Сложихте ли Rotarix на детето си?

• 25 895
  • 281
  •   1
Отговори
# 75
  • Пловдив
ООО,при нас освен избрените имаше и антибиотик и като ме зарази-аз отказах да остана в болницата и ми биеха инжекция с антибиотик по 20лв/ден,освен другите лекарства.Малкия нямаше останала здрава вена-нито по ръцете,нито по краката.Редуваха солен и сладък разтвор и антибиотици и прахчета.Като разбраха от какаво сме болни-не искаха да влизат в стаята ни.Моят престой се таксуваше по 20лв/ден като придружител в обикновена(не ВИП) стая
И всичко стана за един ден-сутринта на плаж,следобед разстройство-вечерта зверско повръщане и  почти 40гр Т,която с лекарства не можехме да смъкнем.Отделно след прекараното боледуване-ротавирусите водят и към друго заболяване-нас ни хвана нещо като настинка-кашлица,сополи и т.н
Който не е минал  през този ужас незнае какво е.1г след разболяването малкия имаше фобия от доктори и жени,облечени в бяло

# 76
  • София
valentina0577 В тази рекламна тема за ваксината д-р МАРИО Янакиев е написал http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=565738.0;all

Да , имунитетът  срещу  този  вирус  се създава  още  към втората  седмица  след  имунизацията, но  той  е  частичен.
Необходим  е  втори  прием  за  по-продължително  и  цялостно  действие.
Хоризонтът  на  действие  на  ваксината  е  от  3  до  5  години.
и
Виждам ,че  живо  се  интересувате  от  т.нар. "Хоризонт  на  действие"  на  ваксината.
Всяка  ваксина  има  своя  лимит  на  продължителност  на  създадения специфичен  имунитет.
Целта  на  приложението  на  Ротарикс  е  да  бъде  най-ефективна   през  рисковите  периоди  на  тази  инфекция - късна  кърмаческа  възраст - от  6  до  12  месеца  и  ранна  детска  възраст - 1- 3 години.
Доказания  хоризонт  на  действие  на  Ротарикс  е от  3  до  5  години, след  приложението  й.
С  поздрави  д-р МАРИО Янакиев

След като е представителното лице един вид, би трябвало да е добре запознат.

mannuella - и мен ме зарази човечето и при двама ни мина просто като лек чревен вирус, без АБ и подобни, всички спокойно влизаха в стаята, то половината инфекциозна беше с подобни на нас, стигнали там заради обезводняване, не за друго. За таксуването...нищо не са ми таксували, защото детето беше кърмаче.
Иначе след всяко боледуване организма е слаб и лесно се лепкат и други вирусчета.

Последна редакция: пн, 14 окт 2013, 09:50 от Angel_Dust

# 77
  • в огледалото на живота
Къде пише,че ваксината действа само 3 години или това са свободни съчинения пак?
Всяка  ваксина  има  своя  лимит  на  продължителност  на  създадения специфичен  имунитет.
Специално в тази, е от  3  до  5  години, след  приложението  й.
Поне така пише в листовката.
А избора е индивидуален.

# 78
  • София

А избора е индивидуален.

Абсолютно, поне докато не решат да я направят задължителна и нея (дано не я).

# 79
  • най-шареното място
Има по-горе едно мнение за лекарсвата при това заболяване - те даже не са точно лекарства.
Основно от типа на електролити и  пробиотици са. Другото е вода.
Оводняването ако не се получи се отива в болница за системи. Това в най-обшия случай.
Оводняването обаче обикноено успява ако се започне веднага.

Как може това да се сравни с ваксина?

# 80
В Германия Ротарикс май е задължителна...И в Канада...
Виж,това за продължителността на действие не го знаех,признавам! EmbarassedУж четох листовката,но се фокусирах върху възможните странични реакции.

# 81
  • София
Свободни съчинения по тема пиша, само ако е литературно. Що се касае до ваксини съм изключително стриктна в изчитането не само на листовката за пациента, ами и в информацията в лекарствените справочници за всеки компонент по отделно.
То пък са едни лекарства...пробиоптици, ентерол и  системи за оводняване.
Да не ви разказвам аз и родителите ми, бях на 6 г., през какво минахме.
На тази възраст, ротавирусната ваксина, дори и по някакво чудо да е пазила досега, вече не пази, така че и да си имала ваксината е нямало да ви спаси от въпросния ад.
А най-тъпото в цялата работа е, че наличието на ротарикс по никакъв начин не гарантира предпазването от ротавируси, само прочете колко на брой са щамовете на ротавирусите и срещу колко се предполага, че би могла да предпази ваксината.

# 82
Да, наистина е много тъпо, че ваксината пази само 5 год. Иначе моето дете много леко прие ваксината, без никакви реакции, за разлика от някои други задължителни ваксини.

# 83
Това,че не пази от абсолютно всички щамове са си го написали хората и го знам.Пази срещу най-разпространените,а другите се очаква да бъдат изкарани много леко.Но,наистина е тъпо,че пази само 5 години! ConfusedИ въпреки това не съжалявам,че съм я сложила на децата си.

# 84
  • София
В Германия Ротарикс май е задължителна...И в Канада...
Виж,това за продължителността на действие не го знаех,признавам! EmbarassedУж четох листовката,но се фокусирах върху възможните странични реакции.

Моля за коректност: в Германия и Канада няма задължителни ваксини има ПРЕПОРЪЧИТЕЛЕН имунизационен календар, ваксините от който се поемат от техния аналог на Здравната каса  Peace.

# 85
  • София
Това,че не пази от абсолютно всички щамове са си го написали хората и го знам.Пази срещу най-разпространените,а другите се очаква да бъдат изкарани много леко.Но,наистина е тъпо,че пази само 5 години! ConfusedИ въпреки това не съжалявам,че съм я сложила на децата си.
Всъщност предполагаемия обхват на действие е от 3 до 5г.

# 86
Не!
Не бих я сложила!

# 87
Няма да я сложа, смятам че е прекалено натоварен съществуващия в момента имунизационен календар, за да добавям доброволно още ваксини.

# 88
Няма да я сложа, смятам че е прекалено натоварен съществуващия в момента имунизационен календар, за да добавям доброволно още ваксини.

Абсолютно съм съгласна!  Peace

# 89
  • София
За съжаление не я сложих. Прекалено късно се сетих.

Общи условия

Активация на акаунт