Сложихте ли Rotarix на детето си?

• 25 933
  • 281
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Ми доколкото попадам на статии, ротавирусите са вид ентеровируси, или казано по друг начин - всички ротавируси са ентеровируси, но не всички ентеровируси са ротавируси Simple Smile
Това ми е ясно .... Simple Smile
С две думи все е вид  вирус,ама разсъждавах просто четейки коментарите относно ваксината тук.... Wink
О да, вирус си е.

# 181
Бубчето, въобще не се заяждам, ваксината на моите я сложиха на 2 месеца като бяха - такава е схемата тука.
А за другото - не знам защо споменаваш твоите деца, след като никое от тях не е бебе. Нали за ваксината говориме в тази тема, а тя (ваксината) е за бебета. За по-големи деца и възрастни е ясно, че доста по-леко минават всякакви чревни и други разстройства, включително и ртотавирус.

Точно за ваксината говорим и се чудим защо липсата на заболяване някои хора приемат автоматично като положителен ефект от ваксина в случая? Ето, оказва се, че не само моите деца са живи и здрави и не са попадали в болница без да поставям такава ваксина... Ако я бях поставила, вероятно и аз щях да помисля, че причината е в нея... И тук възниква въпросът колко деца до 5-годишна възраст никога не са помирисвали подобна ваксина и въпреки това не са имали сериозни ротавирусни проблеми... Иначе, от официално прочетенето оставам с впечатление, че проблемът е обезводняването... Моите деца винаги пият по много вода, особено когато имат температура или някакво друго състояние, изискващо прием на повече течности... Явно има деца, които не желаят да пият течности и при тях проблем с обязводняването може да има не само при ротавирусна инфекция...

# 182
Не, и не бих сложила. Ваксината е за 2-3 щама, а рота и ентеро вирусите са по стотици щамове. Познавам бебета ваксинирани с тежко и леко преминали вируси от този тип в болнична и в домашна обстановка. Няма смисъл според мен.
За всички излъгали се да купят и поставят ваксината-честито-доказано поредната фармацефтична клопка.

# 183
  • София

Сложихме я, но не знам за сега как ще е  Peace

# 184
Нашият педиатър ни посъветва при второ дете да я сложим, защото тогава вероятността за зарази е по-голяма/ за едно(първо дете), каза че няма смисъл.....не сме я сложили на малката, не знам дали вече не е късно на 8 месеца е.
Септември аз, татакото и баткото/ на 5.5г тогава/ изкарахме ентеровирус, само беба, тогава на 5м. не се зарази, но се кърмим активно, предполагам кърмата спаси положението.
Интересното е, че ние с таткто изкарахме по един начин вируса, а баткото по-друг.

# 185
  • София
Късно е Peace Още повече, че  й даваш най-добратаа ваксина чрез кърмата Wink

# 186
  • Пловдив
Абе и аз кърмих,но не ни се размина
Всичко се случи на морето,докторите казват,че се получавало при полгъщане на фекалии и цикълът е затворен-вода,дете,поиглъщане
Може би ако беше по-голям,щеше да го изкара по-леко

# 187
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
Иначе, от официално прочетенето оставам с впечатление, че проблемът е обезводняването... Моите деца винаги пият по много вода, особено когато имат температура или някакво друго състояние, изискващо прием на повече течности... Явно има деца, които не желаят да пият течности и при тях проблем с обязводняването може да има не само при ротавирусна инфекция...

И моят нон-стоп се налива с течности когато е здрав - вода, сокове, мляко, нон-стоп лочи нещо, но когато беше болен повръщаше и едната глътка вода, която му давах, повръщаше и лекарствата против повръщане, затова му взех свещички, но от разстройството и свещичката не задържаше, за няколко часа беше като трупче в ръцете ми и състоянието му беше същото така още 3 дни в болницата, дори когато беше на системи .... така че колко течности пият децата в здраво състояние не е критерии дали биха се обезводнили при заразяване с ротавирус  Peace

Аз на малката ще я сложа. С големия ми беше толкова съвестно, че не съм я сложила, толкова неща можех да му спестя  Rolling Eyes

# 188
  • София
Не се обвинявай, гаранцията, че си можела да му ги спестиш е по-малка от нулева Peace
Когато са със стомашен вирус водата не е достатъчна, хубаво е да се пият електролитни разтвори като Хидратин алфа, защото те възстановяват естествения баланс в организма.

# 189
  • California
TDI, добре си решила. Ваксината си помага, хич не ги слушай 'експертите' тука Simple Smile И честито бебенце!
Гаранция по-малка от нула... хаха, абе направо с отрицателен знак даже, не се чувате какви ги дрънкате вече.  Не си прави труда да ми отговаряш, Бубчето.

# 190
  • София
Аз на малката ще я сложа. С големия ми беше толкова съвестно, че не съм я сложила, толкова неща можех да му спестя  Rolling Eyes

Добре си решила. Ваксината си помага, хич не ги слушай 'експертите' тука Simple Smile И честито бебенце!
Гаранция по-малка от нула... хаха, абе направо с отрицателен знак даже, не се чувате какви ги дрънкате вече.  Не си прави труда да ми отговаряш, Бубчето.
Знаеш ли, това че на теб ти е забавно е прекрасно, само че в нито един пост в тази тема не се позова на доказателство, изследване или източник.  Не си прави труда да ми отгаваряш, няма откъде да ги намериш. Ха-ха.

# 191
Ротарикс е ваксина срещу една от многото диарии. Абсолютно безмислено

# 192
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
Благодаря за мненията  Hug

Аз съм твърдо решила да я сложа, ако ще и само срещу 1 вирус да действа, поне ще знам, че каквото е зависело от мен съм го направила  Peace

# 193
За всички излъгали се да купят и поставят ваксината-честито-доказано поредната фармацефтична клопка.
В много части на света ваксината е безплатна. Така че не знам за какво излъгване и фармацевтични клопки става дума тука.
bubcheto15, прочетох цялата тема, защото това е избор, който ми предстои, но не разбрах твоите доводи против тази ваксина?? С какво вреди? Освен, че е ваксина, нещо против което ти очевидно си доста.

# 194
В много части на света ваксината е безплатна. Така че не знам за какво излъгване и фармацевтични клопки става дума тука.
bubcheto15, прочетох цялата тема, защото това е избор, който ми предстои, но не разбрах твоите доводи против тази ваксина??С какво вреди? Освен, че е ваксина, нещо против което ти очевидно си доста.

Безплатна!? Фирмата производител я подарява!?
А с какво помага? Идеята не е ли да помогне?

Общи условия

Активация на акаунт