ОКТОМВРИЙКИ - Тема 17

• 28 399
  • 737
  •   1
Отговори
# 570
bebedj, бях яла и пила кафе, както всяка сутрин. Сърцето ми сякаш не смогваше да помпа кръв, такова чувство имах като взе да ми причернява и все едно не ми стига въздух. Аз никога не съм вдигала кръвно, не знам, какво е осещането, може и захарта да е била,.... Само се надявам вече да не се случва  ooooh!

# 571
Shushka - много гадна история. Дано не се повтаря и да е било инцидентно  Hug

Портокали - според мен не е толкова ранна датата. А пък нали лекари преценяват точно за твоето състояние и положение, така че не се вода по други мнения за други хора, защото при всеки е различно.
Аз сега като се сетя за първото раждане - като ме попитаха след 1 седмичен престой в болницата - "искаш ли да раждаш днес?" и това беше 12 дни преди термин - и аз много ясно че искам. естествено, че преди това ме бяха гледали и бебока го бяха изкарали 3800гр. /за това не ги приемам за истински тези мерки, защото се роди 3300гр. /, и имах доверие на докторката ми, но .......... факт, че ме питат мен. Много ми знае главата дали трябва или не. Това че исках си отделна тема, то и сега вече искам, ама няма  Joy

# 572
Шушка, симптомите при хипогликемия са учестена сърдечна честота, слабост, причерняване, изпотяване - всъщност всичко това са защитни реакции на организма да компенсира хипогликемията. Затова и лекарите са ти казали да пиеш вода. В такива ситуации е хубаво да се седне/легне и да се хапне.

Светлина, аз съм от алергичните и са ми правили тестове за алергии. В общи линии е безмислено преди влизането в болницата да се тестуваш. Първо, тестовете са по-скоро ориентировъчни, отколкото категорични. Аз съм правила алергия към определено лекарство, а тестът ми показва, че съм ОК към него; към друго лекарство не съм проявявала алергии, а според теста съм алергична. От опит ти казвам, че няма смисъл. Ако искаш, когато те приемат в болницата, попълват един документ. История на заболяването (ИЗ) се казва. Когато го попълват, наред с личните ти данни, ще те питат имаш ли алергии. Можеш да им кажеш, че имаш, примерно към аспирин, аналгин - това са лекарства, към които масово се проявяват алергични реакции. Щом проявяваш алергия, ще те изпратят по Клиничната пътека да се тестуваш, в самата болница, наред с другите изследвания, които задължително ще ти направят деня преди операцията. А дори и да не ти направят тестове, анестезиолозите задължително разполагат с някакъв вид антихистаминов препарат и ако се получи някаква реакция от упойката, ще ти го поставят венозно веднага и за теб няма никакъв риск, нищо няма и да си разбрала.

# 573
  • London
шушка радвам се че не си била сама иче са ти помогнали бързо, дано да не става така повече.

# 574
Момичета,аз се налакирах,след малко ще се изкъпя и ще приготвям багажа.Довечера в 9 ме искат в болницата.

# 575
Момичета,аз се налакирах,след малко ще се изкъпя и ще приготвям багажа.Довечера в 9 ме искат в болницата.

Стискаме палци и чакаме хубавите новини!  Praynig  Hug  Heart Eyes

# 576
Shushka - много гадна история. Дано не се повтаря и да е било инцидентно  Hug

Портокали - според мен не е толкова ранна датата. А пък нали лекари преценяват точно за твоето състояние и положение, така че не се вода по други мнения за други хора, защото при всеки е различно.
Аз сега като се сетя за първото раждане - като ме попитаха след 1 седмичен престой в болницата - "искаш ли да раждаш днес?" и това беше 12 дни преди термин - и аз много ясно че искам. естествено, че преди това ме бяха гледали и бебока го бяха изкарали 3800гр. /за това не ги приемам за истински тези мерки, защото се роди 3300гр. /, и имах доверие на докторката ми, но .......... факт, че ме питат мен. Много ми знае главата дали трябва или не. Това че исках си отделна тема, то и сега вече искам, ама няма  Joy

Разбира се права си и то много. За въпроса за баламосването аз разбрах кой от 3-та ми доктори ме баламосваше тъй като според нея аз вече трябваше да съм родила , то не бяха милиони причини за да ме оперира колкото се може по-бързо за това и с моя ММ решихме да потърсим още едно докторско мнение и днес не при един а при двама доктори бяхме на преглед като единия е този който ме следи през цялата ми бременност и той още при влизането в кабинета му ми казва бременна си в 37 седмица и на ехограф точно си показа 37 седмица , едва ли той няма да знае и разбира  Thinking като той нищо не е казвал за раждане и опериране , ние попитахме и той ни каза след около седмица вече може да си определиш дата и когато решиш да си раждаш, че така всеки сам за себе си преценява на кого да вярва и на кого да се доверява.

# 577
Със секцио ли си? Щото на мен братовчедка ми ми каза, че са й забранили лака в деня на секциото, не знам дали навсякъде така искат. Стискаме палци!

# 578
Да, когато влизаш в болница за такива операции, лак по пръстите на ръцете не трябва да има. Казвали са ми го лично. Обяснявали са ми, че гледат понякога цвета на пръстите, ноктите при някакви ситуации, но не съм сигурна точно какво беше.

# 579
За лака - аз по принцип съм със ши-лак, и точно това си мислех тази седмица да ходя да ми го махнат и да ми ги скъсят максимално и да си сложа обикновен, за да мога да се изтрия, ако се наложи, защото и аз това съм го чувала, но дали важи и при нормално раждане  newsm78

# 580
Шушка, много неприятна случка, дано не се повтаря и е мн. добре, че са спрели хората да помогнат Hug Аз съм с ниско кръвно и няколко пъти съм припадала, но няма представа за високото. И все ми казват да си имам бонбон в себе си, за всеки случай Blush
Портокали, не се тревожи, важното е, че имаш доверие в сегашния ти лекар, вярвам, че всичко ще е ок!
Дупенце, стискам палци! Успех! да, в списъка, който ми дадоха за раждането пише подчертано: без лак, грим и с изрязани нокти newsm78
днес си отвисях 4 часа в болницата само за консултация с кардиолог /изпуснах моето аг и тя влезна в операция, та трябваше да почакам/ в крайна сметка - магнезия и калия ми били ниски, представете си, хем пия магнерот Thinking иначе въпреки аритмията май съм ок - само повече почивка и се надявам другата седмица на тоновете всичко да е наред Flutter
Каталония много сладка тиквичка Heart Eyes

# 581
По въпроса за лака - преди време бях чела нещо от сорта и понеже съм била и няколко пъти под пълна упойка и никой никога не ми е казвал да не съм лакирана, та въпреки всичко, говорих с лекар. Оказа се, че това са схващания от преди много години в медицината. Следяло се да не ти посинеят ноктите, когато си под упойка. Вече има много по-адекватни и надеждни методи за преценка състоянието на пациента и това с лака е отдавна отпаднало.

# 582
Да са ни честити и първите момичеца! На мама babyn, бебе Елица, нормално (термин 2.10)
и
мама Madam S, бебе Елена, 3 100 гр., 49 см., секцио (термин 6.10)

много здраве и на четирите мацки и бързо възстановяване на мамите! Hug

# 583
Срамежливи са ни момите, ама да са ни живи и здрави!

# 584
Честито и от мен, да са живи и здрави  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт