Сложихте ли Rotarix на детето си?

• 25 949
  • 281
  •   1
Отговори
# 135
Ние също поставихме ваксината Peace

# 136
  • София
Прочети по-внимателно, моля! Аз също казвам, че не се слага след тази възраст, НО защото няма смисъл, а не защото е вредно. Хайде стига вече.
Аз чета много внимателно, особено що се касае за ваксини.
А ти прочете ли преди да решите да ваксинирате, че:

Препоръчително е преди имунизация на всяко дете да се направи микробиологично изследване на фекалии, за да е сигурно, че то не страда от чревна инфекция, която не толерира ваксинирането. Наличието на клебсиела, например, е достатъчна причина да не се прави имунизация срещу ротавируса. Причината е, че ваксината може да предизвика разболяване, в резултат на което да се стигне до усложнения.

Знаеш ли какъв минимален процент от хората, които поставят тази ваксина правят това изследване? И замисляла ли се защо при кампаниите не се набляга на необходимостта от това изследване преди ваксинацията?

# 137
  • California
Не вярвам темата да е полезна на някой - който си е решил ще ваксинира, друг няма и така.
Понеже много пъти се споменава имунитет - едно е 3-5- годишно дете, друго е възрастен, а съвсем друго е новородено бебе. На практика то няма почти никакъв имунитет! Да, повръщане и разстройства не е кой знае какво, но за нас, за бебе може да е много сериозно - обезводняването при бебе протича много по-бързо, а последствията може да са много сериозни.
Спомена се по-горе че с добра хигиена - миене на ръце, плодове и т.н може човек да се опази. Но как по-точно се опазва едно бебе по този начин? Ще дебна кой роднина колко добре си мие ръцете след тоалетна преди да ми пипне бебето ли? Като знам българските обичаи цялата рода да се изсипе още в родилното, после разни погачи и подобни...  Tired Ми не мерси.
Според мен ваксината губи смисъл след определена възраст, защото дотогава детето вече си е изградило имунитет.

Последна редакция: ср, 06 ное 2013, 17:07 от ~Sleepwalker~

# 138
  • София
Тц, не си права.
Нали някой назад  споделяше как на 7 ли 10 години едвам го спасили, пък моето дете на 11 месеца  мина с 2-3 дни системи, а можеше и до там да не се стигне.

И да, ако трябва ще следиш кой колко си е мил рацете, всъщност бебе се пази по-лесно от едно малко по-голямо дете.

Аз няколко като дете нямам спомени, но имам като 18 годишна как стигнах до системи  по същата причина.  Така че, не, няма такова нещо "ваксината губи смисъл след определена възраст, защото дотогава детето вече си е изградило имунитет."

Имунитет се придобивал чак след третото преболедуване... така че ако ваксината те е пазила няколко години, после си гол охлюв, пак може да е заразиш и да караш тежко. Колко тежко - въпрос на моменто състояние на организма и реакции. Едно кърмаче може да се окаже с по-силен имунитет от  по-голямо дете/възрастен  ва даден момент.
Колкото по-рано почнат да се взимат мерки , да се заведе на лекар, да се включи на с-ми и т.н. - по-малко  усложнения.
Много хора от страх към болници, системи и т.н. се забавят в реакциите си.

# 139
  • California
2-3 дни системи казваш - нищо работа  ooooh!
Но това е било при вас, други хора споделиха доста по-гадни неща.
"Колкото по-рано почнат да се взимат мерки , да се заведе на лекар, да се включи на с-ми и т.н. - по-малко  усложнения. Много хора от страх към болници, системи и т.н. се забавят в реакциите си."
А аз бих казала, че това може да се избегне с поставянето на ваксината, също и че много хора от страх към ваксините стигат до тия неща - болници, системи, нерви, стрес. Не визирам хората, с кофти опит от ваксини, а останалия контингент, който вижда конспирации във всичко.
Няма да взимам участие в темата повече, но ще ви наглеждам.

# 140
  • София
Доста по-гадни неща може да станат и с ваксината, защото тя не дава 100% имунитет, и след нея, защото има срок в който действа, после вече човек е незащитен и дори в следствие на нея, ако се вярва на листовката Wink
И да 2-3  дена системи за оводняване не са кой знае какво, както и да ти се струват, а ако бях го завела по-рано щяха да налеят една и да си заминем по живо, по здраво след нея.

И понеже има  хора с кофти опит с ваксините и пак според листовките им могат да ти се случат не много приятни неща след поставянето, има хора, които имат силното желание  този кофти опит да не стане личен  за тях и за децата им, това не е виждане на конспирация, а преценка на рисковете.
Мен със сигурност ме е по-страх от някои възможни реакции към ваксините, от колкото от някои  болести - конкретно ротавирус.
Детето ми е ваксинирано с всички задължителни, въпреки, че ако бяха препоръчителни бих спестила някои и не бих сложила никаква допълнителна ваксина. Никоя не гарантира 100% предпазване, нито гарантира 0% риск от странични реакции. От там насетне всеки си преценява кой риск е по-съгласен да поеме - от ваксина или от болест. Важното е първо да се е информирал възможно най-подробно, пък после - каквото му душата и разумът подсказват.

# 141
  • София
Проблема е точно това, че няма абсолютна никаква гаранция, че тези усложнения ще се избегнат с ваксината, защото тя уж пази от една много минимална част от ротавирусите, уж...

# 142
Синът ми /6г./ е ваксиниран с Ротарикс, дъщеря ми /2г./ не е. За нея четох повече и се уплаших от страничните ефекти, а първият път се доверих на лекарката и на листовката.
И двете деца са преболедували от стомашен вирус по веднъж. Синът ми, когато беше на 5,5 години, дъщерята на 1,5 г. И двамата много леко, за по един ден се справиха. Давах им много вода и не стигнахме до болница.
Ротарикс пази от усложнения до 5-годишна възраст. На база личен опит, мнението ми е, че не си струват рисковете от ваксинирането с тази ваксина.

# 143
Не съм я слагала,за мен ваксините са нож с две остриета и не бих рискувала още повече,че имам право на избор. Peace

# 144
Много интересно се разви тая тема с Ротарикса.

Някъде по-горе някой беше писал за клебсиела и колко опасно може да е поставянето на ваксината точно в период, в който детето има някаква бактерия и че тр. да се изследва преди това. По този повод искам да кажа, че точно във времето, когато би следвало на нас да ни я сложат (ние така и не я поставихме) се оказа, че детето има клебсиела пнеумония, само че в урината. Знам ли, може да е имал и в акото. Него не сме го изследвали. Та сега се замислям как нашия педи казваше, че била хубава ваксина и я препоръчва и нека да я сложим, без грам да се съобрази, че детето има изолирана бактерия в урината и то клебсиела.

# 145
Много педиатри насърчават така с лека ръка и хвалят ваксини,което за мен не е добре

# 146
Не и  съжалявам,малкия август миналата година беше на 9мес и толкова тежко го изкара,тамън се бяхме захранаили,беше направил едни бузки,после приличаше на сомалийче буквално.
Повръщаше и дрискаше през 10мин,даже и соления рр повръщаше моменталически.
В инфекциозна прекарахме 15дни.Направо го съсипа тоя вирус.Ако педи ми беше казала за тая ваксина,щях да я сложа.

# 147
  • Някъде по Дунава
Не съм сложила ваксината. Гледаме да избягваме препоръчителните и уж желателни ваксини.

# 148
Не и не смятам да я слагам.

# 149
Купила съм ваксината и тези дни се надявам да я сложим.Имаме по-голям батко и педи каза, че ще е добре да ваксинираме малката.

Общи условия

Активация на акаунт