ОКТОМВРИЙКИ - Тема 17

• 28 467
  • 737
  •   1
Отговори
# 420
Имам въпрос за теглото на бебето - активно търсих днес из нашите теми, но без резултат Sad
Така и не можах да намеря - някоя от вас беше написала как точно АГ лекарите изчисляват теглото на бебето.
Благодаря предварително за тоговора, ако някой си спомни формулата!

# 421
Идеята за бънджитата и проходилките била, че децата се опитвали да достигнат земята с пръстите и оттам - неправилната позиция на стъпалото при прохождане.

Преди малко забравих да кажа, че и ранното прохождане също може да бъде причина за плоскостъпие, а по-късно може да е и причина за болки в ставите (познавам момиче на около 23 г. с такъв проблем).

# 422
Момичета, това за плоскостъпието и "виновника" проходилката-не мога да се съглася. Сега докторите, които го твърдят си имат своите доводи, но аз съм видяла с очите си-сестричката ми от 6месечна стоеше в проходилката и се клатеше вътре и така докато проходи, а братовчедка ми 1 ден не е прекарала в проходилка и е дюстабан. Има си явно и други критерии за плоското стъпало.  Peace
Пак казвам не искам да споря и не го казвам с лошо, просто аз не виждам връзка  Hug
Айде отивам да си готвя, че глад мори добитъка  Joy

# 423
Имам въпрос за теглото на бебето - активно търсих днес из нашите теми, но без резултат Sad
Така и не можах да намеря - някоя от вас беше написала как точно АГ лекарите изчисляват теглото на бебето.
Благодаря предварително за тоговора, ако някой си спомни формулата!

Доколкото си спомням, някой беше написал, че се умножава дължината на бедрото по 7.

Не знам доколко е истинна обаче тази формула.  Peace

# 424
За определяне на теглото като цяло се вземат измерванията от BPD, FL и AC. Последният път доктора ми каза, че има различни методи за определяне на теглото. Самият лекар избира на ехографа метода, който предпочита. Дори ми показа опциите на екрана. Резултатът зависи от използвания метод и е относителен.
Много ми е интересно да споделите след раждане какво е реалното и какво е било прогнозното тегло на бебето.

# 425
С умножаване на дължината на бедрото по 7 нещо не ми излизат сметките... newsm78

# 426
Благодаря много Simple Smile
Умножаване по 7 май е за ръста .... Обаче за теглото така и не намерих.. не че е фатално де.
Моя приятелка отбеляза разлика от цял килограм - вместо 4 бебето се роди 3.... Живот и здраве, ще сравним после

# 427
И аз това правих - умножавах, ама по- скоро на височина ми излезна резултатът.

Чакайте сега да ви кажа една друга формула: измерва се височината на матката от горни край до симфизата (хрущялът, който се намира м/у двете срамни кости). От полученото число се изважда 11 и умножаваме по 0,155 и от полученото извадете 1.
Измерването на матката трябва да стане в легнало положение.

Хайде сега да видим кой какво ще получи.  Stop

# 428
Мелодия,
наистина е хубаво да си търси човек правата - хора като теб ми внасят настроение с упоритостта си! Има и свестен народ в държавата.
Обаче ако си позволя да бъда леко скептична - и в двата случая, за които си писала - в крайна сметка не си постигнала това, което имаш като права и пак си плащаш.. Не че е твоя грешката - просто системата е така създадена, че лекарите да получават допълнителни пари при частен прием.

jonka62 абсолютно си права, че в описаните два случая не съм постигнала това, което имам като права поне за сега Simple Smile А и честно казано, не винаги успявам да постигна точно желания резултат в много случаи, но рано или късно винаги има ефект от действията ми Simple Smile

Независимо дали ще има резултат или е кауза пердута, реакция/сигнал/гражданска позиция трябва да има и адмирирам всички, които влагат енергия, време и усилия в това. Позицията "ама то няма смисъл", "не зависи от мен", "то такава е системата" са абсолютно неприемливи. *Държавата*, *системата*, *обществото* не са някакви имагинерни герои, това сме самите ние. И колкото по-бързо се научим да познаваме, отстояваме и защитаваме правата си, нашите лични и на околните, толкова по-бързо ще станем адекватни и стойностни. Да, сигурно няма да променим абсурдите веднага, на секундата, но все от някъде се започва и примерът е много важен. Мелодия, продължавай в същия дух Wink Peace

Извинявам се за патетичното отклонение, да го отдадем на хормоните Laughing Laughing

Относно проходилките: против съм поради много причини, не сме ползвали. За мен са един от уредите, които служат не на детето, а на родителя. Не мога да докажа научно дали са вредни, но съм твърдо убедена, че не улесняват/подобряват прохождането, имам наблюдения за тъкмо обратното.

# 429
Аз бях писала, но за височината. Дължината на бедрото по 7 = височината в см. Това е формулата. За тегло не я знам. Факт е, че щерката ми я измериха на два апарата с 500 гр разлика. 3700 гр казаха последно, а тя се роди 3185 за мое щастие  Laughing

Допълвам: http://www.hutchon.net/Fetalwt.htm

И аз не ползвам проходилки. Всъщност в Германия даже те съветват да не купуваш такива неща, защото хич не е добре за костната система, но това го обясняват педиатърът и ортопедът с прости думи. Досега не съм видяла тук дете с проходилка, а в нашия квартал има адски много деца.

Последна редакция: чт, 19 сеп 2013, 22:15 от Shushka

# 430
Акулска стръв стискам палци и чакаме първата мома в групата .  bouquet
Аз днес цял ден нямах нет и се излежавах,подейства ми доста добре.

# 431
Много ми е интересно да споделите след раждане какво е реалното и какво е било прогнозното тегло на бебето.
[/quote/]
и на мен  Peace

# 432
Акулска стръв, стискаме палци и дано всичко е наред!!! Hug Peace

# 433
Акулска стръв, стискаме палци и чакаме новини от теб Hug

# 434
Акулска стръв стискам ти палци всичко да е наред .

Аз да ви се оплача момичета , днес бях на преглед и ми измериха кръвното с тия апаратчетата електронните и го изкара 160/100 и докторката искаше още днес да извади бебчо но с мъжа ми решихме да отидем някъде другаде да си измеря кръвното и се оказа , че е 120/90 просто нямам думи и не мога да разбера защо тези доктори мислят само и единствено как да спечелят пари  #2gunfire.

Общи условия

Активация на акаунт