Сложихте ли Rotarix на детето си?

• 25 933
  • 281
  •   1
Отговори
# 195
  • София
За всички излъгали се да купят и поставят ваксината-честито-доказано поредната фармацефтична клопка.
В много части на света ваксината е безплатна. Така че не знам за какво излъгване и фармацевтични клопки става дума тука.
bubcheto15, прочетох цялата тема, защото това е избор, който ми предстои, но не разбрах твоите доводи против тази ваксина?? С какво вреди? Освен, че е ваксина, нещо против което ти очевидно си доста.
Не разбра викаш - ми ок, ще синтезирам в кратък вид, пък дано ме разбереш:
1. Поставянето на ваксината без иследване на фекалии преди това, води до риск от разболяване и сериозни усложнения, защото масово хората носят в организмите си латентни чревни инфекции, които се "будят" от ваксината. Най-често срещаната клебсиела, която дори не се счита за патологична находка в червата е противопоказна за прилагането на тази ваксина.
2. Има доказани случаи на чревна инвагинация след Ротарикс.
3. Ваксината получи разрешително за прилагане преди да е завършен пълния цикъл тестове, бяха трета степен.
4. Ваксината е жива.
5. Поради прилагането й на капки, т.е. има контакт с въздух и т.н., нееднократно е имало случаи на замърсяване на ваксината с други вируси.
6. В първите 6м в организма на бебето по задължителен имунизационен календар се вкарват 10 задължителни ваксини за над 16 вируса, с които организъм с неизградена имунна защита трябва да успее да се справи.

И може би всички тези рискове биха би обосновани и поносими, ако въпросната ваксина гарантираше дълготраен и абсолютен имунитет срещу всички ентеровируси, а не 3 години евентуално по-леко прекарване на малка част от ротавирусите, които подчертавам са една част от енетеровирусите, които предизвикат диария, повръщане и обезводняване.

П.П. Отново ще натъртя, че аз не съм против ваксините, децата ми нямат нито една пропусната ваксина по имунизационен календар, какво ми е коствало това си е лично моя работа, но съм категорично против прилагането на недоизтествани ваксини, които могат да доведат до доста тежки усложнения, без да имат гарантиран резултат.

# 196
В държавата, в която живея е безплатна за децата. Чудя се как така тази фармацевтична компания е успяла да ги излъже Outta Joint

# 197
  • София
В държавата, в която живея е безплатна за децата. Чудя се как така тази фармацевтична компания е успяла да ги излъже Outta Joint
Аз нещо не разбирам, ти си решила да я сложиш, ок, успех, дано помогне на детенцето ви и я понесе леко и бързо. Обаче има родители, които наистина са в чуденка, изпатили са от ваксини по един или друг начин и искат да претеглят плюсовете и минусите. Това, което аз пиша не си го измислям, това са реалните факти, които и самата компания прозиводител не оспорва. Аз ги пиша, защото за зла съдба ми се наложи наистина да чета за всяка ваксина и за всяко лекарство не само листовките, ами фармакологични справочници, изследвания на СЗО и какво ли още не. Не пожелавам на никого да му се налага такова нещо, но така или иначе на мен ми е трябвало, намерила съм го и съм го написала. Не те разубеждавам за слагането на ваксината, пиша въз основата на какво аз съм взела решението да не я прилагам. Неща, които никой не отрича и които за мен са твърде неоправдан риск пред повръщане и разстройство.
Та в тази връзка, ако можеш да напишеш какви са плюсовете и как тези рискове се оправдават, мисля, че ще помогнеш повече на бъдещите родители, отколкото да пишеш, че в неустановена държава ваксината е безплатна, защото на мен и пари да ми дават пак няма да я приложа.

# 198
Тепърва ще се запознавам с ваксината и затова съм в темата. За момента не съм нито за, нито против. Просто изказването тип "честито на прецаканите с незнам си колко лв" е много плоско Peace

# 199
  • София
Тепърва ще се запознавам с ваксината и затова съм в темата. За момента не съм нито за, нито против. Просто изказването тип "честито на прецаканите с незнам си колко лв" е много плоско Peace
Абсолютно си права, цената на даден медикамент не може да бъде аргумент нито за него, нито против него Peace

# 200
  • София
Не я сложих.
Доста е скъпа.
Педиатърът ми не се изказа положително.
Не исках да товаря бебето с още една ваксина в най-натоварения период.
А сега като виждам, че действието е 3 години - то не е имало и смисъл.

# 201
Това, че е безплатна за вас лично, не значи, че е безплатна за данъкоплатците. Фармацевтичните компании не са благодетели и благотворителни дружества. Wink
Моят опит е двустранен - синът ми е ваксиниран с Ротарикс през 2007 г., дъщеря ми не е. И двамата не са боледували от ротавирус. Не ваксинирах дъщеря си по приничите, изброени от Вubcheto15. Когато ваксинираха сина ми казаха, че защитата е 5 години, явно сега опитът показва, че са само 3.
Не съм принципно против ваксините, но конкретно против тази съм.

# 202
Мисля, че взех решение- няма да я слагам. Дано не съжалявам.

# 203
  • София
Мисля, че взех решение- няма да я слагам. Дано не съжалявам.
Да съжаляваш най-много 3г Joy Бъзикам се, дано наистина всичко е наред с детенце Peace

# 204
Детенце да се роди живо и здраво първо, но отсега ги мисля тези ваксини и се информирам, за да мога да реагирам навреме. Настръхва ми косата от прочетеното до момента Sad

# 205
Здравейте мами,след толкова много изчетено по темата вече със сигурност се отказах от тази ваксина ( аз и не бях много ЗА нея ) но педиатърката ме агитира много дори ми каза,че нямало как да ни подмине този вирус ако нея сложим  newsm78 което звучи някак ужасно ....

# 206
Форума не е доктор, избора го правите вие мами, но търсете и на други места инфо преди да вземете решение. Достатъчно "компетентни" мами се изказаха - доводи всякакви и натрапчиви...  smile3529

# 207
  • София
Форума не е доктор, избора го правите вие мами, но търсете и на други места инфо преди да вземете решение. Достатъчно "компетентни" мами се изказаха - доводи всякакви и натрапчиви...  smile3529
Ами изкажете си и вашите, не ги видях никъде...

# 208
Форумът е място за обмяна на мнения и впечатления, нормално е да има всякакви.
Да, търсете инфо на много места, не само от листовката на ваксината и педиатъра, който понякога се интересува главно от това да си получи комисионната за ваксината и таксата за поставена инжекция.
Прочетете и листовката за медицински лица, там има повече информация за възможните усложнения, които се спестяват на пациента. Вижте и статистиките в специализирани медицински сайтове.
Това, че една майка е "против", а друга "за" е полезно с това, че кара другите да се замислят.

# 209
Аз изчетох достатъчно извън форума и педиатърката ми препоръча достатъчно места от които да прочета   smile3529  (естествено повече положителна информация  Simple Smile ) но аз винаги съм била против ваксините, най-вероятно няма да изкажа компетентно мнение защо съм против,но ... просто изчетените тук неща ме накараха да кажа гласно решението ми за ваксината и това е  Simple Smile то е ясно,че форума не е доктор,а място за обмяна на иформация  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт