ОКТОМВРИЙКИ - Тема 17

• 28 295
  • 737
  •   1
Отговори
# 720
Честито и от мен на мамите да са живи и здрави всички   bouquet  bouquet  bouquet

# 721
  • София
Честити бебчета на всички-бързо възсановяване на мамите! Очаквам  разкази за този велик момент-раждането:-) И аз сънувам раждането,но не като кошмар,а определено ме е страх.Във вс болница ли слагат окситоцин(май така беше) за по-бързоразкритие-раждане или аз тр да си поискам?

# 722
Честито на мамите   bouquet

# 723
Честити бебчета на всички-бързо възсановяване на мамите! Очаквам  разкази за този велик момент-раждането:-) И аз сънувам раждането,но не като кошмар,а определено ме е страх.Във вс болница ли слагат окситоцин(май така беше) за по-бързоразкритие-раждане или аз тр да си поискам?
не знам дали някой би ти отказал окситоцин, така че щом пък и ти искаш, ще ти сложат Simple Smile

# 724
честити бебчета и от мен Simple Smileнека много да ви радват

# 725
Моето раждане мина като по книжка за около половин час. Бебка извадиха веднага. Чух я да проплаква и ми показаха, че е момиче. Ама беше една синя, синя. Единственият ми дискомфорт беше, че не ми стигаше въздух в началото като започна да действа упойката. Анестезиологът беше плътно до мен и през пет минути питаше как съм. Пусна ми кислород и обясни, че така се случва докато извадят бебето. После си бях ок. От операцията не видях нищо бях под нещо като параван, но слушах лекарките, които коментираха съвсем спокойно какво се случва. В някакъв момент ми донесоха бебка - изкъпана и повита и ми я доближиха до бузата. Толкова мило ми стана. Таткото беше много щастлив. Непрекъснато повтаряше колко е красива. Ми в общи линии това е. Последва ден реанимация, в който си пъшкахме и охкахме четри майки. На следващия ден бях вече в стаята с бебка. Като цяло лекарките ми бяха перфектни. Останалия персонал в отделението...няма да се оплаквам имаше и добри акушерки. Така и никой не намери време да ми покаже как се кърми. Не се било забравяло - няма такова нещо. В момента се мъчим и аз и бебка, и се консултираме с ЛЛЛ.
За пъпчето и за раната ми изписаха спирт и Оксикорт това е спрей с кортикостероид- бързо минават рани и не се инфектират.

# 726
# 727
  • София
Моето раждане мина като по книжка за около половин час. Бебка извадиха веднага. Чух я да проплаква и ми показаха, че е момиче. Ама беше една синя, синя. Единственият ми дискомфорт беше, че не ми стигаше въздух в началото като започна да действа упойката. Анестезиологът беше плътно до мен и през пет минути питаше как съм. Пусна ми кислород и обясни, че така се случва докато извадят бебето. После си бях ок. От операцията не видях нищо бях под нещо като параван, но слушах лекарките, които коментираха съвсем спокойно какво се случва. В някакъв момент ми донесоха бебка - изкъпана и повита и ми я доближиха до бузата. Толкова мило ми стана. Таткото беше много щастлив. Непрекъснато повтаряше колко е красива. Ми в общи линии това е. Последва ден реанимация, в който си пъшкахме и охкахме четри майки. На следващия ден бях вече в стаята с бебка. Като цяло лекарките ми бяха перфектни. Останалия персонал в отделението...няма да се оплаквам имаше и добри акушерки. Така и никой не намери време да ми покаже как се кърми. Не се било забравяло - няма такова нещо. В момента се мъчим и аз и бебка, и се консултираме с ЛЛЛ.
За пъпчето и за раната ми изписаха спирт и Оксикорт това е спрей с кортикостероид- бързо минават рани и не се инфектират.

Много се радвам, че всичко е минало леко   bouquet Мога ли да те попитам няколко неща, когато имаш време:
1. Боля ли те много след операцията и слагаха ли ти венозни обезболяващи или епидурална за след това? Аз ще имам избор м/у епидурална или венозни след спиналната, но засега съм за венозните, защото ще ме отпуснат по-бързо с цел раздвижване...Болката търпима ли е?
2. Раздвижиха ли те вечерта на същия ден или чак на сутринта в стаята?
3. По време на операцията като вадят бебето знам, че се усеща дърпане, но след това от наместването и шиенето усещаше ли болка или само "ровичкане"?
4. Пиеш ли много вода в реанимация?
5. Упойката нали я сложиха след локална анестезия с лидокаин и не се усеща болка, а по-скоро неприятно чувство? Успяваше ли да не мърдаш, докато я слагат?

Благодаря ти предварително и извинявай за многото въпроси  Hug

# 728

Много се радвам, че всичко е минало леко   bouquet Мога ли да те попитам няколко неща, когато имаш време:
1. Боля ли те много след операцията и слагаха ли ти венозни обезболяващи или епидурална за след това? Аз ще имам избор м/у епидурална или венозни след спиналната, но засега съм за венозните, защото ще ме отпуснат по-бързо с цел раздвижване...Болката търпима ли е?
2. Раздвижиха ли те вечерта на същия ден или чак на сутринта в стаята?
3. По време на операцията като вадят бебето знам, че се усеща дърпане, но след това от наместването и шиенето усещаше ли болка или само "ровичкане"?
4. Пиеш ли много вода в реанимация?
5. Упойката нали я сложиха след локална анестезия с лидокаин и не се усеща болка, а по-скоро неприятно чувство? Успяваше ли да не мърдаш, докато я слагат?

Благодаря ти предварително и извинявай за многото въпроси  Hug
Jane_Anderson ,с теб май сме се наговорили за въпросите ...
Аз вчера хванах една приятелка на разпит ,та на половината въпроси имам отговори ...дано да съм ти полезна
Ако те боли много след операцията - да ,слагат упоика или дават обезболяващи , усеща се когато дърпат бебето и краченцата му .В болницата ,където ще раждам аз лепят ,не шият ...
Вода не се пие през този ден ,нито се яде ,те ще ти кажат и когато отидеш сутринта да не си приемала нищо ,за да са сигурни , че ще те хване упойката и до края на деня не те раздвижват , а чак на другата сутрин ти махат катетара и трябва да станеш .От доста майки чувам , че не било лесно , но е хубаво да се помъчиш като ти кажат .
Скоро ще имам отзиви от 1 л. ед . ч та ще се опитам да бъда по - конкретна , а майките с опит нека да казват как е минало всичко !

# 729
Ох като чета за операции , катетри и такива работи още повече се наплашвам а като знам, че ще е след не повече от 5-6 дена и ми става  Sick #Crazy и да заспя даже не мога а по-принцип вече съм претърпявала операция и бях на около 13 години и не ми беше лесно но пък мина много бързо още на сутринта след операцията си станах самичка и си се разхождах ама си и бях дете.

Честито на новите мами да са им живи и здрави бебоците а на тях желая бързо възстановяване !   bouquet

# 730
Аз мога да кажа след операция на киста, но с пълна упойка - на другия ден ме раздвиждаваха с рехабилитатор, който ми показваше първо упражнения и след това ме изправи.
А вода веднага след операцията не ми даваха, а си спомням, че изпитвах невероятна жажда. Защото ако пия вода, мога да започна да повръщам - но това е след ПЪЛНА УПОЙКА, така че не знам, дали след спинална е същото.

За дрешките за изписване - аз съм си направила съчетанието на дрешките, не съм взимала от готовите. Има много сладки малки дрешки и можеш много по-хубави съчетания да сътвориш. Вярно, че не се вижда нищо - само главата на бебо, но пък ............ за моя кеф  Wink

# 731
  • София
Аз получих 2 комплекта за изписване-от свеки и от мама и естествено този от мама е по-хубав и него ще сложим-бял плюш с бежови зайци бродирани,отдолу обикновено памучно боди.Отсега усещам че ще назрее конфликт,но мъжа ми не знае кое от кого е и каквото му кажа,това ще донесе;-) Все пак важното е аз да си направя кефа.

# 732
Аз комплект за изписване не съм взимала тъй като тук където живея ги няма тези неща като изписвания с роднини , просто си вземаш бебето и си заминаваш и който иска да го види идва в дома ти а и мойте родители са на доста км разстояние от мен така че .... но въпреки това съм му купила хубава пеленка плюс хубави дрехи който нямат никаква разлика от тези в комплектите за изписване но просто могат да си се съчетаят както аз си искам.

# 733
Честито на новите мами да са им живи и здрави бебоците   bouquet  на мамитата желая бързо възстановяване !    bouquet

аз си взех за изписването от Вис Виталис 100% памук-компл за изписване "Зеления мравчо"  Laughing
   (боди цял гащеризон,боди с къс ръкав,шапка,лигавник,чорапки,ръкавички,дебела пелена-тип чувалче )

# 734
И при нас няма да го има цирка с изписването, което не ми липсва, напротив. Точно тогава ми се иска да сме си само ние с бебето  Heart Eyes
Просто за красиво ново начало съм нагласила на беба едно сладко (лесно за обличане) комплектче от туника и ританки тип клин и съчетах цветово пелената за повиване и едно пухено одеалце.

emli, окситоцин се слага за по-бързо разкритие, но незнам дали е обща практика по нашите болници. Аз определено му се "насладих", но пък за 5-6 часа приключих първия път (нормално раждане).

Това раждане определено ме притеснява повече от предишното. Явно има връзка с предишен опит. Първия път мислех да съм секцио (диоптри, хемангиом и т.н.), но поради всички предпоставки за добро нормално раждане последната седмица реших нормално. Тогава направо си отдъхнах, операцията ме притесняваше много повече като опция.

В крайна сметка за себе си се убедих, че трябва да си наясно в общи линии за начина на раждане, който ти предстои, но колкото по-малко задълбаваш в подробности, толкова по-спокоен ще бъдеш  Hug

Общи условия

Активация на акаунт