Сложихте ли Rotarix на детето си?

• 25 887
  • 281
  •   1
Отговори
# 60
И аз не съм и не бих. Не са ми я и препоръчвали.
И аз така

# 61
  • Burgas, Bulgaria
НЕ !

# 62
  • в огледалото на живота
Не,и няма да слагам.
Освен задължителните според имунизационния календар не смятам за нужно да вкарвам допълнителни такива.

# 63
Моето дете  няколко пъти на море изкара  ротавирус като по- малка.Първият път се обадих по тел. на джипито и тя ми каза какво да правя.А положението въобще не беше розово- повръщане,разстройство.... всичко наведнъж.Доколкото си спомням тогава   и давах Калциев  Глюконат и нещо с натрий беше забравих.Следващото лято -пак.така няколко лета.На третото и давах черен въглен,червата се пречистиха и всичко мина леко.Но никога не е влизала в б-ца, лекувах я  в дом. обстановка.Така и не разбрах от къде го хвана този вирус-от лошо съхранение на храна ли...От тогава не и купувам  апетитно изглеждаща храна от витрина.

# 64
Не и нямам и намерение Wink
 За близо 3 години има 2 такива разболявания и минаха сравнително лесно.

# 65
  • София
Не съм слагала, и на двете деца. Педиатърът, който ги следи, каза, че при изкарани две ротавирусни инфекции, третата се кара на крак, за 24 часа. И наистина е така. Голямото ми дете тази година изкара трета ротавирусна инфекция доста леко (особено в сравнение с предишните много драматични две такива).

# 66
  • Пловдив
здр-те
чета с интерес темата,защото много се колебая какво да правя
Летни вирусчета  с разстройство и лечение със суметролим изкараме над 10 за едно лято,не съм изследвала какъв е бил причинителя,но на морето на 1.6м малкия се зарази с ротавирус и беше някакъв ад-висока Т,повръщане,разстройство,7 дни в болница,накрая и мен зарази  Laughing
На следващата година на приятелка детето се разболя и картинката беше същата
Досега имам само една позната,която е давала ваксината на детето и не е боледувал
Незнам мнението на ЛЛ,но ако е положително-сигурно ще я купим,но ще се радвам да видя и още мнения на жени,които са я прилагали,че ми предстои раждане скоро  Hug

# 67
здр-те
чета с интерес темата,защото много се колебая какво да правя
Летни вирусчета  с разстройство и лечение със суметролим изкараме над 10 за едно лято,не съм изследвала какъв е бил причинителя,но на морето на 1.6м малкия се зарази с ротавирус и беше някакъв ад-висока Т,повръщане,разстройство,7 дни в болница,накрая и мен зарази  Laughing
На следващата година на приятелка детето се разболя и картинката беше същата
Досега имам само една позната,която е давала ваксината на детето и не е боледувал
Незнам мнението на ЛЛ,но ако е положително-сигурно ще я купим,но ще се радвам да видя и още мнения на жени,които са я прилагали,че ми предстои раждане скоро  Hug
И на двете си деца съм я слагала.Много съм доволна! Simple Smile

# 68
  • California
Аз не разбирам едно - с какво ваксината е по-вредна от лекаствата, давани с дни и седмици на малко дете, след като е пипнало вируса? Не се заяждам, а питам сериозно.

# 69
  • София
Аз не разбирам едно - с какво ваксината е по-вредна от лекаствата, давани с дни и седмици на малко дете, след като е пипнало вируса? Не се заяждам, а питам сериозно.
Като начало с това, че е жива ваксина, че е в пъти по "концентрирана", че действа на тотално различен принцип от лекарствата. Да не говорим, че вече обсъждахме, че няма доказателство, че създава имунитет към съответните ротавируси, но е доказано, че не създава към всички. Освен това има обхват на действие около 3г, после пак си отивш към същите лекарства, т.е. приема на ваксината не ти гарантира, че няма да пиеш лекарства.

# 70
  • София
То пък са едни лекарства...пробиоптици, ентерол и  системи за оводняване.

# 71
Не съм слагала. Не съм мислила изобщо за тази ваксина, нито пък ЛЛ на детето е предлагала.

# 72
То пък са едни лекарства...пробиоптици, ентерол и  системи за оводняване.
Това е така, но, ако вируса мине леко.
Да не ви разказвам аз и родителите ми, бях на 6 г., през какво минахме.
2 седмици в болницата, уж ме стабилизират, 1 седмица вкъщи и пак отново.... в продължение на 7 месеца.
Имало е реална опасност за живота ми, косата на майка ми побеля изцяло за това време, а беше 26 годишна жена.
Може вируса да се усложнява при нищожен процент деца, но , ако това дете е твоето, тогава става страшно.

# 73
  • София
Елена, ако детето ти получи някоя от тежките нежелани реакции от ваксината(или алергичен шок) също няма да ти е по-добре, да не говорим, че при някои деца ваксината може да доведе до заболяването,  от което би трябвало да предпазва.
В общия случай лекарствата, които се дават  при ротавирус са горните. Моят син на почти годинка лежа в болница,  освен системата за оводняване, ентерол и лечебна хумана друго лечение нямаше.

# 74
Къде пише,че ваксината действа само 3 години или това са свободни съчинения пак?

Общи условия

Активация на акаунт