нормално, но какво да се право. Важното е да е здраво. Вече е 2900 гр. За сега е добре. Simple Smile 
Моята е трета степен от 3 седмици насам. Викат ме 2 пъти седмично на тонове в болницата и засега са чудесни. Само че моята госпожичка дребна върви, сега е към 2 400 гр и не е за "вадене." Важното е, че сега са добри тоновете и бебета растат добре, нали така Wink А непременно ли трябва да влизаш в болницата, не може ли всеки ден да ходиш за тонове, ако трябва? Или клиничната пътека, която искат да ползват, е с престой в болницата?

*Портокали*, доколкото знам, някои електронни апарати за измерване на кръвното често дават неверни стойности и точно по-високи. Обикновено лекарите следят кръвното със стандартния тип - стетоскоп, слушалка, ръчна помпичка... електронните стават за домашна употреба, по-скоро ориентировъчни са.

# 454
nqma da povqrvate kakvo sanuvah -  che mi izvadiha bebeto no bezbe malko i go varnaba obratno za da porastne oshte malko Joy

# 455
Извинявам се за патетичното отклонение, да го отдадем на хормоните Laughing Laughing

Не се извинявай, много добре повлияно от хормоните отклонение  Mr. Green Hug

Това ни е основен национален проблем на нас българите. Мнение трябва да се изразява винаги  Wink
Жалкото е че не е масово явление, обикновенно съм срещала бездушие и незаинтересованост, а малцината позволили си да отворят реч остават неподкрепени от останалите. Това обаче мен никога не ме е спирало да продължавам  Wink

Проходилки не съм и нямам намерение да ползвам  Peace

Успешен ден дами  Hug

Портокали, тъкмо гледах линийката ти на 35 седмици и 3 дена и се учудих за какво секцио става дума толкова рано  Shocked
Това за което питаш е 36 навършени седмици и един ден, тоест вече си влязла в 37-ма, да  Peace
На база "високо кръвно" ли е предложила ранно секцио или има и други предпоставки за такова !?
1.10 ми се вижда много по-смислена дата за секцио т.е. колкото може по близо до термин. Тук обикновенно ако няма проблем се насрочва 10-ина дни преди термин, обикновенно в 38г.с.
Според мен задължително трето мнение  Hug

Аз отдавна се канех да си сменя линийката но все забравях и по-принцип знам , че по-близичко до термин е по-добре но и бебчо е напред с някъде 3 седмици и бих искала да има и трето мнение от мястото където ще раждам защото там няма да плащам никакви пари и си мисля , че ще са най-обективни когато не са замесени пари.

julie.k за първи път виждам в лекарски кабинет да се мери кръвно с електронен апарат просто се шашнах и разбира се както и предполагах измерва грешно , аз 8 месеца ходех при друг доктор и никога нямах никакви проблеми с кръвното при измерване а тази докторка направо ме шашардиса 160/100  #Crazy с моя мъж се наплашихме много здраво.

krasy_alex ти направо ме разби  Joy и аз съм сънувам шантави сънища ама твоя направо е ... #Crazy  smile3532 smile3532 smile3532 smile3532 smile3532

# 456
nqma da povqrvate kakvo sanuvah -  che mi izvadiha bebeto no bezbe malko i go varnaba obratno za da porastne oshte malko Joy

rotfImbo тъкмо се бях начумерила нещо,но ти ме разби!
Аз снощи сънувах също разни странни неща,даже бълнувах на сън и съм звъняла и на мм по телефона да го питам къде разнася тази кошара  newsm62 ,съответно днес ме пука от бъзици.

# 457
  • София
Здравейте и от мен, ще си копирам отчета от днешния преглед от ФБ и тук, защото съм много доволна:
"Момичета, ако знаете с какво успокоение пиша отчета от днешния преглед...камък ми падна от сърцето  Беболина си е седалищно в 35 г.с. и аз нищо не решавам, док си ми каза, че съм за секцио. Попитах за мнение все пак, ако имам избор кое би препоръчал - каза, че не би препоръчал секцио никога, ако няма мед. показания, а при мен има (предлежанието). Отделно държи в понеделник да кажа и какво е казала очната на прегледа. Вече сме 2400 гр., глава - 8.3 см., стягания постоянно (нормално и желателно). Никакъв парацетамол, за крампи - по 1 магнезий, но 10 дни преди секциото никакви лекарства  Попитах дали има различни видове шевове за операцията, каза, че той правел само един - естетически Simple Smile Също така, възстановяването се очаква да е бързо при мен и евентуално второ дете след 1 г. без голям риск  Имам си датичка, записаха ме в родилното (няма да я казвам, но то ще се чуе), исках да е максимално близо до термин, той също Simple Smile Ако бебето тръгне преди това, да отивам по спешност в болницата, ще го извикат да дойде дори през нощта. Катетър слагат след упойката, раздвижване още в реанимация макс до 10 часа след операцията. Ще проведе някаква терапия на мен и бебето преди секциото, за да е сигурен, че бебето е напълно готово, май нещо и за белите дробове спомена (въпреки че аз ще съм накрая и мислех, че няма нужда от това). И така  Много съм щастлива, че не зависи от мен, а беб решава, само рождения й ден ще избера, ама кой знае - може да тръгне и по-рано  Сега пия кафенце и се радвам!!!"

Мелодия, прати ми на лично линк към профила ти във ФБ, за да те добавя в групата  Peace

Акулска стръв, стискам палци всичко да е минало успешно днес.

Sol, и аз съм много доволна от габко - над 20 доставки вече, всяка с по около 10 покупки през ибей, амазон, некст, мадъркеър, теско, асда и др. - 2.20 лв. на кг., безплатно взимане  от офиса им или получаване на адрес с куриер. Иначе международната доставка излиза в пъти по-скъпа, от вътрешната до UK адрес (какъвто е на габко).

Поздрави!

# 458
 newsm05Херцогиня фон Дж-то е родила в сряда вечерта в 20.00 часа  близнаците , Юлиан и Флориан  !!!!!  newsm05

Повече подробности от нея , когато успее се включи  Peace

# 459
  • София
Честито на Херцогиня !!! Да са й живи и здрави момчетата   bouquet  bouquet  bouquet Нямам търпение да се включи с подробности  Hug

# 460
А утре ще си взимам нов телефон, чанта за родилното, хавлии за мене и бебо, така че не знам какво ще заваря като вляза.
...
Херцогиньо, при тебе понеже е тежката артилерия, ако много държиш, ще пазарувам за теб, но според мен стискай зъби още малко. Party

Херцогиньо
, подготвяй направо багажчето за утре Laughing Wink

Добре, кажете, не съм ли медиум  Laughing
Херцогиньо, честитоооооооооооо! Чакаме новини от първо лице! Flutter

# 461
Честито!  Flutter

# 462
Лелеее,супер.Да са им живи и здрави   bouquet .Чакаме нетърпеливо за подробности и стискам палци всичко да е ок. Peace

# 463
  • София
А утре ще си взимам нов телефон, чанта за родилното, хавлии за мене и бебо, така че не знам какво ще заваря като вляза.
...
Херцогиньо, при тебе понеже е тежката артилерия, ако много държиш, ще пазарувам за теб, но според мен стискай зъби още малко. Party

Херцогиньо
, подготвяй направо багажчето за утре Laughing Wink

Добре, кажете, не съм ли медиум  Laughing
Херцогиньо, честитоооооооооооо! Чакаме новини от първо лице! Flutter

Признах те  bowuu За мен не искам никой да пазарува още Wink

# 464
Херцогиня фон Дж-то Честито живи и здрави ! Аз имам един въпрос а не знам към кого да се обърна  newsm78 .Каката  се роди с луксация на тазобедрена става и ми го съобщиха 6 часа след раждането но не съм я раждала в БГ някой знае ли как седят нещата тук правят ли им такива прегледи с ренгени и т.н. или аз трябва да си търся доктор

Общи условия

Активация на акаунт