Сложихте ли Rotarix на детето си?

• 25 935
  • 281
  •   1
Отговори
# 210
Форума не е доктор, избора го правите вие мами, но търсете и на други места инфо преди да вземете решение. Достатъчно "компетентни" мами се изказаха - доводи всякакви и натрапчиви...  smile3529
Ами изкажете си и вашите, не ги видях никъде...
На въпроса по темата съм се изказала ( но страниците по темата са пълни с ваши коментари против ваксината, едва ли нещо друго би се забелязало),  инфо не съм търсила тук, допитах се до педиатрИ. И няма да вадя аргументи срещу вашите защо я избрах за детето си, защото считам избора си за правилен... Съмнителни  и са мотивите ви да сте на всеки коментар - отговор  Thinking

Последна редакция: пт, 17 яну 2014, 18:13 от petinka5

# 211
  • София
Мда, работя за конкурентна фармацевтична компания, която губи от прилагането на ваксината... Tired
Стига глупости, обосновах се милион пъти, единствения публикуван от теб коментар по темата е:
Ние също поставихме ваксината Peace
Няма аргументи, няма причини, няма изследване, няма нищо.
Аз и по-напред писах - изреждам причините, поради, които аз не сложих ваксината, обосновано, ясно и структурирано, няма нещо, което да съм си измислила, да съм си изсмукала от пръстите, можете да си го проверите.
Отговор съм тогава, когато се плясват твърдения от сорта - А, може и на големи да се слага. Пердпазва от всичко. Ваксината е абсолютно безвредна. Без нея детето ще влиза в болница и ще се обезводнява и т.н.
Отговор съм тогава, когато някой реши да ме иронизира дали съм компетентна или не, без да си е дал труд да разбере.
Съмнителни ли са ти мотивите - когато детето ти ти се е отпускало след ваксина с 42 градуса или когато си гочувала как диша през 2 затворени заради обструкция от пентаксим, когато си стояла будна за да държиш детето си да не се чеше и да не си прави рани от дерматит след ваксина, тогава се съмнявай за мотивите на хората.

# 212
bubcheto, а защо след тези реакции продължи с ваксините? Беше писала, че имате всички задължителни ваксини.

# 213
bubcheto.. отговорих, че съм я избрала, не съм на дебат да убеждавам болни като теб с аргументи, които явно оправдават избора си с нападки... и доста разводни темата - 1 мнение казано 100 пъти...

# 214
  • София
bubcheto.. отговорих, че съм я избрала, не съм на дебат да убеждавам болни като теб с аргументи, които явно оправдават избора си с нападки... и доста разводни темата - 1 мнение казано 100 пъти...
Спести си квалификациите болна ли съм, здрава ли съм. Никъде не съм те обидила, а ти се опитваш да се държиш махленски. Темите във форумите са точно дебати с аргументи и мнения. Мен не можеш да ме убедиш, децата ми са извън тази възраст, пък и да бяхя с тези си изказвания надали би успяла.
Помогни на тези, които се а в чуденка и търсят информация дали да сложат ваксината и  тя с какво ще им помогне...

# 215
Не съм я слагала и нямам намерение. Поредната измислена ваксина. Ако имам как и задължителните няма да сложа, камо ли тая глупост.

# 216
Сложих ваксината.
И аз като bubcheto15 изчетох документите на СЗО, не намерих нищо тревожно, дори напротив.
Ето, за който рзбира и му е интересно:
http://www.who.int/wer/2013/wer8805.pdf
http://www.who.int/immunization/position_papers/PP_rotavirus_jan … 13_references.pdf
Притесняваше ме единствено това, че е жива ваксина, но бебето ни я понесе добре.

# 217
Ако бебето е дълго кърменено, не е необходимо.

# 218
  • София

Не, че за мен има каква да е необходимост от тази ваксина...но кърмените деца също боледуват, всъщност не по-рядко и също могат да стигнат до усложнения, въпреки, че би трябвало да карат по-леко болестите, но и това дори важи само докато са кърмени, не и после.

# 219
  • София
Е, не е точно така - дългото кърмене може и да помогне при ентеровирус, но не й да предпази, ако приемем, че това е ефекта на ваксината.
Първата статия я изчетох, че видях, че е от миналата годин и викам да не съм драстично изостанала Simple Smile Обаче явно имаш по-здрави нерви от мене - и в нея си пише, че са само 5 щама, пипе си, за инвагинацията, пише си, че ваксината е по-ефективна в страни с ниска заболеваемост, пише си за обхват на действие 3год, като най-силен е първата година и после почва да намалява, пише си е за 5 смъртни случая, пише си, че няма достатъчно тестове за действието.
Всъщност с мисля, че е от ключово значение какво търсиш като четеш тези бюлетини - причина да сложиш или причина да не сложиш ваксината. Wink
За всеки има по нещо. Все пак статията завършва с препоръката на СЗО тази ваксина да си включи в имунизационните календари на всички страни.

# 220
Аз отговорих изцяло от собствен опит. Поне при синът ми беше така. Кърмен до 2 години, ходещ на ясла, на детска градини - този вирус не го опознахме  Peace.

# 221
  • София
Е, моето кърмено дете на една година лежа в болница с ротавирус.

# 222
Да сложихме  Ротарикс  живеем в Словакия  и тук  я  препоръчват.Доволна  съм,че  я  сложихме  по добре  да  я има  отколкото  д а не  е сложена 

# 223
  • София
И моето кърмено година и половина в периода на кърменето повръща 2 пъти, верно, че е беше само за по 1 ден и нито се обезводни, нито в болница лежа, ама съм сигурна, че не е от кърменето. Откакто се отби, не е хващала стомашен вирус Simple Smile Та да не излезне сега, че кърменето причинява ротавируси Laughing Каката пък докато сучеше повръща веднъж и веднъж на 7г Simple Smile

# 224
bubcheto15,

Вярно казваш, че за всекиго има по нещо  Peace
Признавам си, че със свито сърце слагам ваксините и някои ще ги отложа.
Но си имам причини да ги сложа, дано и следващите понесе добре.

Общи условия

Активация на акаунт