ОКТОМВРИЙКИ - Тема 17

• 28 458
  • 737
  •   1
Отговори
# 225
  • Софиянка в Пазарджик :)
Честит син на Реничка,бързо да се възстановявате и да се прибирате в къщи  Hug
Относно имената още в началото на връзката ни с ММ бяхме се разбрали,ако е момче той избира(беше го избрал вече)името,ако е момиче аз избирам.За сега се очертава момче  Mr. Green .
Тия простотии с традициите на кой да е кръстено детето... ooooh! при нас няма такива пориви от роднини.То пък и по съвпадение се оказа че има буквите и на свекъра и на свекървата в избора на ММ и те сега се радват,въпреки че знаят,че е съвпадение   Joy

# 226
Мерси за разясняването за гащите. Понеже все чета или чувам от познати, че не давали гащи и започнах да си представям, как милите родилки са принудени да ходят със стиснати крака из коридорите  Grinning

Хаха, със ситни японски крачки Joy Joy Joy
Вие се смеете, но в Окръжна болница, където смятам да раждам е точно така. Не че мисля да се съобразявам, де.

# 227
Благодаря за предложените имена, но ми се искаше нещо друго. Виктория няма да е - много е масово, а за Ванеса не знаех, че е често срещано при "мургавите дечица"  Whistling

Валерия, Вера, Вероника и Ваяна са много красиви имена според мен. Виктория е прекрасно, но толкова разпространено псоледните години, че... ooooh!

# 228
Велина
Валина
Вивиана
Вирджиния
Валеса
Виола
Виолета
Валерия
Велизара
Велислава
Вероника
Виталия

# 229
Уф, имената  ooooh!

Да знаете само какво ровене, търсене и мислене падна по темата. Извадих аз един чуден списък, само дето ни едно не ми се открои така че да тропам с крак за него  Whistling
На таткото съответно не му харесаха предложенията и "атакува" с негово. Добро е (можеше да бъде много по-зле), но галеното ми е направо антипатично и след дълги терзания се съгласих с условието да използваме друго умалено име (което сътворих аз) Mr. Green

Не че съм се предала нацяло де, ако ми просветне подходящо име ще се боря докрай  Grinning

# 230
Момичета, моля за мнение. Изписаха ми Гинипрал + Изоптин/верапамил/ +дрозунал, заради контракциите. Не от моя док/в петък ще съм при нея/ и много се чудя дали да ги почвам - никак не ми харесва какво пише за вторите две  Sad чудя се много, дали просто повече лежане и почивка няма да са по-добрия вариант... Thinking ще се радвам на съвет...

За имената - Лейди айс - бих ти предложила Борис, Боян, Йоан, Стефан, Георги...
за женско име с В - Весела, Василена, Вяра.

Последна редакция: пн, 16 сеп 2013, 17:27 от Slynchitse

# 231
Slynchitse, лекарят вероятно ти е обяснил причината да ти ги изпише. Вероятно имаш контракции или има проблем с кръвоснабдяването на плацентата. Изоптина копира страничните ефекти на Гинипрала, а Дрозунала е съдоразширяващо. Много бременни приемат тази комбинация и то от по ранни седмици. Като гледам по лентичката ти си в началото на 35 седмица, сигурно ще ги пиеш 2 или 3 седмици. Кръвното как е.

# 232
Честито на новите мамчета и от мен, по - бързо възстановяване и прибиране вкъщи, да са им живи и здрави рожбите  newsm51

Miss M
относно запитването ти за име с В, моята най-малка и сладка кръщелница се казва Ваяна, а може и съкратеното Вая и двете са много хубави. Успех и което име да им изберете на принцесата ще е най-подходящото  Hug

# 233
  • София
Reni4ka, дано скоро го изпишат от интензивното и да се гушкате вече безпроблемно!

Благодаря за предложените имена, но ми се искаше нещо друго. Виктория няма да е - много е масово, а за Ванеса не знаех, че е често срещано при "мургавите дечица"  Whistling
На мен пък Ванеса ми харесва. Галеното може да е и Неси или Нети, или както го завъртите и ви допада Simple Smile
1v4e7o, много смешно това с дядо ти, отстрани погледнато Simple Smile

Ние още не сме измислили име. Мъжът ми предложи едно-единствено, което обаче на мен не ми харесва, беззвучно и безволево ми е на български. Досега му предложих няколко и той ги отхвърли. Правя уж списък, ще го накарам и той да направи и да напаснем или поне да кара по моя и да избере от него. Дано го измъдрим навреме, че иначе ще трябва да мушкам и именик в багажа за болницата  hahaha

Slynchitse, аз съм на Гинипрал и Верапамил (освен магнезия и др.) от 3 седмици насам. (И Дузофарм пих до вчера, лекарката ми беше казала предварително кога да го спра). Силни са, със странични ефекти, но съм се доверила на лекарката и си ги пия  Rolling Eyes Следващата ми консултация с нея е на 24 септ, най-рано тогава ще ги спра явно. Не ми харесва, но веднъж ги намалих и започнаха контракции и сега много стриктно ги приемам, още малко трябва да почака бебето. Това е при мен, по никакъв начин не мога да те посъветвам дали да ги започваш отсега или да чакаш консултацията с "твоята" лекарка, просто споделям.

# 234
Мерси за разясняването за гащите. Понеже все чета или чувам от познати, че не давали гащи и започнах да си представям, как милите родилки са принудени да ходят със стиснати крака из коридорите  Grinning

Хаха, със ситни японски крачки Joy Joy Joy
Вие се смеете, но в Окръжна болница, където смятам да раждам е точно така. Не че мисля да се съобразявам, де.

Ама точно така е. Нали ви казах, че преди 8г. аз бях по същия начин. Но то с тези "превръзки за родилки" и да искаш гащи не можеш да сложиш, защото са като памперси, без лепенките, и заради големината си доста успешно се задържат на място без бельо, дори и да не крачиш на дребни крачки  Joy Много зависи от състоянието в което си. Нали се сещате, че ако сте сцепени яко /както бях аз/, изобщо няма да ви пука с гащи ли сте, или не, и как точно да обуете гащите си, като боли адски и т.н. Ако се чувстваш добре, и не тече толкова много не пречи да си сложиш и обикновенна превръзка с бельои да ги сваляш сутрин по време на визитацията.

Одеве една позната ме среща и вика - кога ти е термина?, и аз ами имам още 1 месец, и тя с една тъжна физиономия - аууууу много ти е паднал ниско корема ..................  #2gunfire. Много се издразних, защото все едно ми каза - "ооооо няма да издържиш  месец - още утре ще родиш".
Според вас кога е нормално да ти "падне" корема? Аз също го усещам по-ниско, а и че притиска много пикочния мехур - постоянно ми се ходи до тоалетна.

Оф а с имената отдавна сме в една дилема и все още не сме избрали между две популярни напоследък имена, но искам да е едно от тях, но още не сме решили. И решихме да дадем право на баткото да избере между тях двете.

# 235
За В се сетих за Василиса много ми допада но моята майка е с В а аз не желая да кръщавам на НИКОЙ за да ми е мирна главата  Naughty

# 236
krasy_alex не съм сигурна точно,кога пада корема,но моя още си стърчи и не е паднал,въпреки,че ми каза,че може и да не дочакам до термин.

Ний на име сме се спряли много отдавна,но въпреки това поизтърсваме по някое и друго за проверка,знае ли се,може като видим бебка повече да ни хареса  Simple Smile .

С "В" харесвам много Валерия,но и Ванеса е много хубаво,на галено може Еси  Peace .

# 237
Благодаря, Джули К, Тони Димова  bouquet

# 238
ММ и той сега настоява да кръстим детето на баща му, тръшках се, въртях, суках и накрая се примирих... ще ми е терсене докато свикна с името, ама кво да правим не ми се разправя вече (то името е хубаво, ама бившия ми се казваше така и все с него го свързвам тва име)

Ако не искаш това име, просто смени тактиката! Кажи на мъжа ти, че ти харесва и ти навява приятни спомени за бившия. След това, той сам ще предложи да изберете друго. Wink Simple Smile

# 239
Krasi_alex, моят корем също в последните дни много се смъкна, чак сериозно взех да се притеснявам. Като ходя да вземам малката от градина и сериозно осещам, как ми напира нещо отпред и към дебелото черво. С първата бременност ми се смъкна чак по време на раждането. Коремът иначе при първа бременност се смъква лека-полека от 36 седмица, а при втора по-късно или при раждането. И ето това ме притеснява мен  ooooh! В четвъртък съм на лекар и ще видим прегледът какво ще покаже. Много се надявам да устискам до 30.09. 19 часа, после съм готова да раждам, ама не и преди това  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт