Сложихте ли Rotarix на детето си?

• 25 956
  • 281
  •   1
Отговори
# 120
  • София
За твое голямо съжаление никой не ти е искал съветите  Stop Има си лекари за тази работа!
Нямам абсолютно никакво намерение да пренасям дискусията на лично ниво. Написах го абсолютно добронамерено, защото явно се доверяваш на някакви хора, които веднъж нещо са ти обяснили и тези хора не ми звучаха като лекари. Лично в твоята компетенция и решение е с какво точно ще третираш детето си, аз те посъветвах да си правиш труда да четеш поне листовките на лекарствата, които даваш, има солиден смисъл в това, ти ако не го намираш, си в абсолютното си право да не ги четеш.

# 121
  • Калифорния
Както казах още преди, не съм се интересувала сериозно и не искам да споря кога се прилага ваксината. Аз съм си я приложила навреме и не ме е интересувало, дали може и защо не може на по-големи деца. Човекът който цитирах вероятно не е лекар (не помня), но пък и той не е слагал ваксината на детето, а педиатър. Така че стига се изказва компетентно и назидателно, защото си смешна  Rolling Eyes

# 122
  • София
Ами смей се, няма лошо. На мен пък ми е смешно и направо жалко майка да каже, че не се е интересувала сериозно от незадължителна ваксина, която я е сложила на детето си, а този ти пост, в който отривисто обясняваш, че след 3г ще я сложиш пак, може да подведе някой и да стане беля, така че ако със смешките си сме изяснили казуса, значи има ефект.

# 123
Добре е да има такива ентусиасти, така може и да си зададеш въпроса, дали това което го е написала не е вярно и после да си попиташ педиатъра. Всичко е въпрос на информиран избор (а представителя на производителя има за цел да продава колкото може повече, за да има и за него повече  Peace)

# 124
  • София
Добре е да има такива ентусиасти, така може и да си зададеш въпроса, дали това което го е написала не е вярно и после да си попиташ педиатъра. Всичко е въпрос на информиран избор (а представителя на производителя има за цел да продава колкото може повече, за да има и за него повече  Peace)
Абсолютно те подкрепям и за двете ти твърдения, макар че това за представителите е много жалко, а за съжаление е факт, но пък е въпрос на съвсем отделна тема Wink

# 125
  • Калифорния
За съжаление подобни разбирачи-ентусиасти успяват само да всяват паника и заради тях се вихри масовата истерия против ваксините.  Stop
Ако погледнеш логично на нещата обаче, ще забележиш, че няма никакъв смисъл да питам педиатъра си, дали "една жена от бг-мама" е права или не, при положение, че самият педиатър ми слага ваксината и много добре знае кога и как да я сложи. Ако не може да се повтори след три години, той ще ми обясни защо не може, има ли нещо друго което трябва да се направи и т.н. Защо аз да се ровя в интернет и да чета глупостите на антиваксерките?

# 126
  • София
annie_to -  не чети глупостите на  антиваксинарите, но  е хубаво да не пропускаш да си направиш труда да си прочетеш листовката на всяко едно лекарство, което приема детето ти, от витаминче, до ваксина и анбиотик...

# 127
  • Калифорния
А може ли да не ги уча наизуст  newsm78 Няколко пъти вече казах, че нашата ваксина е сложена на време и затова не съм се интересувала какво ще стане, ако я сложа по-късно! Но вие вече ме заинтригувахте: кажете най-после какво ще се случи, ако я сложа на голямо дете?

# 128
  • София
annie_to, фанатизма на хората, които отричат ваксините само защото е модерно е точно толкова непродуктивен, колкото и това да блъскаме всичко дето го рекламират. Аз дали съм разбирач-ентусиаст не знам, но ако на тебе детето ти се е отпускало почти в безсъзнание с 42градуса температура след ваксина, ако си го включвала на инхалатор с вентолин след ваксина и ако си преживявала този кошмар всеки месец след убождането, нямаше да ти е толкова смешно и пренебрежимо. Аз обаче минах през всичко това с всяка ваксина и точно заради това си давам труд да изчета и да събера цялата информация, която ми е необходима, за да взема информирано решение за плюспвете и минусите на даден медикамент.
Твоя е репликата, че колкото лекари, толкова и мнения и затова вече не ги слушаш, та не знам и аз на какво се доверяваш и кой има авторитет за тебе, аз единствено те посъветвах да се запознаваш с лекарствата, които прилагаш, ти реши да ме калифицираш.. Щом това те влече ок Peace
П.П. Не, не е необходимо да учиш нещо наизуст, но ако не си го запомнила е непрепоръчително да съветваш останалите. Пък затова какво ще стане - пробвай и ще ни кажеш после.

# 129
да наистина се слага на 2-4-6 месеца. След това ефекта се губи,а и детето може да не я приеме добре. Имам познати с деца, които са изкарали този вирус тежко,с болница, системи и т.н. и са искали да я сложат тази ваксина, ама късно, не може.
Както и да е, аз съм взела решение по този въпрос и с двете дечица.
 bubcheto15, мога само да си представя ужаса, който изпитваш след всяка ваксина на детенце.  Sad

# 130
  • София
На малкия дадох Ротарикс, до сега не е страдал от чревни вируси! На следващите си деца също ще дам!

# 131
  • Калифорния
bubcheto15, нещо си в грешка. Не съм аз тази дето съветва и назидава останалите.  Naughty

Аз само разказах каквото съм чула. А ако не кажете защо не се дава ваксина на по-големи деца, моя източник все още може да се окаже прав. Той твърдеше, че не се дава по-късно, не защото е вредно и опасно, а защото малките бебета имат най-голяма нужда от защита, а и вероятно вече е боледувало, което обезмисля ваксинирането. Къде пише, колко е страшно, ако се приеме ваксината от дете?
А всъщност този спор на някой полезен ли е? Който е решил да ваксинира детето си, няма да чака да мине срока. Струва ми се, че вече ставаме досадни като обсъждаме колко безотговорна личност съм и как хиляди деца, начело с моето ще пострадат от невежеството ми  Crazy

# 132
  • София
Защото прозиводителите на ваксината на база тестовете и начина й на действие и реакция нарочно и подчертано са написали във листовката, одобрена от Изпълнителната агенция по лекарствата и Минстерство на здравеопазването, че НЕ трябва да се слага на деца над тази възраст.
Кой каза, че ти е източникът, който остава по-достоверен newsm78

# 133
  • Калифорния
Прочети по-внимателно, моля! Аз също казвам, че не се слага след тази възраст, НО защото няма смисъл, а не защото е вредно. Хайде стига вече.

# 134
  • София
annie_to - няма как да ти е прав източника, след като производителя,  изрично е упоменал на листовката да не се прилага над определена възраст.
Аз както писах нито съм я прилагала, нито  съм имала намерение, а и тя се появи доста след като детето ми мина  възрастта, в която би могло това да се случи. Листовката изчетох само заради тази тема и  дискусиите, които предизвика, така че  мога само да я цитирам, без да съм обсъждала с лекар кое, защо и как.
Ти, понеже въпроса наистина те засяга, като  му дойде времето и действието й вече е изтекло, можеш да си зададеш въпросите към педиатъра ви, вещо медицинско лице, а не към разпространител, търговец, мами по площадки и форуми.
Има  неприятния момент, че у нас доста лекари препоръчват допълнителните ваксини, защото получават  премии, не защото  са убедени в ползите им... но.... за това е родителя, в крайна сметка да прецени след като се информира, какво желае да бъде вкарано в организма на собственото му дете.

Ми не мога да споря с такъв ентусиазъм като теб, защото не съм се интересувала сериозно, но един представител на производителя ми обясняваше веднъж, че можеш да сложиш на когото искаш ваксината. Препоръчително е до 6 месеца, за да не се зарази преди да му я сложиш. Също както и с другите ваксини. Слагат се възможно най-рано, не защото не може на възрастен, а за да се предпази бебето.

ето ти цитата - "можеш да сложиш на когото искаш", предполага, че няма ограничения във възрастта, а такива има. Тогава щеше да можеш да подновиш приемите след изтичането на действието, което  според листовката не е възможно, също щеше да може да се прилага при деца, които по някаква причина не са били ваксинирани до 3-4-5 годишни, ама не е така.

Втората част от поста ти не е по-малко  подвеждаща.

Това с нямането смисъл, не го разбрах... ако няма смисъл след една възраст, то няма смисъл и преди нея. Това не е детска болест, че след тази възраст да няма зарази, нито пък тежестта на изкарването й се определя от въз раста на детето, че след определена на горе да отпада нуждата от ваксинация. (ако приемем, че такава изобщо съществува)

Последна редакция: ср, 06 ное 2013, 15:20 от Angel_Dust

Общи условия

Активация на акаунт