ОКТОМВРИЙКИ - Тема 17

• 28 343
  • 737
  •   1
Отговори
# 630
Venis, аз ще раждам в Щерев, София - работят със Здравната каса, което означава, че заплащаш 400 лв. по-малко от обявената цена на пакета (2300 лв). Цената е една и съща за нормално раждане и за секцио.
Иначе не искат нищо нито за теб, нито за бебето при постъпване за раждане - само документи лични. За другите детайли няма как да ти кажа конкретно - трябва да избереш лекар и да обсъдиш с него нещата, като занесеш обменна карта от АГ, който ти е водил ЖК до момента. Направление също няма нужда да носиш, ако си здравноосигурена. Не се заплаща избор на екип - лекарят, който си избрала, ще те изражда.
Дали всичко отговаря на 100% ще мога да ти кажа след няколко седмици.

# 631
Venis, аз ще раждам в Щерев, София - работят със Здравната каса, което означава, че заплащаш 400 лв. по-малко от обявената цена на пакета (2300 лв). Цената е една и съща за нормално раждане и за секцио.
Иначе не искат нищо нито за теб, нито за бебето при постъпване за раждане - само документи лични. За другите детайли няма как да ти кажа конкретно - трябва да избереш лекар и да обсъдиш с него нещата, като занесеш обменна карта от АГ, който ти е водил ЖК до момента. Направление също няма нужда да носиш, ако си здравноосигурена. Не се заплаща избор на екип - лекарят, който си избрала, ще те изражда.
Дали всичко тоговаря на 100% ще мога да ти кажа след няколко седмици.
jonka62,благодаря ,стискам палци всичко да е наред и ще чакам да споделиш на лични..............    bouquetbouquet

# 632
Здравеите мами пиша ви с огромна радост.
На 14 в 23:35 се роди моето сладко малко бебче 3.250 и 50 см.
Чувството е неуписуемо.

# 633
Постовете на dani_dani са ми комични, защото в тях отчаяно се опитва да се направи на лекар, но ясно си личи, че не е. Ако се държеше адекватно и пишеше като бременна със съпътстващите я мисли, щях да я приемам нормално. Я помислете, къде в нейните постове си е проличало, че е бременна /с което дълбоко ме усъмнява всъщност коя е и за какво се бори/??? Прочетете й публикациите и ще видите, че се включва само, за да ни изцитира нещо "докторско", неизвестно откъде прочетено.

Ако помните още, преди няколко теми, тази същата dani, беше вдигнала кръвното на други момичета с назидателните си писания на "лекар", бяха я накълвали едно хубаво и тя се опита отново да се намести в темата, но под различен профил. Разконспирирана се оказа и се покри за известно време.
Приключвам с темата за въпросната особа. Който иска да й се връзва.  Peace
Peace съгласна съм напълно с теб, Бебе дж, и честно, дразнят ме тези назидания натрапени и с главни букви. Но от доста време не обръщам внимание на тези посттове. Wink

Точно днес бях на лекция и обсъждахме основно раждането - епидуралната си има негативи, аз вероятно бих си поискала, но нямам избор - в моята болница не я прилагат при нормално раждане. Rolling Eyes А при секцио ползват спинална.
Каталония, и аз смятам тези дни да се разтърся за педиатър. Нямам представа, освен да е наблизо и да ми допада мнението му за антибиотиците и ваксините... не знам как да подходя - направо да си уговарям срещи с тях и да им взимам телефоните newsm78 за кърмата - съхранява се до 8ч. на стайна темп/22градуса/, до 24ч в хладилник и до 3 месеца във фризер.Ако се допълва контейнерчето се държи направо във фризера.
За багажа - още не съм стегнала нищо, моткам се, при мен искат 10неща-сред тях релаксит за клизма и термометър... А да не забравя и връхна дреха и чорапи/това от мен/, мисля, че ще са ми необходими Laughing
Весела 1990  bouquet да ти е живо и здраво детенцето и мнооого да те радва! Честито!

# 634
Slynchitse благодаря ти Simple Smile

# 635
Весела, честито! Да ви е живо и здраво! Момче или момиче е?

# 636
Vesela1990, да ти е живо и здраво момчето и бързо възстановяване!

# 637
Весела, честито!

# 638
Весела , честито бебенце и от мен !
Да се отчета и аз след днешния преглед ...най - накрая понеже бебето не се е обърнало казаха , че ще е секцио , както и че е адски голямо , 3600 в края на 36 седмица ...та малко се поуспокоих , понеже доста се бях " филмирала " в последно време с тези контракции , болки и как точно се ражда и колко точно боли Simple Smile !
Та тази нощ поне ще спя спокойно , пък в понеделник вече ще си имаме дата за секцио , което тук се прави 2 седмици преди термин , та трябва да е на 3 , според мен ....
По този повод ,помня че вчера " Портокали " споменаваше нещо за нейното цезарово , а пък сме с еднакви термини - да питам : имаш ли вече дата и ти ?
Относно складирането на кърмата , има специални чашки на Абент , които са доста евтини в и бей , макар че и аз още не съм купила ,ще чакам да видя какво ще е положението с кърмата и тогава !

# 639
Весела, честита радост! Да ти е жива и здрава!

Ние тръгнахме да излизаме и познайте докъде стигнахме...до лекаря ми. Толкова лошо ми стана в колата и така ми лупаше сърцето, че беше ужасно. Той като ме видя, аз цялата се треса от студ, ме прати директно в болницата. Там ми мериха кръвно и тонове, кръвното ниско. Лекарката каза, че това са последици от вариране на кръвното и че е често срещано при бременни с ниско кръвно в края  на бременността. След раждането отминавало всичко. Можело утре да ми няма нищо вече, а можело и до края на бременността да трябва предимно да лежа. Свалям шапка на всички жени, които е трябвало да лежат цяла бременност, за да е тя успешна   bouquet Много е възможно и подсъзнателно тези изпити да оказват влияние допълнително на кръвоносната система, по тази причина май ще се откажа от тях сега и ще кандидатствам догодина. Всяко зло за добро. В крайна сметка в момента ми е само важно аз и беба да сме добре. Сега ще лежа, разходки само около блока и многооооооо вода.

# 640
vesela1990, честито и от мен! Да ви е живо и здраво и много да ви радва  Hug  bouquet

# 641
  • София
Е, добре дошли на първите момиченца в темата  4470 Да са живи и здрави и да радват много babyn и Madam S  newsm51

Честито, vesela1990! Момченце е, според списъка от първа страничка? Да е силен и много умен! Звучиш чудесно!

Шушке, гледай наистина да почиваш и да не се претоварваш психически и физически. Дано отшумят тези неприятни прилошавания!

За епидуралната анестезия е писано доста - не само в англоезични, но и в български сайтове. Има своето приложение, има показания и противопоказания. Важно е да прецените съвместно с лекаря дали е добре всяка за своя си случай да използва такава или не.

Catalonia, моето бебе също не прие биберон. Не е загуба, така или иначе кърмех на поискване и явно ѝ стигаше, за да задоволи напълно сукателния рефлекс. За щастие не се пристрасти към смукането на палец - тогава щях да се постарая да ѝ пробутам залъгалката, вместо да свикне да е вечно с пръст в устата. През първите 30-40 дена не е много желателно да се дава биберон за кърмените бебета, понеже е възможно да пренесат захапването от биберона към сукането и да разранят зърната, да се объркат просто (това не е задължително, имам доста познати, които си кърмеха и пак даваха и залъгалка и не са имали проблеми).

babykartofka, хубаво е, че си се успокоила за раждането. Дано последните дни до раждането вече са ти лежерни и да си само с хубави очаквания!

И аз да се похваля - днес бях на консултация, тоновете са съвсем добри и най-вече спирам Гинипрала  Party Ще чакаме с лекарката нормално раждане до термин, което много ме зарадва. Заради отдавна зрялата плацента не може да пренасям, затова мине ли терминът - секцио. Буболината сега разполага с 3 седмици размисъл, за да се роди нормално, дано ги използва  hahaha Дано расте добре и реши сама да излиза, все така трябва повечко да лежа (а дъщеря ми хвана вирус и е вкъщи  ooooh! ама поне е "послушна"). От време на време си имам пак контракции, през нощта се случва да са болезнени и да ме будят, през деня сякаш са по-скоро безболезнени. Наближава си моментът!

# 642
  • in Wonderland

Избрахте ли лекари за бебетата, че и това ми предстои да направя тези дни?
[/quote]

Catalonia виждам ,че сме от един град ,аз съм се насочила към др. Велиян Кънин. Имам много добри отзиви за него , а е и джи пи и педиатър. Ти имаш ли някого в предвид или тепърва ще ги разучаваш ?

# 643
Весела , честито бебенце и от мен !
Да се отчета и аз след днешния преглед ...най - накрая понеже бебето не се е обърнало казаха , че ще е секцио , както и че е адски голямо , 3600 в края на 36 седмица ...та малко се поуспокоих , понеже доста се бях " филмирала " в последно време с тези контракции , болки и как точно се ражда и колко точно боли Simple Smile !
Та тази нощ поне ще спя спокойно , пък в понеделник вече ще си имаме дата за секцио , което тук се прави 2 седмици преди термин , та трябва да е на 3 , според мен ....
По този повод ,помня че вчера " Портокали " споменаваше нещо за нейното цезарово , а пък сме с еднакви термини - да питам : имаш ли вече дата и ти ?
Относно складирането на кърмата , има специални чашки на Абент , които са доста евтини в и бей , макар че и аз още не съм купила ,ще чакам да видя какво ще е положението с кърмата и тогава !

При вчерашния ми преглед при двама доктора ми казаха , че след седмица вече мога да раждам или ако искам мога да изчакам още няколко дена според зависи аз как си реша , но според мен това е различно и относително при всяка бременност защото има някой бебчета растат по-големички и по-бързо други пък изостават и е по-добре да си стоят на топличко повече, но аз също съм решила да изчакам най-вероятно до към 1 или 2 октомври.
Искаше ми се адски много да родя нормално но по-мнението на 3-ма доктори няма как да стане, но няма значение важното е бебчо да е добре.
Моето мнение за упойките е аз съм претърпявала преди доста години операция с пълна упойка и сега ми се иска най-вероятно да в такава , никак няма да ми е приятно да не си чуствам краката.

# 644
vesela1990 честито и от мен живи и здрави.Аз.......да попитам......как стават нещата за избиране на ЛЛ за бебето хич не съм на ясно и какви документи трябват звучи тъпо но  наистина не съм записвала новородено и...... newsm78

Общи условия

Активация на акаунт