Сложихте ли Rotarix на детето си?

• 25 887
  • 281
  •   1
Отговори
# 45
  • Mediterraneo
И толкова хора оцеляват след него и нямат никакви последствия и без ваксини  Mr. Green Mr. Green

По- скоро толкова хора оцеляват след него ВЪПРЕКИ ваксината  Mr. Green

# 46

Да, едната е толкова, за двете дози става 240 лв. Може би и от тук идват колебанията дали си струва да се дадат тези пари.

# 47
И толкова хора оцеляват след него и нямат никакви последствия и без ваксини  Mr. Green Mr. Green

По- скоро толкова хора оцеляват след него ВЪПРЕКИ ваксината  Mr. Green

Защо, какво доказано и страшно причинява точно тази ваксина, ТартиHug

# 48
  • Mediterraneo
Нищо, не и относно точно тази ваксина  Peace Постът ми е шеговит и насочен срещу всички ваксини принципно.

# 49
  • София
За мен това са най-разумно похарчените ми пари,все пак имам 2 деца и сумата е двойна-480лв.
Но никога не съм съжалявала,че съм ги дала.
Това лято повечето от децата около нас го изкараха,като моите бяха в пряк достъп с тях,и съм щастлива,че не се наложи да влача легени посред нощ.

Арт мама,не съм съгласна,че се създава имунитет.Като бях тийнейджър,всяко Боже лято ме застигаше една и съща участ,карах ги изключително тежко,не съм ставала от леглото повече от седмица,очите ми бяха в кръвоизливи от напъните за повръщане,....не ми се връща в тия години...
Всичко бих направила,за да не изпитват това децата ми-знам,че няма сигурност,но ако все пак тая ваксина помогне,да не се стига до там...

# 50
  • най-шареното място
Аз бих допуснала нисък имунитет по принцип.
И децата не са като нас. Няма пряка сигурна връзка между общо състояние и податливост и т.н. между родителя и детето.

Пярй досег, близък контакт и нераболяване се случва при добре работяща имунна система.
Даже варицелата, която се носи във въздуха прескача половин градинска група често, а колко са близо и как се плюят...

# 51
  • Бургас

Пярй досег, близък контакт и нераболяване се случва при добре работяща имунна система.
Даже варицелата, която се носи във въздуха прескача половин градинска група често, а колко са близо и как се плюят...

Малко факти /или поне така се твърди/:

Добрата хигиена не предпазва бебето/детето от болестта, тъй като вирусът е много устойчив във външна среда. Върху ръцете живее с часове. В канализацията поне 2 месеца, а в хладилника върху зеленчуците и плодовете - 30 дни.

Преболедувалите ротавирусна инфекция бебета могат да отделят ротавируса 2 месеца след края на заболяването (т.е вече сме забравили, че детето ни е било болно, но то все още може да заразява).

Прекарана ротавирусна инфекция „омекотява” протичането на следващата, но не предпазва от повторни инфекции. Колкото по-лека е първата инфекция, толкова по-ниска е защитата от втора зараза с ротавирус.

Въпреки това, не съм слагала на децата си. Дори и задължителния в момента Синфлорикс не съм убедена колко помага наистина. За другите задължителни съм "ЗА".
Но Ротарикс и безплатен да беше, ако имам избор, не бих го слагала.

# 52
Не, не съм. Само съжалявам, че и редовните ги сложих.
Малката ми дъщеря получи тежък обрив след последната ваксина, педиатърката беше безкрайно изплашена, но накрая никой не си призна, че е от ваксината.

# 53
  • София
Не съм и не бих.

# 54
И аз не съм и не бих. Не са ми я и препоръчвали.

# 55
  • Бургас
На мен лекарката ми каза ако имам излишни пари да я сложа, но далеч не парите бяха причина да реша да не я слагам.

# 56
На мен лекарката ми каза ако имам излишни пари да я сложа, но далеч не парите бяха причина да реша да не я слагам.

А какви? Ммоля да се аргументираш, тъй като аз все още съм на обмисляне и не мога да реша.

# 57
  • най-шареното място
Мон... така е. Отговарях на предния пост за близкият контакт. Самият директен контакт не е белег
Има деца които прекарват такива инфекции многократно и все тежко.
Има и такива, които правят добър имунитет от една.

Благодаря обаче за синтезираното инфо. Малко дете няма работа ни в хладилник, ни с канализация, ни с мръсни ръце докато си е вкъщи, та е узпокоително.

# 58
  • София
Моя приятелка я сложи на детето си, спазвайки схемата, но още първото лято лежаха в Инфекциозна с ротавирус Thinking

# 59
Сложих ваксината на детето си. Като дете аз се разболях от Ротавирус, 7 месеца лежах по болници на системи. Едва ми спасиха живота, не желая детето ми да преживява същото и бих направила всичко, за да го предотвратя.

Общи условия

Активация на акаунт