ОКТОМВРИЙКИ - Тема 17

• 28 320
  • 737
  •   1
Отговори
# 75
Момичета искам да ви попитам вие по-кое точно гледате седмиците от бременноста си от лентичките тук или от ехографа , защото аз по-ехограф и консултирала се с двама доктори съм в 9-тия месец а тук по-лентичка съм все още в 34 седмица и няколко дена.

# 76
Гледа се официалния термин според датата на последната менструация.

# 77
  • София
Да, като аз за по-лесно си смятам и така: термин 13 окт., значи от 13 септ. вече съм в деветия. Иначе деветият календарен месец започва от 36 г.с. и обхваща 5 седмици.

# 78
Cacao et chocolat, честит рожден ден!  bouquet newsm59 бъди здрава и много радостни емоции ти желая!
Lilypr777, и на мен ми препоръчаха Себамед, и от мостричката за крем за лице много ми допадна - лека и свежа миризма и кожата ми го понесе супер, а съм доста чувствителна.За бебо мисля пак да пробвам от техните мострички и евентуално на Здраве и Бочко, пък ако се наложи - педиатър ми каза за Адерма, при нетолерантни кожи и по-нежни бебоци.
Днес ходихме до Икея за шкаф за бебо, и сега чакам ММ да го сглоби Flutter а там -- такава лудница не бях виждала до сега, явно хората са получили каталозите и са се юрнали първия уикенд на манджа  и покупки Mr. Green
Цитат на: Шминки в Съб., 14 Септ. 2013, 15:58
Да, като аз за по-лесно си смятам и така: термин 13 окт., значи от 13 септ. вече съм в деветия. Иначе деветият календарен месец започва от 36 г.с. и обхваща 5 седмици.  

И аз така смятам Wink т.е. на 27 ми е термина и на 27.9 влизам в 9месец, а иначе е малко по-рано, според г.седмици.

# 79
  • Пловдив
Cacao-Чрд!
Херцогиньо  Hug

# 80
Момичета искам да ви попитам вие по-кое точно гледате седмиците от бременноста си от лентичките тук или от ехографа , защото аз по-ехограф и консултирала се с двама доктори съм в 9-тия месец а тук по-лентичка съм все още в 34 седмица и няколко дена.

По медицинските стандарти бременността е 280 дни т.е. 10 лунарни месеца, седмиците от 32 до 36 се считат за 9-ти лунарен месец - вероятно затова лекарите, които посещаваш те водят 9-ти месец. Лунарните месеци имат 4-ри седмици. Календарните месеци се броят от дата до дата според термина, както ти го е обяснила Slynchitse.

Cacaо ЧРД, бъди здрава и едно здраво бебче на финала.

# 81
  • София
Cacao,Ч.Р.Д.! Бъди жива и здрава ти и семейството ти!
Вчера бях на лекар-бебо е пораснал многоо,имам и контракции и лекарката ми каза да се подготвям,че бебо още септември края може да излезе,т.е да не дочака 28.10.Предстои ми още чистене,пране,гладене,ама поне ремонта свърши.А сега отивам да търся торта като на  Cacao,че виртуална почерпка не ми стига..Лека вечер.

# 82
Cacao et chocolat,честит рожден ден! newsm38

Аз се спрях на продуктите на Мустела,но си взех и едно кремче "Бочко" за всеки случай.  Party Относно основното чистене - отложихме за утре,но дори и таткото да е на работа ще трябва да се справя сама.Не остана време,а в апартаментът сякаш е паднала бомба  Grinning За дрешките на бебчо намерих място,но те едва се побират и май ще се наложи да вземем един шкаф само за него.Къде ще го слагаме,това вече е друг проблем.Вече нямаме почти никакво място  Wink

# 83
Cacao, да си жива и здрава. Леко раждане и здраво бебе ти пожелавам!   bouquet

Херцогиньо, подозирах, че пак си в болница, защото хич не се вясваше.  Стискам палци всичко да е наред и да може 38 да вадят мъниците  Hug

За козметиката: аз съм твърдо на Хип и Веледа.

Аз съм готова с нещата за бебето, изпрах, няма да гладя всичко този път, понеже всичко  мина през сушилнята. То хич без бактерии не може, тогава трябва и аз да не пипам бебето  Joy

Иначе ме боли много малкият таз, особено вечер като легна е някакъв ужас. Не помня с първата бременност чак такива болки да съм имала, ама ще издържа още няколко седмици. До 30 септември трябва да стискам, че ме поканиха на още един 5-часов изпит, пък после ако иска да излиза  Mr. Green За сега няма изгледи де, най-вероятно пак ще преминем термина с няколко дни, ама аз не бързам, нека си седи вътре и когато е готова, тогава ще си излезе. Терминът е така или иначе само ориентировъчно изчисление.

Джули_мир, надявам се всичко да е минало добре за теб и бебето, и да се гушкате вече! Ще чакаме вести като ви изпишат и имаш време Simple Smile

# 84
Вчера бях на лекар-бебо е пораснал многоо,имам и контракции и лекарката ми каза да се подготвям,че бебо още септември края може да излезе,т.е да не дочака 28.10.
Това ме притесни  Wink. Чак месец по-рано...замислям се дали и при мен няма да се случи така. Във вторник съм на ЖК, ще се моля за полагащия ми се трети ехограф по ЗК, дано да кажат нещо по въпроса за раждането. Досега никой не ми е казвал нищо за теглото на бебето, само знам че върви 10 дни напред още от началото.
Честито на рожденничката!

# 85
Честит рожден ден Cacao et chocolat! Бързо и леко раждане ти пожелавам и скоро да си гушнеш най-желания и прекрасен подарък!
jane_anderson има лекари, които се съгласяват на нормално раждане след секцио, но не са масово. Чела съм, че след второто секцио боли повече, отколкото след първото, но съм убедена, че всичко е до организъм и праг на болката. Живот и здраве, ще мога да кажа от личен опит към края на месеца как е минало при мен. Ще бъде второ секцио, не съм имала идея за нормално раждане.
Shushka и при мен болката в таза е кошмарна, направо имам чувството че шиш забиват. Място не мога да си намеря от болката. Като добавя и ставането по 7-8 пъти до WC - "голям" сън пада. 
Като гледам масово вече се замисляме за раждането. Дано всичко да е наред и скоро да си гушкаме сладките бебоци. И разбира се - всеки по реда си.
Лека, спокойна и прохладна вечер. Дано успеем да поспим.

# 86
Здравейте !Чак сега успях да се свържа

# 87
днес в2.50родих. Калоян 2.600/48 см. Нормално раждане, без шевове. З седмици по-рано. Тук много забива нета, за това накратко  Hug

# 88
днес в2.50родих. Калоян 2.600/48 см. Нормално раждане, без шевове. З седмици по-рано. Тук много забива нета, за това накратко  Hug
Mariabel, честито бебче! Бързо възстановяване  bouquet

# 89
Увеличава се броя на сомнамбулите, при мен освен ставането до тоалетна много се засилиха и киселините и ако успея да поспя 3-4 часа без да се събудя си е геройство  ooooh!
Mariabel Много хубави новини, без един шев и без излишни притеснения /предполагам опита си казва думата/ Да ви е жив и здрав Калоян и да расте красив и обичан, а мама да се възстановява бързо и безпроблемно Simple Smile   Hug

Общи условия

Активация на акаунт