ОКТОМВРИЙКИ - Тема 17

• 28 467
  • 737
  •   1
Отговори
# 210
Ние си избрахме име, т.е. аз си го бях избрала преди няколко месеца, и когато с ММ обсъждахме имена, веднага беше прието  Crazy . Не е кръстена на никой, но все пак съвпада с първата буква на ММ и майка ми. Имаме вариант и за момче, за всеки случай Grinning .

Ох, покрай обсъждането на гащите  Mr. Green се сетих, че трябва да си купя някакви по-обикновени, няма да раждам с дантелени и разни такива  Rolling Eyes . А и тези визитации...надявам се поне стажанти да няма  Whistling .

# 211
МисМ, с В мога да ти предложа:

Владимира - галено Влади, Мира;
Велизара - Зара, Вили;
Велислава - Вили;
Весела - Веси.

# 212
  • София
Реничка,честито ви бебе -да е жив и здрав!
Име с В- Вилиана,Валентина,Валерия.

# 213
И при мен след раждането оставят бебчето на корема ти за около два часа.Казват,че това е най-важният момент за една майка и нейното дете.  Hug
Ние име избрахме още отначало.Всъщност аз избрах имената,а таткото само казваше кое му харесва и кое не.Беше лесно тъй,като бяхме избрали да го кръстим на свекъра. Grinning За момче имах само два варианта,но единият веднага ми грабна окото - Виктор!Не смятам да го променям,името ми харесва много  Party  

Miss M аз за момиче бях избрала Вероника - Рони.Отначало името Вероника ми беше някак странно,но когато чух една позната да нарича дъщеря си "Рони" ми прозвуча ужасно сладко.

Други имена с В :
Виктория - Вики
Виолина - Вили

# 214
За имената да се включа и аз.Първо щяхме да сме Павел или Еника после решихме за Рая ,но след като чух 2 кучета с такова име се отказахме .Сега твърдо сме решили Лара защото няма съкращения и за всеки случай Божидар ако има някоя изненада и повече никакви промени че няма време за мислене  Wink

# 215
Добър ден , и от мен !
При нас също името е болна тема - свекъра много настояваше да го кръстим на него , традиция в семейството им било ,но на мен пък хич не ми допада Иван , прекалено традиционно ми звучи !
Та си имаме и сърдит бъдещ дядо ...имам чуството , че такова нещо само на мен може да се случи , или поне не съм чувала в някое друго семейството дядото така да се тръшка като малко дете Simple Smile !
Иначе аз съм си харесала Александър , ММ също го харесва ,така че сега си чакаме Алекс да се роди !

# 216
МисМ, с В мога да ти предложа:

Владимира - галено Влади, Мира;
Велизара - Зара, Вили;
Велислава - Вили;
Весела - Веси.

Аз мога да ти предложа:
Вяра
Валентина
Виктория

Последна редакция: пн, 16 сеп 2013, 13:32 от Chervenata_6ap4ica

# 217
Ох темата с имената явно често е проблемна. И ние трудно избрахме име. Тези традиции хич не мога да ги разбера newsm78. Решихме, че няма да е на никой от родата дори и с първата буква. Уж родата съгласна, ама близките на ММ все правят някакви коментари по имента на близки дечица "Това име какво било" "Трябвало еди как си да го запишат" и все от този род. Един ден направих остра забележка по въпроса и пред мен спряха да коментират, ама ММ едва ли му се разминават коментарите. Много искат да знаят какво име сме избрали и защо, за да си дадат непоисканото мнение.
Харесахме си няколко имена и след като не можахме да вземем окончателно решение предоставихме избора на бъдещата кака. Сложихме в една купа имената, който сме харесали и тя тегли на томбола докато се падне два пъти едно и също. ММ нещо не му допада името, спечели моето предложение / не дава и смислено обяснение защо/ подозирам, че май май е коментирано и сега мълчи по въпроса дали името е избрано. Капакът на избора на име беше като каза, че името на дъщеря ни съм го била избрала аз, а той не бил дал окончателното си съглсие макар, че харесвал името и. Имам неприяното усещане, че някой за нещо се опитва да се намеси, ама то времето ще покаже.

babykartofka това, че в рода на ТМ било традиция ти пък им кажи че в твоя род традицията е детето да си има свое си име. Не мисля, че уважение се демострира с "подновяване" на името. За мен това е повече за да се достави на бабите и дядовците удоволствието да се покажат пред другите. А това със сърденето си е направо изнудване. Това си е лично мое мнение и никоо не ангажирам с него.

За болницата съм взела гащи тип бабешки и смятам да съм с тях. Изискването да си без гащи е по време на визитация.

# 218
Това, че няма да е на никого при нас е сигурно. Но оттам нататък ми е мъгла Laughing Харесвам все чужди имена, които съчетани с нашата фамилия звучат комично, от типа Ричард Груев Laughing Laughing Като се сетя и че повечето мургави дечица са Дженифър, Джесика, Ванеса и т.н, съвсем ми се отщява Laughing
Харесвам категорични и в повечето случаи странни имена, но не мога да причиня това на детето си - такива опулени физиономии  Shocked  всеки път щом си казва името.  Въобще, в задънена улица съм Crazy В примерния списък засега са тези - Ерика, Сара, Амели/я, Киара, Каролина, Ясмин, Лара, Карла, Филипа, Мина, ще обсъждаме и мърдруваме още, пък то името или само ще си дойде, или направо с бебето Simple Smile

Последна редакция: пн, 16 сеп 2013, 14:26 от sol y arena

# 219
babykartofka, моя дядо е бил по същия начин-тръшкал се е като бебе първородното да се кръстило на него. Е да ама едно време не са ги гледали на ехографи и като съм се родила и са видяли, че съм момиче той пак се разсърдил и казал че не искал момиче да му носи името  Shocked. Е да ама ние сме 3 сестри и следващата като се родила клекнал вече, че сакън да не остане валат и да няма никого кръстен на него.  hahaha
ММ и той сега настоява да кръстим детето на баща му, тръшках се, въртях, суках и накрая се примирих... ще ми е терсене докато свикна с името, ама кво да правим не ми се разправя вече (то името е хубаво, ама бившия ми се казваше така и все с него го свързвам тва име)

# 220
О, болната тема с имената и традициите....  ooooh!  Май за всички е трудно Praynig
Ама моля всички бъдещи баби и дядовци-традициите не са това което бяха, стига сте раздавали мнения.
Моя свекър , да е жив и здрав още дълги години, с удоволствие бих кръстила на него, но големия племенник е на него /първа буквичка/. Моите родители не се натискат, макар че ще е първо внуче, пък и си ме познават и знаят че ако не искам няма как да се случи. А свеки.... свеки пред мен си трае ама пред ММ не знам как е. Аз вече съвсем съм "тома неверни" и ще трябва да имам вариант и за момче, и за момиче. За момиче аз си бях харесала Стела /с първата буквичка на ММ/, имах и вариант който не бях споменала на ММ - Анастасия /с първата буква на свеки/. Е ММ уцели момент в който нямаше как да му откажа каквото и да било /беше точно два дни след смъртта на брат му/ и каза че иска Анастасия. Ок и аз го харесвам името и се съгласих веднага, ама сега умуваме и мъжко име а той все натиска за А. Тъй като термина ми е малко преди димитровден можеше да е Димитър- но майка ми е Димитринка, а и девера беше Димитър, но вече не върви никак...
 Майка му не е лош човек, но пък аз искам детето да си е със собствено име /то предполагам затова се и нарича собствено  newsm78 Явно ще продължи още известно време дилемата... Ако някой има предложение за хубаво, кратко мъжко име без Т, Д, З или А- да свирка  Peace
Днес почти се разбрахме за дата за секцио с док по ЖК, ама ще си отида и при моя си док на консултация да огледаме бебешока и всичко че при този /който ще ме изражда/ е голяма навалица и само премерва набързо  Blush

# 221
Мерси за разясняването за гащите. Понеже все чета или чувам от познати, че не давали гащи и започнах да си представям, как милите родилки са принудени да ходят със стиснати крака из коридорите  Grinning

Име имаме, аз го избрах този път и казах, че това ще е и толкоз. Който има претенции да иде да му се цепне задника и после да си продава фасоните. Когато аз раждам - аз избирам името. Първият път 2 дена преди раждането ММ си каза предложението, моето не му харесваше. Като излезе малката и я видях, наистина ми заприлича на предложението на ММ и така я записахме. Обаче сега съм безкомпромисна Simple Smile Толкова ми хареса това име като го чух, че не го сменям (въпреки, че до преди 2 седмици се двоумях, ама ми мина)  Mr. Green В нашия род никой не се сърди за име и никой не пита. Виж, в на мъжо рода има разни подстрекатели, ама пред мен не смеят нищо да кажат, само тровят свекито от време на време, ама тя е душица и си трае. babykartofka, дано свекър ти се осъзнае овреме, защото не е подобаващо за хора на възраст да се държат така. Явно има хора, които си мислят, че като кръстят дете на тях и те ще станат безсмъртни, ще векуват .... всичко е от ЕГН-то  Mr. Green Ако беше мъжко щеше да е категорично Лео, нооооо ако се навия за трето някой ден и се падне мъжко, щото ММ е започнал от сега да ме навива  Joy, ще си е Лео.

Докато бях бременна с щерката много работех до последно, очаквах на полски да са и първите думи като се пръкне  Joy Сега момата я бомбардирам с диференциали и прочие висша математика, куп логически задачи и какво ли не  ooooh! На два теста ще я водя.... Не ми се падна на мене да съм бременна и да нямам да си пъна мозъка с разни неща  Laughing

# 222
Мерси за разясняването за гащите. Понеже все чета или чувам от познати, че не давали гащи и започнах да си представям, как милите родилки са принудени да ходят със стиснати крака из коридорите  Grinning

Хаха, със ситни японски крачки Joy Joy Joy

# 223
bebe dj благодаря ти за разясненията  bouquet Това за тримесечието го знам, но пак не се връзват нещата при мен. Ще видим какво ще стане утре. Както казваше една приятелка за мен, но по друг повод "Бори се с вятърни мелници", а пък мама тези дни ме разкритикува да се успокоя, че не мога да оправя света  Simple Smile Обаче аз откакто съм бременна съм вси по-борбена и като знам, че след раждането най-вероятно ще си покротувам у дома, сега напиням да намеря колкото се може повече истини. Стискайте палци утре, пък после ще разказвам Hug

По повод имената според мен много е важна и символиката. Има много материали из нета. Важно е какъв смисъл е вложен в името и съответно какъв житейски път очертава това име  Peace

# 224
Благодаря за предложените имена, но ми се искаше нещо друго. Виктория няма да е - много е масово, а за Ванеса не знаех, че е често срещано при "мургавите дечица"  Whistling

Общи условия

Активация на акаунт