Сложихте ли Rotarix на детето си?

• 25 913
  • 281
  •   1
Отговори
# 105
  • на езерото в града
Сложих я.Един единствен път лепнахме ротавирус,но го изкарахме много леко в сравнение с детенцето,което ни зарази и нямаше ваксина.
Лятото преди за забременея с мъжа ми се заразихме във Варна.Такова нещо не ми се беше случвало никога през живота ми.Изкарахме на легло буквално 72 часа и с перманентно повръщане,диария,температура,невероятна отпадналост,значителна загуба на тегло.Възстановяването продължи сигурно около един месец .
Никакви странични ефекти от ваксината.

# 106
Не.
Когато се роди дъщеря ми я нямаше на пазара.
Когато се роди синът ми, вече беше популяризирана, но мен ме достраша да я сложа, защото нямаше много отзиви за нея.
Сега на този етап, не бих сложила нито на едното , нито на другото си дете.

# 107
Не съм слагала и не бих  Peace Бях чела някъде, че е още тестова и предпазва само от усложнения, които биха се избехнали при една бърза реакция  Peace

# 108
  • California
Мда, много е нова ваксината - има няма 15 години откак се ползва  Grinning

# 109
  • София
Мда, много е нова ваксината - има няма 15 години откак се ползва  Grinning
И факта, че за тези години няма доказана връзка между ваксината и изграждането на траен имунитет и антитела в следствие на приложението й, не говори никак в полза на ваксината...

# 110
Ами значи само май в Канада са го доказали, щом от препоръчителна, преди 4 години, я направиха "задължителна" и то без да се плаща. Доказали са, че намалява риска от зараза с 80%. Thinking

# 111
  • София
Ами значи само май в Канада са го доказали, щом от препоръчителна, преди 4 години, я направиха "задължителна" и то без да се плаща. Доказали са, че намалява риска от зараза с 80%. Thinking
Намаляването на риска от зараза няма нищо общо с изграждането на антитела и имунитет, миенето на ръцете, плодовете и зеленчуците,както и приема на пробитиоци намалява риска от зараза също, но няма никакви страничини ефекти и реакции.

# 112
  • California
Намаляването на риска от зараза няма нищо общо с изграждането на антитела и имунитет, миенето на ръцете, плодовете и зеленчуците,както и приема на пробитиоци намалява риска от зараза също, но няма никакви страничини ефекти и реакции.

Ако нещо ме предпазва от зараза, много ме интересува, че нямам имунитет към него.  Mr. Green
Тук в Калифорния ваксината е също безплатна, ако беше така и в Бг, доста повече деца щяха да са ваксинирани. Темата за мен се изчерпа.

# 113
  • София
А би трябвало поне малко да те интересува, защото след около 3 години нещото спира изобщо да действа(ако досега е действало). А те темата поне този път са я изчерпали производителите още в листовката.

# 114
  • Калифорния
Добре де, какво като спира да действа? След три години можеш да си я сложиш пак, ако прецениш че има риск от зараза. Аз предпочитам детето ми да не боледува поне три години пък за после ще видим.  Peace

# 115
  • София
Добре де, какво като спира да действа? След три години можеш да си я сложиш пак, ако прецениш че има риск от зараза. Аз предпочитам детето ми да не боледува поне три години пък за после ще видим.  Peace
Ми всъщност не можеш, прилага се на бебета до 6м, после вече не работела...Каква изненада Mr. Green Пък гаранция, че не боледува след ваксината, нямаш съвсем никаква, но така или иначе това не пречи да пробваш.

# 116
  • Калифорния
Ми не мога да споря с такъв ентусиазъм като теб, защото не съм се интересувала сериозно, но един представител на производителя ми обясняваше веднъж, че можеш да сложиш на когото искаш ваксината. Препоръчително е до 6 месеца, за да не се зарази преди да му я сложиш. Също както и с другите ваксини. Слагат се възможно най-рано, не защото не може на възрастен, а за да се предпази бебето.

# 117
  • София
В листовката пише изрично, че
"Rotarix не трябва да се използва при деца на възраст над 24 седмици" и "За предпочитане е курсът на ваксинация да бъде проведен преди навършване на 16 седмици, но
задължително трябва да бъде завършен до 24"

Има и други ваксини, които се приемат само до определена възраст.

# 118
  • София
Ми не мога да споря с такъв ентусиазъм като теб, защото не съм се интересувала сериозно, но един представител на производителя ми обясняваше веднъж, че можеш да сложиш на когото искаш ваксината. Препоръчително е до 6 месеца, за да не се зарази преди да му я сложиш. Също както и с другите ваксини. Слагат се възможно най-рано, не защото не може на възрастен, а за да се предпази бебето.
Спорът не е от ентусиазъм, а за да се разбере за какво ясно и точно става въпрос.
Angel_Dust и листовката цитира - НЕ ТРЯБВА да се прилага над тази възраст, пък представителя да вземе да се научи какво и как предлага. Към теб съвета ми е да се интересуваш по-сериозно от медикаментите, които прилагаш върху децата си.

# 119
  • Калифорния
За твое голямо съжаление никой не ти е искал съветите  Stop Има си лекари за тази работа!

Общи условия

Активация на акаунт